Dolar 32,2629
Euro 34,6694
Altın 2.405,36
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi

”Rusya’da kovid-19 vaka sayısı 290 bini geçti”. Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi. Rusya’da Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı 290 bin 678’e, ölü sayısı ise 2 bin 722’ye yükseldi.Rusya Korona virüs Enfeksiyon Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 8 bin 926 kişide daha yeni tip korona virüs tespit edilmesiyle vaka sayısı 290 bin 678’e çıktı.

Anadolu gazetesi ”114 çocuğun katili sosyal medya”. Korona virüs nedeniyle toplum eve kapanınca internet kullanımı kat kat artarken, TBMM’de hazırlanan taslak raporda, sosyal medyada çocukların ölüme sürüklendiği, son dönemde Türkiye’de intihar eden çocuk sayısının 114 olduğu belirtildi. TBMM Rabia Naz Başta Olmak Üzere Çocuk Ölümlerini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı taslak raporda, çocukların bilgisayar oyunları başta olmak üzere sosyal medya uygulamaları aracılığıyla ”ölüm gurupları” kurduğu tespiti yapıldı.

Dokuz sütun gazetesi ”207 noktada koronavirüs denetimi”. İstanbul Emniyet Müdürlüğüyle bağlı trafik polisleri, korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında verilen sokağa çıkma yasağına ilişkin İstanbul’da 207 ayrı noktada denetimlerini sürdürüyor. İstanbul 2500’ü aşkın kamerayla takip ediliyor. Bu denetimler 15 temmuz şehitler köprüsü İstanbul trafik denetleme şubesi’nde yer alan trafik komuta merkezi’nden kameralarla da 24 saat anlık takip ediliyor. Merkezde görevli ekipler, sahada yapılan uygulamalara anlık olarak bağlanıp izleyebiliyor.

Damga gazetesi ”Artık ilaçlama işinin tarihe karışması lazım”. Büyükçekmece Gölü tabanında oluşan kronomid türü sinek yoğunluğu nedeniyle şikayetlerin arttığını, fakat korkulacak bir durum olmadığını dile getiren Hasan Akgün, ”İBB ilaçlama ekipleri bölgemizde oluşan yoğunluk nedeni ile çalışmalarını arttırdı” dedi. Bu sinek türünün mayısın 10’u ile haziranın 10’una kadar yaşadığını belirten 10’una kadar yaşadığını belirten Akgün, ”Göl çevresinde an sürüsü gibi gezerler.

Günboyu gazetesi Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi

”İmece kart sahibi”. Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi. Denizbank Üretici Kart sahipleri Üretici Kart posuna sahip Shell üye işyerlerinde 1 Mayıs – 26 Mayıs 2020 tarihleri arasında: İş Bankası İmece Kart Sahipleri ise 1 Mayıs – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında İmece Kart posuna sahip Shell üye işyerlerinde 6 ay vadeli ödeme olanağına sahip olacaklar. Açıklamada, çiftçilerin tasarruflu ve daha verimli iş yapmalarına destek olunacağı belirtildi.

Hürses gazetesi ”114 bin kişi ilk defa ihtiyaç kredisi kullandı”. Mart ayında 114 bin kişi ilk defa ihtiyaç kredisi, 92 bin kişi ilk defa kredi kartı kullandı. Kredili mevduat hesabı kullanan kişi sayısı 74 bin olurken, 32 bin kişi ise ilk defa konut kredisi aldı. Bu dönemde iller arasında en yüksek bireysel kredi bakiyesi İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’da 202 milyar lira, Ankara’da 64 milyar lira ve İzmir’de 45 milyar lira bireysel kredi bulunuyor.

İstanbul gazetesi ”Telefon ve paralarını gasp etti”. Bağcılar’da 12 Mayıs’ta polise başvuran Pakistan vatandaşı iki kişi, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin bir adet cep telefonu ile 500 liralarını gasp ettiği yönünde şikayette bulundu. Olay yeri ve çevresinin güvenlik kameralarını inceleyen Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şüphelinin Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde bir adrese gittiği tespit etti.

İstiklal gazetesi ”Salgını kontrol altına almak neden zor”. Almanya’da ilk korona virüs vakasının tespit edilmesinden dört ay sonra yapılan bir araştırmada enfeksiyon zinciri analiz edildi. Sonuçlar salgını kontrol altına almanın neden bu kadar zor olduğunu ortaya koyarken, Kovid-19’un semptomlar görülmeden ya da semptomlar görülür görülmez çok bulaşıcı olabildiğini gösterdi. Bilim adamları bu durumun sağlık tedbirleri için büyük bir zorluk oluşturduğunu belirtiyor.

İttifak gazetesi Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi

”Türk Kızılay’a 3 bin 970 immün plazma bağısı”. Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi. Korona virüs ile gündeme gelen immün plazma bağışı her geçen gün artıyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bağışlanan 5 bin immün plazma bileşeninin 3 bin 970’inin Türk Kızılay tarafından elde edildiğini bildirdi.

Vatan gazetesi ”Ayasofya ve manevi enerji merkezleri”. Günümüzde hala müze olarak kullanıldığından tam manası ile manevi kısmının enerji boyutu da ortaya çıkmış değildir. Oysa Ayasofya tüm dünyayı ve Küresel Şeytani düzeninin temsilcilerini yakından ilgilendiren sırlara ve özelliklere sahiptir. Dünyayı ayakta tutan 3 altın noktalı Ley hatlarından diğer ikisi ise Kudüs’de bulunan Mescid-i Aksa ve Mekke’de bulunan Kabe’dir.

Tünaydın gazetesi ”Terör saldırısı Vefa gönüllülerini engelleyemedi ”. Yeni tip korona virüsle mücadele süreci başladığı günden bu yana Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, Türkiye’nin her bir köşesinde olduğu gibi Van’da da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşan Vefa Sosyal Grubu ekipleri, gıda kolisinden temel ihtiyaçlara, maskeden maaş ödemelerine kadar birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor.

Yeni Çağrı gazetesi ”207 noktada denetim”. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri, korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında verilen sokağa çıkma yasağına ilişkin İstanbul’da 207 ayrı noktada denetimlerini sürdürüyor. Bu denetimler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü İstanbul Trafik Denetleme Şubesi’nde yer alan Trafik Komuta Merkezi’nden kameralarla da 24 saat anlık takip ediliyor.

Yeni devir gazetesi Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi

”Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Erbaş mesajında, ”Aziz kardeşlerim, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın bizlere ebedi azaptan kurtuluş fırsatı sunan bu son günlerini taçlandıran Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Yenisöz gazetesi Türkiye’de bayram öncesi koronavirüs denetimi. ”Gençliğimiz 20 AB ülkesinin nüfusundan fazla”. Türkiye 13 milyona yaklaşan genç nüfusuyla Avrupa Birliği üyesi 20 ülkenin nüfusunu geride bıraktı. Avrupa İstatistik Ofisi ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl itibarıyla 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 955 bin 672 kişi olarak hesaplandı. Bu, Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 15,6’sına karşılık geldi. Türkiye genç nüfusuyla Belçida’dan Yunanistan’a İsveç’ten Macaristan’a AB üyesi 20 ülkenin nüfusunu geride bıraktı.

 

19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.