Dolar 32,2474
Euro 34,6858
Altın 2.406,08
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Bayram kutlamaları iptal oldu

12 Mayıs Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Bayram kutlamaları iptal oldu

Anadolu, Ramallah- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze saldırısındaki şehitlerinden dolayı Ramazan Bayramı kutlamalarının iptali ve bayrakların yarıya indirilmesi kararı aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Abbas’ın aldığı karar uyarınca, ülkede dini ibadetlerin dışında herhangi bir bayram kutlaması yapılmayacak, yas dolayısıyla bayraklar yarıya indirilecek. Bayram kutlamaları iptal oldu. İstanbul gündeminden haberdar olmak için İstanbul Gazeteleri sayfasını takip edebilirsiniz

İsrail uçaklarla saldırdı 

Ayrıntılı Haber, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne ne düzenlenen hava saldırısında 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Filistin Kızılayı, İsrail polisinin Aksa’daki saldırılarında yaralı sayısının 331’e çıktığı, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu açıklamıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’nin küzeyinde yer akan Beyt Hanun’a düzenlenen hava saldırısında 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi.

21 bin yetime bayramlık

Damga, Yetim Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışları ulaştırdı. Başta Türkiye, Suriye, ve Yemen olmak üzere pek çok bölgede 21 bin 500 yetim çocuğa bayramlık hediye etti, binlerce aileye kumanya, iftariyelik ve zekat dağıtımı gerçekleştirdi. Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, ”Allah vesile olan tüm bağışçılarımdan razı olsun” diye konuştu.

Bayram ziyaretleri yapılmamalı

Dokuz Sütun, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, geçen sene de bayram için sürekli uyarılar yaptıklarını hatırlatmak, ”Bu dönemde kurallara çok katı bir şekilde uymamız gerekiyor. Yazı rahat geçirebilmemiz için bayramlara da dikkat çekmemiz gerekli” dedi. Ramazan Bayramı’nda komşu ve akraba ziyaretlerine karşı uyarıda bulunan Tezer, ”Bu bayram temaslardan kaçınacağız. ‘Az sayıda ziyaretçi olabilir’ demiyorum: hiç ziyaretçi olmayacak, kendi çekirdek ailenizle kalmaya devam edeceksiniz” dedi. Bayram kutlamaları iptal oldu.

Yüzde 72 artış görüldü

Günboyu, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği verilerine göre, mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı Ocak-Nisan 2021’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 2,1 milyar dolara yükseldi. Zirve yapan ihracatın 1,3 milyar dolarını mobilya sektörü yaptı. Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, nisanda geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 72 artış kaydetti.

Beton saksılar tehlike oluşturuyor

İstanbul, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası başladı. Ancak haftanın ilk gününde İstanbul sokaklarında engelli vatandaşların hayatını zorlaştıran engeller, kameralara yansıdı. Görme engelliler için yol ve kaldırımlara yapılan sarı renkli ”engelli takip yüzeyi” araçlar tarafından işgal edildi. Kaldırımlara koyulan beton saksılar da engelli vatandaşlara güç anlar yaşattı.

Ramazan Bayramı’nda 95 bin kolluk personeli görev alacak

İttifak, İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nı da kapsayan tam kapanma döneminin kalan süresince şehirler arası seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin denetimlerde 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personelinin görev yapacağını bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.