Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

11 Şubat İzmir Gazete Özetleri

11 Şubat 2020 Salı İzmir Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

11 Şubat İzmir Gazete Özetleri İzmir 9 Eylül

İzmir 9 Eylül gazetesi, ”İzmir’in nüfusu kadar işsiz var”. 11 Şubat İzmir gazete özetleri. Kasım 2019 döneminde işsiz sayısı önceki yılın aynı dönemine gre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişiye çıktı. CHP’li Ağbaba, ”İzmir nüfusu kadar işsizimiz oldu ded.

Aliağa Ekspres gazetesi, ” SOCAR AQS Türkiye’de saha tesisi açıyor”. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin sondaj birimi SOCAR AQS, Tuz Gölü Yeraltı Gaz Depolama Projesi için Türkiye’deki ik tam donanımlı ve modern saha tesisi merkezinin açıldığını duyurdu.

Bakırçay gazetesi, ”Bergama Devlet Hastanesi büyüyor”. Bergamalı iş adamı rahmetli Mithat Öztüre’nin katkılarıyla inşaatı devam eden Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ek hizmet binasında Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hastane Başhekimiz Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Büyük Tire gazetesi, Tire’de ”Tarihi mekanlarımızın tanıtımı ve kullanımı konferansı yapıldı”. Araştırmacı Yazar Ahmet Munis Armağan, Tire Kültür Derneğinin Tire Kaymakamlığı ve Tire belediyesi işbirliği içinde gerçekleştirdiği ”Tarihi Mekanlarımızın Tanıtımı ve Kullanımı” konulu bilgilendirme toplantısında konuştu.

Büyük Torbalı gazetesi, ”Torbalı sınav merkezi oldu”. 2019’da hizmete açılan Torbalı ÖSYM Sınav Merkezi-Sınav İlçe Koordinatörlüğü’nde bu yapılan işlemlerin sayısı arttırıldı. Merkez’de 50 farklı sınav için başvuru yapılmasına olanak sağlanmasıyla bir ilke imza atıldı.

Ege Telgraf

Ege Telgraf gazetesi, ”İşte; insanlık bu”. Elazığ depreminde evlerini kaybeden Yaşar Ailesi, her şeylerini bırakıp Kemalpaşa’ya göçtü. Belediye ve ilçe halkı onlar için adeta seferber oldu. Genç anne Tuğba Yaşar, ”İzmirliler çok misafirperver” dedi.

Haber Ekspres gazetesi, ”İngiltere ile vergisiz ticaret sürmeli”. Egeli ihracatçılar, en çok ihracat yaptıkları 3. pazar olan İngiltere ile AB arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, tarafların Türk ihracatçısına ilave gümrük vergisi doğurmayacak bir anlaşmaya varmalarını beklediklerini ifade ederek, ”Gümrük vergisi ödemeden ihracat yapmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

İlkses gazetesi, ”İzmir’in DASK karnesi düşük”. Son dönemde yaşanan depremlerin sıklığı gözleri deprem sigortasına çevirdi. İzmir’de toplam 1 milyon 120 bin konut bulunurken bunların yüzde 57’sinde zorunlu deprem sigortası bulunuyor.

Küçük Menderes gazetesi, ”Birgi Deresi kuraklık nedeniyle akmıyor”. 2020’nin kurak geçen ilk ayının ardından Ödemiş’te yağışlı günler başladı. Geçtiğimiz perşembe günü Gölcük ile Bozdağ’da başlayan yoğun kar yağışının ardından Birgi Mahallesi’nde bulunan dere yatağının su alması bekleniyor.

Ödemiş Kent gazetesi, ”Soyer, Ödemiş’te Muhtarlar ile bir araya gelecek”. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 Şubat Salı günü Ödemiş’te mahalle muhtarlarıyla bir araya gelecek. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ”Evde çocuk Bakımı” kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını verecek.

Ticaret gazetesi, ”Banka ücret ve komisyonlarına sınırlama”. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’nin ticari müşteriler ile ilgili tebliğ ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’nın finansal tüketiciler ile ilgili yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayımlandı.

10 Şubat İzmir gazete özetleri

error code: 522