Dolar 32,5709
Euro 34,9658
Altın 2.445,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

19 yılda 225 milyar dolar dış yatırım çektik

23 Haziran 2021 Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

19 yılda 225 milyar dolar dış yatırım çektik

Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi, ekonomimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda katma değerli yatırımları ülkemize kazandırmak için bir yol haritası niteliğinde olacaktır” ifadelerini kullandı. 2003’te uluslararası doğrudan yatırımlar için güvence sağlayan özel bir kanunu hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, birçok ülkeyle karşılıklı yatırımları konuma ve çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının yürürlükte olduğunu aktardı. 19 yılda 225 milyar dolar dış yatırım çektik. İstanbul Gazetelerini günlük takip etmek için İstanbul Gazeteleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Kısıtlamaları da kaldırıyoruz

Ayrıntılı Haber, İnşallah birkaç hafta içinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız. Salgınla mücadelede ve aşılamada mesafe kat ettikçe kısıtlamaları da birer birer kaldırıyor veya azaltıyoruz. Haziran ayı başıyla birlikte pek çok alanda milletimize rahat nefes aldıracak açılımları zaten başlatmıştık. Dün de Temmuz ayıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin mücadelelerimizi ve müjdelerimizi milletimizle paylaştık.

Kimseyi ihmal etmeyeceğiz

Damga, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 39 ilçenin, 39’unda da hizmetlerine devam ettiklerini söyledi. İmamoğlu, ”Bu şehrin yaşayan her insanına eşit gözle bakarak çalıştığımızı lütfen bütün hemşirelerimiz bilsinler. Hiçbirini ihmal etmeyeceğiz ”Tabii ki, şu ilçe oy veriyor bize, Onun için oraya metroyu yapacağız, başka bi yere mi yapacağız” diyen aklın yerine, biz, 16 milyon İstanbulluya hizmet eden bir belediyecilik aklını taşıyoruz” dedi. İmamoğlu, ”Bu mahallede bir bina yapmak marifet değil: bu mahallede yaptığınız binanın içini, vatandaşın ihtiyaçları ile doldurmak önemli. Onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

5.5 yılda 58 milyon lira 

Dokuz Sütun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin son 5.5 yılda yaptığı 7 bin 334 denetimde, arıtma tesislerini çalıştırmayıp, kirli su bırakan ve diğer atıklarla çevreyi kirleten tesislere toplam 58 milyon 262 bin 194 lira para cezası uygulandı. Son bir haftada yapılan denetimlerde, çevre izin belgesi olmadan faaliyet gösterdiği belirlenen 5 fabrika kapatılarak, tesis başına 90 bin lira ceza uygulandı. Tesislerin çevre izin belgesini almaları halinde faaliyetlerine başlamasına izin verileceği belirtildi. 19 yılda 225 milyar dolar dış yatırım çektik.

İstatistiki bölge birimleri

Günboyu, Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye’de ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri, 2020’de 33 bin 428 lira olarak hesaplandı. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması 1. Düzey Bölgeleri itibarıyla söz konusu geliri en yüksek olan bölge, 49 bin 239 lirayla İstanbul oldu.

Aşıda yaş sınırı 25’e indi

İstanbul, Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor. Çeşitli meslek ve yaş gruplarının da aşı programına dahil edilmesiyle günlük uygulanan aşı sayısında rekor kırılıyor. Koca, bu kez de aşı da yaş sınırının 25’e indiğini belirtti. Bakan, ”İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522