Dolar 32,5585
Euro 34,9459
Altın 2.442,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri

Başlıklar

21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri Analiz

Analiz gazetesi manşette ”Cumhuriyet tarihi rekoru” başlığına yer verdi. 21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019’un ”altın yıl” olduğunu belirterek, ”Destek ödemelerinde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık ve 2,4 milyar lirası mal ihracatına yönelik olmak üzere toplam 3,2 milyar lira ile bugüne kadarki en yüksek ihracatta devlet desteğine ulaştık, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”Bildiride birleşik Libya vurgusu” başlığına yer verdi. 5+5 kişilik askeri komite ve çalışma grupları oluşturulmasına karar verilen zirvenin sonuç bildirgesinde, ‘tek ve birleşik bir hükümet ile ortak bir ulusal güvenlik sisteminin desteklendiği, vurgulandı. Ayrıca BM himayesinde uluslararası bir izleme komitesi oluşturulacağı belirtildi, ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Libya’ya askeri güç rafa kalktı” başlığına yer verdi. Berlin’deki Libya konferansından somut bir sonuç çıkmazken BM Güvenlik Konseyi’nin rolünün artırılması benimsedi. Emekli Büyükelçisi Mithat Rende, Türkiye’nin sahadaki dengeleri değiştirecek muharip güç göndermesi olasılığının azaldığını belirtti. Erdoğan’da ” Şu anda askeri güç göndermiyor. Sadece eğitmen kadro gitti dedi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası manşette ”157 Milyon nereye harcanacak” başlığına yer verdi. Seçimlerden önce israf kelimesini dilinden düşürmeyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, işbaşına geldikten bu yana üst üste israf rekorları kırıyor. Kamu kayıtlarına göre, İmamoğlu 2019 yılı Aralık ayında sadece bir günde 8 ihalede 100 milyon lira harcadı. Oysa AK Parti döneminde bir önceki yılın Aralık ayının toplamında yapılan harcama 1 milyon lirayı dahi geçmemişti, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette ”Onların işi yetimlerin yüzünü güldürmek” başlığına yer verdi. Yaptığı yardım faaliyetleri ile tanınan Yetimler Vakfı, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre Vakıf, yurt içi ve yurt dışında bir milyon 541 bin TL değerinde yardım yaptı. İmkanları dahilinde yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına ulaşma gayreti içinde olduklarını belirten Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, hayırseverleri bu hayırlı işe ortak olmaya davet etti, ifadelerine yer verdi.

Dünya


Dünya gazetesi manşette ”Zorunu karşılıklar, çok aktif olarak kullanılacak” başlığına yer verdi. 2019 Değerlendirme Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Albayrak, geçen yıl sessiz ama devrim niteliğinde önemli ve kritik adımlar atıldığını kaydetti. ”2020 ince ayar yılı olacak. Bu yıl çok daha fazla değişim hamlesi göreceğiz” dedi. Bankaları harekete geçirmek için zorunlu karşılıkları çok aktif olarak kullanacaklarını bildiren Albayrak, özel bankaların reel sektöre yaklaşımını ”Bizim yumurtaya ihtiyacımız var, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Yüzde 99, yüzde 1’in yarısı bile etmedi” başlığına yer verdi. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, ‘gelir adaletsizliği’ raporunu açıkladı: Dünyanın en zengin yüzde 1’i geri kalan herkesin iki katından fazla servete sahip. Dünyanın en zengin 2 bin kişisinin elinde bulunan servet, 4.6 milyar insanın toplam servetine denk. Dünyanın zenginleri servetlerine milyarlarca lira eklerken ücret ve maaşlar yerinde saydı, ifadelerine yer verdi.

Karar


Karar gazetesi manşette ”Dikiz aynasında bu kez tepe aynası” başlığına yer verdi. Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan çakar lamba düzenlenmesi 1 Kasım 2019’dan itibaren yürürlüğe girdi. Uygulamayla yalnızca koruma kararı verilen kişilerin kullanımıyla, sivil polis ve jandarma araçlarında tepe lambasına izin verildi. Ancak İstanbul’da tepe çakarı kullanan araçlar yeniden emniyet şeritlerini işgal etmeye başladı. Trafik sıkışıklığını atlatmak için ışıklı uyarı sistemini kullanan araçlara vatandaşlar tepki gösterdi, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Alemin ölümü” başlığına yer verdi. Çevik, Muhammed Hafit Efendi Mescid’inde ders verirken Y.Ş. isimli şahsın silahla ateş açması üzerine şehit oldu. Gözaltına alınan Y.Ş.’nin üzerinde 3 ruhsatsız silah bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür dedi, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”Eşcinseller korunuyor” başlığına yer verdi. Aile yapımızı ve toplumsal düzenimizi kökten saran İstanbul Sözleşmesi’nin yol açtığı ahlaki çöküntü her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor. ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’ ve ‘Ailesiz toplum’ gibi konularla ülkemizi bataklığa sürükleyen sözleşmeye ilişkin tepkiler ise her geçen gün artıyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Serrac’tan koruma gücü talebi” başlığına yer verdi. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez es-Serrac, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter’in saldırılara devam etmesi durumunda siviller için uluslararası koruma gücü talep etti. Trablus’ta ocak ayı başında askeri akademiye yönelik saldırıda 35 öğrencinin hayatını kaybettiğine vurgu yapan Serrac, geçen yaz bir mülteci kampına düzenlenen saldırıda yaklaşık 50 kişinin öldürüldüğünü hatırlattı, ifadelerine yer verdi.

