Dolar 32,2614
Euro 34,6629
Altın 2.398,02
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

İyileşen 202 bini geçti

Başlıklar

Gazete özetleri İyileşen 202 bini geçti

Akşam gazetesi İyileşen 202 bini geçti. En son 13 Temmuz’da binin üzerinde koronavirüs vakası tespit edilirken bu sayı dün 924 oldu. 24 saat içinde 16 vatandaşımız hayatını kaybetti, eklenen 997 kişiyle birlikte hastalığı yenenlerin sayısı 202 bin 10’a yükseldi. Son 3 günde en çok vakanın İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Konya ve Gaziantep’Te olduğunu söyleyen Bakan Koca yine uyardı: ”Hedefimiz; iyileşen sayısında artış, yeni vaka sayılarında düşüş. İyi haberler, alacağımız tedbirlere bağlı.

Türkiye gazetesi ”İhlas Koleji olarak eğitim bizim işimiz”. Türkiye Gazetesi Manşet. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, ”İhlas Koleji olarak eğitimle ilgili her konuda hazırız” dedi ve ekledi: Bugün birçok okulda olmayan imkan bizde mevcut. Dört yıldan beri YKS’de Türkiye birincimiz, ayrıca ilk 100’de dokuz derecemiz var. Fen liselerimizdeki bütün öğrencilerimiz üniversiteye yerleşti. Anadolu liselerimizde de yüzde 91 oranında başarı elde ettik.

Cumhuriyet gazetesi ”Partili Cumhurbaşkanlığı terk edildi”. CHP’nin 17 Kasım 1947’de toplanan 7. Kurultayı’nda parti genel başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’nın aynı kişide birleşmesinin kabul edilemez olduğu parti tüzüğüne girdi. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü de bu kararın ardından genel başkanlığından istifa etti. Aynı kurultayda, adil bir seçim yasası hazırlanması yönünde karar alındı ve yasa Meclis’ten geçti. DP milletvekili Menderes, böylesi adil ve hukuka bağlı bir yasayı kabul ettiği için CHP’ye teşekkür etti.

Yeni şafak gazetesi

”Mehmetçik 45 KM derinde”. İyileşen 202 bini geçti. Bölgeye hakim 28 tepenin ele geçirilmesiyle, PKK’nın Kuzey Irak’taki etkinliği önemli ölçüde kırılmış oldu. PKK kamplarının bulunduğu ve örgütün Türkiye’ye sızma, barınma ve lojistik amaçlarla kullandığı Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin-Basyan, Gara, Haftanin ve Hakurk havadan ve karadan vuruluyor. Sözde üst ve orta sınıf yöneticileri darbe alan terör örgütünün Mahmur’u eleman yetiştirmede kullandığı biliniyor. Mehmetçiğin 4 taburla Mahmur Kampı’na kadar inmesi sürpriz olmayacak. Kampın boşaltılması için görüşmeler yapıldığı, tasfiye için güvenlik birimlerinin operasyon öncesi yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.

Karar gazetesi ”Başkan’ın bilimsel çalışması yok”. Karar Gazetesi Manşet. Göreve geldiği dönemde tarihçilerin bilimsel çalışması yok, akademide tanınmıyor eleştirilerine hedef olan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz’a ilişkin konuşmasında ”Darbe teşebbüsüne karışıp pişman olmuş kişilere de sahip çıkmalıyız” dedi. Tepkiler üzerine ”Pişmanım, karışmamış diyeceğine yanlışlıkla karışmış dedim” sözleriyle kendini savundu. Yaramış, istifa çağrıları sonrası Erdoğan’a mektup yazdığını açıkladı. Yaramış ”Cumhurbaşkanımızın iradesiyle buraya tayin oldum, o alırsa hiç üzülmem. Ama istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum” dedi. Bu sözler, devlet yönetiminde liyakatle değil siyasi kriterlerle yapılan atamaların hangi aşamaya geldiğinin çarpıcı örneği oldu.

