Milliyet Gazetesi Manşeti
Günlük Milliyet gazetesi manşeti okumak için doğru adrestesiniz. Her sabah 08.00’den itibaren günün gazete manşetini okuyabilirsiniz.
Keyifli okumalar.
Başlıklar
28 Eylül 2023
Milliyet Gazetesi Manşeti Oku hakkında
Türkiye’nin en önemli günlük gazetelerinden biri olan Milliyet, önceleri Doğan Grubu bünyesinde yayımlanmaktayken, 2011 yılı başlarında Karacan-Demirören ailelerinin sahibi olduğu DK Gazetecik’e satılmıştır. Ali Karacan ve Ömer Karacan kardeşler ile Demirören ailesi arasındaki ortaklığın bozulması yüzünden bir süre kayyım tarafından yönetilen gazete, son olarak Karacan ailesinin hisselerini devretmesi ile Posta Gazetesi gibi Demirören ailesinin mülkiyetine geçmiştir.
Milliyet‘in internet sitesi milliyet.com.tr, Haziran 2011’de 8,8 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen beşinci haber sitesi oldu.
Milliyet gazetesinin ilk sayısı 11 Şubat 1926 tarihinde Atatürk’ün izniyle Siirt Milletvekili Mahmut Soydan tarafından yayımlanmaya başladı. 1 Aralık 1928 yılına kadar Osmanlı Arap harfleriyle basılan gazete, 1935 yılında Ali Naci Karacan tarafından satın alınarak Tan adıyla yayımına devam etti. Ancak Tan Olayı nedeniyle kapatılarak 3 Mayıs 1950 tarihinde tekrar Milliyet adıyla yayımlanmaya başladı. Gazetenin yazarları arasında Refik Halid, Bedii Faik, İsmail Hami Danişmend, Ulunay bulunmuştur. Abdi İpekçi 1954’te Yazı İşleri Müdürü olunca Milliyet gazetesi Türkiye’nin en etkili siyasi gazetelerinden biri haline geldi. Peyami Safa, Reşat Ekrem, Çetin Altan gibi yazarlar da Milliyet‘te yazmaya başladı.
Milliyet kurulduğu ilk zamanlar Demokrat Parti’yi destekliyordu, daha sonra giderek sola kaydı. Tirajı 20 binlerden, 100 binlere çıktı. Batı tarzı gazetecilik, Abdi İpekçi’nin dengeli başyazıları, haftalık röportajları, Ali Gevgilili’nin entelektüel yazıları ve açık oturumları Milliyet‘i Babıali’de saygın bir gazete durumuna getirdi. 1960’larda yazı kadrosunda; Burhan Felek, Talat Halman, Refik Erduran, Bülent Ecevit, Kemal Bisalman, İsmail Cem, Metin Tokur, Hasan Pulur, Sami Kohen, Ümit Deniz, Bedri Koraman, Mümtaz Soysal, Örsan Öymen ve Yılmaz Çetiner yer aldı.
1970’lerde gazete sosyal demokrat bir çizgiye oturdu ve tirajı 200 binlere çıktı. CHP’ye yakın görünmesine rağmen başta Adalet Parti olmak üzere sağa da yer verdi. Şablon Act 1970’lerin terör ortamında gazetenin Başyazarı ve Yönetmeni Abdi İpekçi siyasi amaçlı bir suikasta hedef oldu. 1 Şubat 1979’da, İstanbul Nişantaşı’nda bugün adını taşıyan caddede otomobilinin içinde silahlı bir saldırıya uğrayarak öldürüldü. Suikasttan sorumlu olduğu belirlenen Mehmet Ali Ağca, 25 Haziran 1979’da yakalandı. Ancak 23 Kasım 1979’da tutuklu bulunduğu askeri ceza evinden kaçan Ağca 13 Mayıs 1981’da Papa II. Loannes Paulus’a karşı yaptığı suikast girişimiyle kendisini ve Milliyet gazetesini dünya gündemine soktu. Abdi İpekçi suikastı Türkiye’yi 12 Eylül Darbesi’ne götüren önemli şiddet eylemlerinden biri olarak anılmaktadır.
Milliyet gazetesi manşeti oku, birinci sayfası, haberleri, günlük basım, manşetleri sayfası.
Yazarlar
- Mete Belovacıklı
- Sami Kohen
- Tunca Bengin
- Güneri Cıvaoğlu
- Melih Aşık
- Cem Kılıç
- Abbas Güçlü
- Abdullah Karakuş
- Özay Şendir
- Ali Eyüboğlu
- Hakkı Öcal
- Didem Özel Tümer
- Ali Ağaoğlu
- Verda Özer
- Zeynep Aktaş
- Afşın Yakuboğlu
- Aksal Yavuz
- Ali Canip Olgunlu
- Ali Çınar
- Asena Sarıbatur
- Asu Maro
- Atilay Kandemir
- Belma Akçura
- Berna Laçin
- Bilal Meşe
- Çağdaş Ertuna
- Cemal Ersen
- Cihat Olcay Dinçel
- Cüneyt Sadıç
- Dilara Koçak
- Jan Klod Kayuka
- Ediz Sırapınar
- Ercan Güven
- Eren Aka
- Fedai Ünal
- Filiz Aygündüz
- Filiz Dağ
- Gözde Yener Birman
- Gürkan Akgüneş
- Hakan Atis
- Haslet Soyöz
- Kemal Önderoğlu
- Levent Köprülü
- Mehmet Demirtaş
- Mehmet Tez
milliyet gazetesi manşeti oku