Dolar 32,5135
Euro 34,9476
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

15 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

15 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Yeni Akit 

Yeni Akit gazetesi manşette ”Libya’da barışa hafter rötarı” başlığına yer verdi. 15 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri. Libya’da barışın sağlanması adına bir adım atıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Erdoğan-Putin zirvesinden çıkan ‘ateşkes’ çağrısının ardından Moskova’da bir araya gelen Türkiye ve Rusya heyetleri, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile gayrimeşru silahlı güçlerin başındaki Halife Hafter’i bir araya getirdi, ifadelerine yer verdi.

 

Günün özeti


Akşam gazetesi manşette ”7 bin TL için 4 can” başlığına yer verdi. Denizli’de zirai ürünler satan Hüseyin Arslan, dükkanında alacaklı olduğu Veli-Mustafa Akpınar kardeşleri öldürdükten sonra, kendisine 7 bin TL borcu olan Ramazan Küçük’ün evine gitti. Tartıştığı Küçük’ü başından vuran Arslan, sonra boş bir arazide intihar etti, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Züccaciyede çifte vergi tepkisi” başlığına yer verdi. 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren ve 2019’u 5,5 milyar dolar ihracatla kapatan züccaciye sektörü üründe çifte vergiye rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, ” iki yüksek vergiyle boğuşuyoruz. Biri yüzde 6,7 lik ÖTV diğeri yüzde 18’lik KDV” dedi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Komşu’da esnafın gözü Türklerde” başlığına yer verdi. Türkiye ile Yunanistan arasında siyasi alandaki gerginlik ve anlaşmazlıklar, konu turizm olduğunda bir kenara bırakılıyor. Batı Trakya Ticaret Federasyonu Başkanı Hacimihail, 2019’da Türkiye’den arabayla geçişlerin yapan turistlerin sayısının yüzde 11 arttığını açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Cari işlemler dengesi yeniden açığa döndü” başlığına yer verdi. Ekonomideki yavaşlamaya bağlı olarak ithalatta yaşanan düşüşün etkisiyle geçen yıl temmuz-ekim arası dönemde fazla veren ödemeler dengesi hesabı, kasım ayında 518 milyon dolar açık verdi. Ocak-kasım döneminde 4,2 milyar dolar düzeyinde gerçekleşen cari fazla, yıllıklandırılmış olarak ise 2,7 milyar dolar oldu, başlığına yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Hdp dağa gönderdik dedi” başlığına yer verdi. Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine bir anne daha katıldı. 5 yıl önce kandırılarak dağa kaçırılan kızı Pelda için oturma eylemine katılan Gevriye Ayhan, ”O zaman HDP iş binasına gittim. Bir kız çekmeceyi açtı, not çıkardı ve bana ‘Kızın dağa gitmiş’ dedi ifadelerini kullandı, ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Kararlar şeffaf, yetkiler denetlenebilir olmalı” başlığına yer verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin geleceği konferansı kapsamında Kahramanmaraş’da konuştu. Devlet kadrolarında işin ehline verilmesi gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, ”Kendi memleketimizde neden işi ehline vermiyoruz da, yandaşlara veriyoruz, ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu 


Ortadoğu gazetesi manşette ”Kalan teröristlerde temizlenecek” başlığına yer verdi. Bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getiren ‘Kıran’ operasyonlarının devamı niteliğinde İçişleri Bakanlığı’nca, Hakkari’de 825 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımıyla ‘Kapan-3 Kavaklı Operasyonu’ başlatıldı. Operasyon kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarının geçici barınma alanlarında birçok malzeme ele geçirildi, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Haydarpaşa’da İBB için süpriz” başlığına yer verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında ticari alanların kiralanması ihalesinden elenmişti. Bunu yargıya taşıdı. Mahkeme yürütmenin durdurulmasını redetti. İBB’nin müdahillik talebini ise kabul etti, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Chp’nin önüne de çadır kuracağız” başlığına yer verdi. Zillet ortaklığı en büyük tepki Diyarbakır’da evlatları dağa kaçırılmış ailelerden geldi. Oğlu Özkan için oturma eylemine katılan Süleyman Aydın, ”Ben ilk gün Selahattin Demirtaş’a ‘Senden rica ediyorum, oğlumu PKK’dan iste’ dedim. ‘Kendi iradesiyle gitmiştir’ cevabı verdi ve beni tehtid ettiler, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Karanlık on saniye” başlığına yer verdi . Tahran’da 176 kişiye mezar olan uçak skandalının sır perdesi aralanıyor. İran’ın ABD’ye misilleme yapmak isterken vurduğu Ukrayna uçağının kalkışından üç dakika sonra sinyal yayan transponderinin 10 saniye boyunca devre dışı kaldığı ortaya çıktı. Tahran’ın ‘Uçağı seyir füzesi olarak algıladık, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi
manşette ”Türk sporu TBMM’de” başlığına yer verdi. Bakan Kasapoğlu, ”Mevcut yapı ve anlayışla kuluplerimizin, bilhassa futboldaki faaliyetlerini sürdürmeleri pek mümkün görünmüyor. Mevcut durumu iyi analiz etmeliyiz ve bu endüstrinin dinamolarından biri haline gelmek istiyorsak, analitik bir perspektifle futbola bütüncül bir bakış açısı getirmek mecburiyetindeyiz, ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak


