Dolar 32,3533
Euro 34,7324
Altın 2.406,41
BİST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Perkotek Otel Kapı Kilidi

Başlıklar

Otel kapı kilidi nedir ve niçin kullanılır?

Otel kapı kilidi gelişen günümüz teknolojisinde, sistemlerde kullanılan anahtarlı sistemin yerine gelen daha teknolojik elektronik ve mekanik aksamdan oluşan kilit sistemidir. Kilitlerde anahtarlı sistemi tamamen ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir sistemdir. Kilit sayesinde misafirlerin kalacağı süre karta yüklenerek misafirin o tarih ve saatler arasında oda kullanımına olanak tanır.

otel kapı kilidi

Otel kapı kilidi nerelerde kullanılır?

Otel kapı kilidi genel olarak otel, pansiyon apart gibi yerlerde kullanılmaktadır. Bunun dışında ofis kiralama merkezlerinde de kullanılmaktadır. Dilerseniz otel kapı kilidi ofis kapıları içinde uygundur. Örneğin muhasebe biriminin kapısına takarak gelen ziyaretçilerin süreli olarak geçişini sağlayabilirsiniz. 

Sistemi nasıl kullanılır?

Sistem otel kapı kilidi programı, kart kodlayıcı, otel kapı kilidi, kartı ve energy saverdan oluşmaktadır. Kart kodlayıcı ve program aracılığıyla bütün kilitler tanımlandıktan sonra sistemkullanıma hazır hale gelecektir. Gelen misafirlere misafir kartı tanımlanır. Bu karta süre belirmemek mümkündür. Yani misafirin odayı boşaltacağı zaman son kullanım tarih ve saati olarak ayarlandıktan sonra misafire verilir. Misafir bu süre zarfında problemsiz olarak kendine ait odanın kapısını açabilir. Aynı kapıya birden fazla misafir kartı tanımlamak mümkündür. Otel kapı kilidi sisteminde kullanılan kartlar modellerine göre iki çeşittir. Bu kart çeşitleri mifare ve temic kart olarak ikiye ayrılır.

Otel kapı kilidi sisteminde bulunan energy saver ise odanın elektrik sistemine dâhil edilerek misafirlerin odaya girişinde energy saver’a kartı yerleştirerek elektrik sistemini aktif hale getirir. Aynı zamanda misafir odadan ayrıldığında energy saver’a yerleştirilen katı aldığında elektrik sistemi otomatik olarak devre dışı kalacaktır. Sistemde odaları katlara göre gruplayabiliriz. Kat personeline kart tanımlayabiliriz. Böylelikle kat personelleri kendi katı haricindeki kapılardan giriş yapamaz. Sadece görevli olduğu oda kapılarından geçiş yaparak kontrolü sağlamış oluruz. Otel kapı kilit sisteminde yetkili kartı oluşturmak mümkündür. Bu kart bütün kapıları açma yetkisine sahiptir. Sisteme acil durum kartı tanımlayarak bir veya birden fazla kapıyı açık hale getirmek mümkündür. Sistem 4 adet standart 1,5V pil ile çalışmaktadır. Acil durumlarda veya pilin bitmesi durumunda anahtar ile açmak mümkündür. Pilin bitmesine 100 geçiş kala sesli uyarı vererek kullanıcıyı bilgilendirir.

Akordiyon bariyer nedir ve niçin kullanılır?

Akordiyon bariyer belirli bir alanı çevrelemek veya kapatmak için tasarlanmış bariyer sistemidir. Akordiyon bariyer genelde konser, stadyum veya her türlü etkinlerde geçişleri kontrol almak ve düzenli geçiş için kullanılır. Manuel ve motorlu akordiyon bariyer olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Manuel akordiyon bariyerin boyu açıkken 2 metredir. Birbirine ekleme yapılarak istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Bir akordiyon bariyerin 20 kilo gram ağırlığı olduğundan taşımak oldukça kolaydır. Yüksekliği 120 cm’dir. Motorlu akordiyon bariyer ise isminden de anlaşılacağı üzere elektrik sistemiyle çalışan akordiyon bariyerdir. Kapalı iken 1,5 metre olan motorlu akordeon bariyer açıldığında 8 metreye kadar çıkabilmektedir. Anti çarpışma özelliğine sahiptir. Bu sayede açılırken herhangi bir kişi veya nesneye 30-50 cm arası yaklaştığında otomatik olarak durur. Yüksekliği 160 cm’dir.

Mağaza ürün koruma sistemi nedir ve niçin kullanılır?

Mağaza ürün koruma sistemleri her türlü iş yerinde ürünlerin çalınmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Giyim, aksesuar, kitapçı gibi birçok yerde ürün koruma kullanılmaktadır. Mağazaların girişine en az bir anten olmak üzere mağaza ürün koruma sistemi kurmak mümkündür. İşletme girişinin uzunluğuna bağlı olarak birden fazla anteni kullanarak işletmenizin güvenliğini üst seviyeye çıkarabiliriz.

Mağaza ürün koruma sistemleri sayesinde satışını yaptığımız ürünlerin güvenliğini sağlamakla beraber hırsızlığı en az seviyeye indirerek şirketimizin kar oranını üst seviyede tutmuş oluruz. Mağaza ürün koruma sistemi hem sesli hem de üzerinde bulunan ışık ile uyarı verdiğinden caydırıcı bir yöntemdir. Ürünlerin üzerine yapıştırılan veya takılan etiket veya taglar mağaza ürün koruma sisteminden geçtiğinde alarm otomatik olarak ötecektir. Etiket öldürücü veya etiket sökücü aracılığıyla ürün koruması pasif hale getirildikten sonra müşteriye teslim edilir ve sorunsuz geçiş sağlanır.

Otel kapı kilidi, mağaza ürün koruma sistemleri ve akordeon bariyer hakkında daha detaylı bilgi almak için.

PERKOTEK TEKNOLOJİ A.Ş. / 0850 811 8000 / Perkotek.com / [email protected] 

 

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522