Dolar 32,4432
Euro 34,7597
Altın 2.441,10
BİST 9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Euro 8 Lirayı aştı

Başlıklar

Gazete Özetleri Euro 8 Lirayı aştı

Milli Gazete Euro 8 lirayı aştı. Herkes altındaki rekorlara odaklanmışken, gümüş de son donemde hızlı bir yükselişe girdi. Mayıs 2013’ten bu yana ilk kez ONS başına 24 dolar seviyesinin üzerine çıkan gümüş fiyatı 24,40 doları gördü. Gümüş fiyatındaki artış, son bir haftada yüzde 25,5 olurken, sene başından bu yana ise yüzde 34,7 artış gerçekleşti. Öte yandan dolar, net rezervlerin eksiye düşmesi pahasına 6,84 lirada ”sabitlenirken”, avro ise 8,01 liraya yükseldi. Avro/dolar paritesi de 1,11-1,12 seviyelerinde 1,17’ye kadar çıktı.

Yeni Akit Gazetesi ”Mukaddesatımıza el uzattırmayız”. Külliye’de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, ”Ayasofya’nın secdelerle yeniden buluşması ile bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bugün yeniden yemin ediyoruz ki ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Aydınlık Gazetesi ”Başka şeylere para kalmıyor”. Verilere göre açlık sınırı, asgari ücretle hemen hemen aynı düzeye ulaştı. Kira, aydınlanma, ısınma, su, giyecek, okul masrafı, ulaşım ve sağlığa para yetmiyor. Bekar bir çalışanın yaşama maliyesi ise aylık 2919 TL. Sendikacılar, korona salgınıyla beraber kayıtdışı çalışanlar ve ücretsiz izinler yoluyla işsiz sayısının arttığını vurguladı. Esnaf örgütleri ise borç yükünden ve ödeme yapamamaktan şikayetçi.

Yeni Birlik Gazetesi ”Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük bir bühtan”. Bahçeli, ”Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’in ibadete açılmasına Ortaçağ çamuru sıçratmak, Cumhuriyet’in ve Laikliğin cenaze namazı yaftası vurmak vesayetçi bir dil, mütehakkim bir dayatma, nifak saçan bir ağızdır. Hilafet tartışmalarını böylesi nazik bir ortamda kızıştıranlar ise Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük bir bühtan içindedir. Bu mesele kapanmış, tartışmaların üzeri küllenmiştir. Yeniden hilafet demek yeni bir cepheleşme, önü arkası kestirilemeyen iç kargaşa demektir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa’nın ikinci maddesinde vurgulandığı gibi; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.” şeklinde konuştu.

Yeniçağ Gazetesi

”Ali Erbaş’a suç duyurusu”. Suç duyurusunda, Ali Erbaş’ın, Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu ihlal ettiği belirtilerek, ”Hutbede şehit ve gazilerin ruhlarına dua etmek yerine lanet okuyan şüphelinin eylemi suç teşkil ediyor” denildi. BÜRO-İŞ Genel Başkanı Alay Hamzaçelebi de, Ali Erbaş hakkında Halkı kin ve nefrete tahrik, görevi kötüye kullanma ve Atatürk’ün hatırasına alenen hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Milat Gazetesi ”Kıbrıs’a gidiyorlardı”. Mersin’in Mut ilçesi Sertavul mevkisinde askeri personel taşıyan sivil otobüsün devrilmesi sonucu, 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit oldu. Askerlerin, Manisa’da Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’na gönderildikleri ve oradan da KKTC’ye intikal edecekleri öğrenildi. Kazada ölen şoförün, öndeki araca çarparak yavaşlamayı düşündüğünü ancak hasarın boyutlarını öngöremediği için şerit değiştirdiğini belirten Akar, şoförün telefonla tavsiye alarak aracı yatırdığını söyledi ve ekledi: 6 şehit, 27 yaralımız var. Milletimizin başı sağ olsun.

Evrensel Gazetesi ”4 gün boyunca üretim sürecek”. Bini aşkın işçinin çalıştığı Çanakkale’deki Dardanel Gıda fabrikasında koronavirüs vakalarına rastlandı. Fabrika yönetimi İl Hıfzısıhha Kurulunun kararıyla 14 gün boyunca işçileri yurtlarda kalacağını, gündüzleri ise üretim için servislerle fabrikaya getirileceğini bildirdi. 40’a yakın vakanın olduğunu, kendilerine test yapılmadığını belirten işçiler ise kaygılı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522