Dolar 32,4428
Euro 34,7483
Altın 2.422,88
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

18 Mayıs Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 18 Mayıs Bursa Haberleri

”Öncelikler belirlendi”. 18 Mayıs Bursa Haberleri. Hükümet, korona virüsün ekonomiye etkisini en aza indirmek ve üretimin artırılması konusunda, önümüzdeki süreçte ön plana çıkacak sektörlerin gelişmesi için hazırlık yapıyor. Öncelik tarım, sağlık ve e-ticaret yatırımlarında. Bu üç sektöre yapılacak yatırımlarla istihdamın artırılmasına yönelik eylem planı hazırlanıyor. Erdoğan, virüsle mücadele sürerken ekonominin ihmal edilmeyeceğini ve büyümeye odaklanacaklarını belirterek, ”Salgınla birlikte üretim ve normalleşme sürecini dengeli bir şekilde götüreceğiz.

Bursa haber gazetesi ”Ülkemizde tedavi olmak istiyorlar”. Sözlerini ”Yakın zamanda Avrupa ülkelerinden ve batıdan tedavi olmak ve bakım için ülkemize gelmek isteyenlerin sayısının hızla arttığı bilgisi ulaşıyor” diyerek sürdüren Çavuşoğlu şunları söyledi: ”Yurtdışından 65-70 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. 55 ülkeye bu süreçte ihtiyaç duydukları maske başta olmak üzere ger türlü tıbbi malzeme, cihaz ve erzak göndermek suretiyle yaşamanın ve yaşatmanın tarafında bir ülke olduk’ ifadelerini kullandı.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Korona kuralları”. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasını taşıyan genelgeye göre, 1 Haziran-1 Ekim arasında toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk ve maske kullanımı kriterleri titizlikle takip edilecek. Trafik denetimlerinde sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Hayat gazetesi 18 Mayıs Bursa Haberleri

”Baştan sonra yenileniyor”. 18 Mayıs Bursa Haberleri. Yasaklar süresince bugüne kadar yaklaşık 70 bin ton asfaltı zeminle buluşturarak yıpranan Bursa caddelerine hayat veren Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle uygulanan kısıtlama kapsamında ise 4 farklı noktada büyük çapta yenileme çalışması başlattı. Daha önce Bursa’nın pek çık önemli noktasında çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, 4 güne bağlanan sokağa çıkma yasağında ise Merinos Parkı önü ile Gökdere Kavşağı ve Vakıf Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arasını, Namazgah ve İpekçilik caddelerindeki kazı dolgu ve asfalt hazırlık yatırımlarını gündemine aldı.

Sancak gazetesi ”Mısır’ın unutulmaz efsaneleri” Bilinen tüm eski uygarlıkların içinde Eski Mısır’ın önemi ve ayrıcalığı vardır. Çok uzak geçmişin içinden birden bire fışkıran Mısırlılar, belki de ölüm ve ötesiyle ilgili kendilerinden sonraki tüm inançların kaynağı oldular. Hatta bir dönem, tek bir Allah’a inanan tek ulustular. İnançlarıyla, yaşamlarıyla, lanetleriyle Mısın’ın gizemi hala çözülemiyor.

Şehir gazetesi ”Eskiden gün ışığı bile göremezlerdi”. Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu sözlerini, ”2002’den önce engelli insanlarımız bir odaya kapatılır. Gün ışığı bile göremezlerdi. Bugün engelli vatandaşlarımız da engeli olmayanlar işe eşit haklara sahip durumda. O dönemde kamuda çalışan engelli vatandaşımızın sayısı ancak 5 bin kişi kadardı. Bugün 55-60 bine çıktı. buradaki iyi niyeti görmek lazım” diyerek tamamladı.

Meydan gazetesi 18 Mayıs Bursa Haberleri

”Takdir ediyorlar”. 18 Mayıs Bursa Haberleri. Online bağlantıda konuşan Hakan Çavuşoğlu, pandemi sürecini hatırlatarak ”özellikle dezavantajlı kesimler ve genelde sağlık altyapısı bakımından önemli kazanımlara sahibiz. Dünya bizi takdirle izliyor. Bu Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteği ve liderlik anlayışı ile mümkün oluyor” dedi. Çavuşoğlu ”Ülkemizde duruma baktığımızda tünelin ucundaki ışığı gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bursa gazetesi ”Parlayan yıldız”. Türkiye’nin son yıllarda dünyada parlayan bir yıldız konumunda olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, ”Bizim bakış açımız hep insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı olmaktadır. Yani her şey insan içindir. Dünyada iki tane medeniyet anlayışı var. Bunlardan bir tanesi yaşamak, yaşatmak ve ihya etmek, imar etmek, mamur etmek üzerinedir. Diğeri ise kendi çıkarı, menfaati için insanı, tabiatı hiçe sayan anlayıştır. Biz eskiden buayan nerede bir ruhsat varsa onların yanında ve onların huzur ve mutluluğu için çalışan bir toplumuz. Özellikle bu günlerde bu hasletlerimizi en iyi şekilde ortaya koyuyoruz” dedi.

 

18 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522