Yeni şafak gazetesi manşette ”Fetö CHP’nin eseri” başlığına yer verdi. CHP’nin Fetö’nün siyasi ayağının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge fırsat olsun. Böylece Fetö’nün 60 yıllık serüveni, Fetullah Gülen’in henüz 15 yaşındayken CHP yönetimi ve CHP içindeki masonlarla ilişki ortaya çıkacak. Kamuoyu da askeri yönetimler dahil Gülen’in nasıl korunduğunu ve önünün açıldığını görecek, ifadelerine yer verdi.


Yeniçağ gazetesi manşette ” Gökçek dönemine 506 milyon TL’lik soruşturma” başlığına yer verdi. Teftiş kurulu incelemesinde, ihalede 5 bin 301 iş alındığı, ancak uygulamada bin 817 işte çalışmadığı belirlendi. Ayrıca belirtilen metrekarelerin (çim, çiçeklik alan, ağaçlık alan, sert zemin temizliği gibi) hakediş evraklarında fiyatların yükseltilerek yansıtıldığı tespit edildi, ifadelerine yer verdi.


Yenisöz gazetesi manşette ”Ülkemiz için itibar meselesidir” başlığına yer verdi. Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul’dan geçecek gemilerden alacağımız para asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında” diyen Bakan Turhan, ”Kanaldan 2035’te geçen araç sayısı 50 bini bulacak. 2050’de bu rakam 70 binlere tırmanacak ve 2070’lerde 80 binin üzerinde olacak, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”HüdaPar’dan Kürtçeyi yok sayan İGA ve Sağlık Bakanlığına tepki” başlığına yer verdi. Hüda Par Erbil Temsilcisi Abdussamet Yalçın, İstanbul Havalimanı’nda iletişim sorununun yaşanması için 36 dilde ve 80 lehçede ‘anlık çeviri hizmeti’ verilmesinde Kürtçenin olmayışı ve Sağlık Bakanlığının 6 farklı dilde hazırladığı afişte Kürtçenin yok sayılmasına tepki gösterdi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Hafter’in 2 güne ihtiyacı var” başlığına yer verdi. Rusya Savunma Bakanlığı Moskova’da yürütülen Libya görüşmelerinin sonucunda ateşkes üzerinde prensipte anlaşma sağlandığını belirtti. Bakanlık, Libya’nın doğusundaki Halife Hafter’in, Fayiz es-Serrac yönetimindeki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ateşkes anlaşmasına olumlu baktığını fakat yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğunu açıkladı, ifadelerine yer verdi.

 

Cumhuriyet 


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Meyvesi yıllar sonra” başlığına yer verdi. Nakşibendi tarikat kolu İskenderpaşa cemaati Mahmud Esad Coşan’ın ”sonuçları yıllar sonra ortaya çıkacak” dediği eğitim alanındaki faaliyetleri, AKP’yle katlandı. 2005’te eğitime adım atan tarikata, 2014’te vergi muafiyeti verildi. Asfa Server ve Hakyol vakıfları ve TUSDATA benzeri kurumlarla genişledi, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Oğlumu bulmak için 50 cenazeye baktım” başlığına yer verdi. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitirenlerin cenazeleri kimsesizler mezarlığında bekletiliyor. Bugüne kadar 50’ye yakın cenazeye baktığını, ancak oğlunu teşhis edemediğini belirten baba Metin Karaduman, dosyalarıyla ilgilenmesini istedi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Savunma sanayi Türkiye’den hızlı büyüyor” başlığına yer verdi. ‘1990’lı yıllardan sanayi güçlü bir büyüme gösteriyor’… Pamukkale Üniversitesi öğretim azaları Filiz Yeşilyurt ataktiği, sektörde büyüme ivmesini hızlandırdı, ifadelerine yer verdi.

error code: 522