Dolar 32,5465
Euro 34,9405
Altın 2.443,63
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Düşen helikopterde 11 şehidimiz var

6 Mart Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Düşen helikopterde 11 şehidimiz var

Korkusuz, Bitlis’in Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit düşen 11 kahraman askerimizin acısı, Türkiye’nin yüreğine ateş düşürdü. Ocaklar söndü, aileler büyük acıyla yasa gömüldü. Elazığ’dan askeri törenle uğurlanan şehitlerimiz için Ankara’da cenaze namazı kılındı. Ay-yıldızlı 11 tabut, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nin avlusunda sıralandı. Düşen helikopterde 11 şehidimiz var. Devletin zirvesi, yan yana dizilen tabutların önünde birlikte saf tuttu. Şehit yakınlarının acı dolu feryatları.

Bakanlar ve komutanlar namazdaydı

Akşam, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki törende CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, 11 bakan, komutanlar ve binlerce vatandaş hazır bulundu. Cenaze namazı sonrası konuşan Erdoğan, ”Tüm ailelere, ordumuza, milletimize Rabbimden sabırlar diliyorum” dedi. Cenaze namazından sonra ailelerle görüşen Erdoğan, sabır ve rahmet dileyerek taziyelerini iletti. Korg. Osman Erbaş ile 4 şehit Ankara’da, bir şehit Afyon’da toprağa verildi. 5 şehit bugün son yolculuklarına uğurlanacak. Yaralı iki askerin tedavisi de devam ediyor, durumları iyi.

Emlak vergisi bir süre alınmasın

Analiz, Kentsel dönüşüm yasası acil değişmeli” diyen Yüksel kentler yeniden dizayn edilmesi, müteahhitler için özel bir fonun kurulması, kentsel dönüşüm yapacak TOKİ’lerin hayata geçirilmesi, her şehrin kendi TOKİ’sini kurması gerektiğinin altını çizdi. Yüksel, küçük şirketlerin birleşmesinin ve kentlerin özelliğine göre yapıların inşa edilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Risk durumuna göre değişkenlik olacak

Anayurt, Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sakarya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hatice Aslan İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Kovid-19 risk haritasında renklere göre ayrılan şehirlerin, bu dönemde daha da dikkatli olarak ”mavi” ye doğru yönelen bir çabanın içinde olmalarını beklediklerini vurgulayan Selçuk, ”Şehirlerimizin alacakları mesafeye göre de okulların durumunda değişkenlik olacak. Düşen helikopterde 11 şehidimiz var. Bu iyiye doğru, sağlığa doğru bir yarışma, koşturma da bu aslında” dedi.

Akşener hiçbir iddiayı yalanlamadı

Aydınlık, İYİ Parti’den istifa eden Ümit Özdağ, Akşener’in FETÖ’cüleri koruduğu, HDP ile yapılan gizli anayasa çalışmasının 64 saatlik görüntüsü olduğunu, CHP’li belediyelerden ihaleler alındığını, Atatürk milliyetçilerinin partiden atılıp yerine küreselcilerin alındığını söyledi. Akşener, Özdağ’ın iddiaları karşısında susmayı tercih etti. Akşener, Özdağ için ”Kendisine hayatta başarılar diliyorum” demekle yetindi.

Acı, gözyaşı, isyan

Cumhuriyet, Tatvan kırsalına düşen Cougar tipi helikopterde şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 asker için Elazığ ve Ankara’da törenler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti liderleri başta olmak üzere geniş katılım oldu. Acılı aileler, şehitleri asker selamıyla uğurladı. Erdoğan’ın şehitler için düzenlenen cenazede mikrofonu eline alarak konuşma yapması tepki çekti. Erdoğan, ”İnşallah Rabbim bizlere de şehitlik makamını nasip eder. Ne kadar güzel olur” dedi.

Kaymakamın tavrı tepki çekti

Doğruhaber, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilçe kaymakamı İsmail Çorumoğlu, denetimler sırasında girdiği bir eczanede çalışanların yakın oturmasına tepki gösterdi. Çay içtiklerini belirten eczane çalışanlarını dinlemeyen kaymakamın tavırları, sosyal medyada tepki çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522