21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri Sözcü


Sözcü gazetesi manşette ”Tezat kararlara Erdoğan’dan tepki” başlığına yer verdi. Şu kararı veren kişilerin de Fetö’cü olması işin nereye vardığını gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetö’den müebbete çarptırılan Metin İyidin’e beraat verenler için başlıktaki sözleri söyledi. Bunun yargı adına ”üzücü bir adım olduğunu” belirtti. ”Düşünün’ müebbet hapse mahkum olmuş bir kişiye beraat ettirme ve tahliyesini verme gibi bir yola bir mahkeme nasıl gidebiliyor. Bu, anlaşılabilir bir şey değil” dedi, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Atina’da büyük kriz” başlığına yer verdi. Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki hak ve hukukunu korumakta kararlı hareket etmesi ve Libya ile imzalanan anlaşma, kirli hesap sahiplerini çılgına çevirdi. Mısır, Güney Kıbrıs, İsrail gibi ülkelerle bir karşı ittifak oluşturmak isteyen, ancak hiçbir sonuç alamayan Yunanistan’ın terörist Hafter’le iş birliği çabası da işe yaramadı. Berlin’deki Libya konferansı’na da çağrılmayan Yunanistan, kendi içinde büyük kriz yaşıyor, ifadelerine yer verdi.

Türkiye


Türkiye gazetesi manşette ”27 bin kişi oldu” başlığına yer verdi. Rusya ve İran’ın desteğini alan rejim ordusu, ateşkese rağmen İdlib’e bomba yağdırıyor. 600 bin kişi ölümle burun buruna yaşıyor. Evini kaybeden halk yeni bir göç dalgası başlattı. Üç günde çoğu çocuk ve kadın 27 bin İdlib’li Türkiye sınırındaki kamplara sığınarak hayatta kalabildi, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Doğu Türkistan’da ikinci Endülüs vakası yaşanıyor, başlığına yer verdi. Doğu Türkistan üzerine önemli çalışmalara imza atan Doç. Dr. Ömer Kul, mazlum coğrafyası Doğu Türkistan’da 5 milyon insanın tecrit kamplarında Komünist Çin’in zulmü altında asimilasyona uğratıldığını belirterek, ”Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırımı, Hitler’in Nazi kamplarına rahmet okutacak duruma gelmiştir” dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Libya için Berlin çemberi” başlığına yer verdi. Libya’da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan zirve Almanya’nın başkenti Berlin’de toplandı. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ortak çabamızı sahada nispi sükunet sağladı ancak girişimlerimizin esas meyvesini Berlin Zirvesi’nin toplanabilmiş olmasıyla alacağız” dedi, ifadelerine yer verdi.

YeniÇağ


Yeni çağ gazetesi manşette ”Yüzde 31’i aşan zamlar” başlığına yer verdi. 21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri. Aralık faturasıyla tırmanışa geçip soğuyan havalarla daha da artan Ocak faturaları, halkın bütçesine darbe vurdu. Doğal gazda yüzde 31’i aşan zam, vergilerle birlikte yeni yılda faturaları ikiye katladı. Borç batağındaki vatandaş, kombisini açmaktan korkar hale geldi, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”636 kişi PKK’dan kaçtı” başlığına yer verdi. 2016’dan bu yana toplam 1193 terörist teslim oldu. Bunlardan 636’i aileleriyle yapılan görüşmeler sonucu ikna edildi. Ailelerin Diyarbakır’daki HDP binası önünde tuttuğu nöbet kaçışları artırdı. 2016’da teslim olanların sayısı 79 iken bu sayı 2017’de 105’e, 2018’de 165’e ve 2019’da ise tam 273’e çıktı, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Şehid cenazesinde duygulandıran görüntü” başlığına yer verdi. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak’ın memleketi Konya’nın ılgın ilçesinde dün toprağa verildiği sırada çekilen fotoğraf ile video, sosyal medyada büyük ilgi gördü, ifadelerine yer verdi.

Yeni Asya


Yeni asya gazetesi manşette ”11 milyar lira prim, 19 milyar lira teşvik” başlığına yer verdi. Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) verilerine göre 2019 yılında işverenler İşsizlik Fonuna 11 milyar 31 milyon lira prim ödedi. İşverenler aynı dönemde 19 milyar 97 milyon lira teşvik aldı. Böylece patronlar ödedikleri primden 8 milyar 66 milyon lira daha fazla miktarı teşvik olarak geri aldılar. 2019 yılında işsizlere aktarılan işsizlik ödeneği ise 10 milyar lira oldu, ifadelerine yer verdi. 21 Ocak Salı Gazeteleri ve özetleri.


Yurt gazetesi manşette ”Türk lirasına güvenen kazanır” başlığına yer verdi. Albayrak, 2019 Değerlendirme Toplantısı’nda akademisyen ve medya üyeleriyle bir araya geldi. 2019’da suskun fakat devrim niteliğinde ehemmiyetli ve kritik adımlar atıldığını kaydeden Albayrak, ”2020’de çok daha fazla değişim hamlesi göreceğiz.” diye konuştu. Albayrak, TL ve Türk varlıklarına güvenenlerin kazanacağını da söyledi, ifadelerine yer verdi.

20 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522