Türkgün gazetesi ”Hazırlıklar hızlandı”. 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi’nde, hazırlıklar ve yeni düzenlemelere hız verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, camide namaz kılınabilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Atanan imam ve müezzinler görevlerine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulundu. Ayasofya Camisi’nde yaklaşık bir saat kalan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan, açılış için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Milli gazete İyileşen 202 bini geçti

”İnanç, Zafer, Kıbrıs”. İyileşen 202 bini geçti. Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz havzasında emperyalist bir ittifaka karşı mücadele veriyor ama bu mücadelenin başlangıç noktası Kıbrıs Varış Harekatı Ankara’nın gündemine dahil değil. Bugün ”Mavi Vatan” diye tanımlanan bir olgudan bahsediyorsak bunu hiç kuşku yok Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vermiş olduğu tarihi emirle yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’na borçluyuz. 46 yıl önce yapılan ve necip milletimize 200 yıl sonra toprak kazandıran zafer, milli bir günle taçlandırmayı hak ediyor.

Yeni akit gazetesi ”Ayasfoya, ayaklar altında kurtuldu”. Uluslararası Kudüs Adalet ve Barış Komitesi Başkanı ve katolik bir rahip olan Manuel Musellem, sosyal medya hesabından hristiyanlara hitaben paylaştığı video kaydında, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’nın haysiyet ve onurunu artırdığının farkına varın. Erdoğan, Ayasoya’yı herkesin ayakları altında çiğnenen bir müzeden, iminde Allah’ın adının anıldığı ve yüceltildiği, sevgi ve saygı duyulan camiye çevirdi. Hristiyanlar bu kararı takdir etmelidir” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Yeni ittifakların önünü açacak”. Aydınlık Gazetesi Manşet. ABD’nin yağmaya dayalı dev kapitalist sisteminin çöküşünün ipuçlarını 2008 krizinde gördüğümüzü belirten Sancak, korona salgının bu süreci hızlandırdığını söyledi. Gelecek için iyimser olduğunu vurgulayan Sancak, ”Bir, insanlığın gelişimi açısından iyimserim. İki, kapitalizm can çekişiyor. Emperyalizmin sonu yaklaştı, ondan iyimserim. Ve bu sonu getirecek yeni dünyanın ittifak yapmasını önünü açacak bu” diye konuştu.

Yeni birlik gazetesi İyileşen 202 bini geçti

”Yorgunluktan bayılarak ya da istifra ederek”. İyileşen 202 bini geçti. Lighthouse Reports, Der Spiegel ve Mediapart ile ortak bir araştırmada, Euronews Avrupa genelinde onlarca çiftlik çalışanıyla görüştü. Ödenmeyen ücretlerinden, korkunç bir baskı altında çok az su ve korumayla, bazen yorgunluktan bayılarak ya da istifra ederek çalıştıklarından şikayet ettiler. Bize zorlu konaklama koşullarını gösterdiler ve maruz kaldıkları fiziki, sözlü ve hatta cinsel istismarı anlattılar.

Yeni çağ gazetesi ”Akdeniz’de dik durmak zorundayız”. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal haz arama faaliyetlerine karşılık AB ülkelerinin, yeni adımlar atabileceği açıklamalarını değerlendiren Öymen ”Karşı taraf, Türkiye’nin baskılarla yola getirilemeyeceğini anlamalı” ifadesini kullandı. ABD ile AB ülkelerinin Orta Doğu ve Akdeniz’in genelinde kendi menfaatlerine göre hareket ettiğini hatırlatan Öymen, ”Türkiye Kıbrıs’taki haklı tezlerine Libya’da da BM’nin desteklediği hükümetten yana tavır koyarak yenisini ekledi” diye konuştu.

Milat gazetesi ”Tehlikeli oyunun piyonu”. Ermenistan bir kukla devlet olarak boyunu aşan tehlikeli bir oyuna itiliyor. Sınırdaki Azerbaycan’a ait köylere saldırarak sivilleri şehit eden Ermenistan’a karşı Türkiye, F-16’lar ile Ermenistan sınırında devriye attı. Türk İHA’larının da Azerbaycan yolunda olduğu belirtiliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.