Dolar 32,2594
Euro 34,7044
Altın 2.401,55
BİST 10.268,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak

Başlıklar

Gazete özetleri Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak

Karabük postası ”Kadem, Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak”. Kadın ve Demokrasi Derneği Kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum inşa edebilmek adına şiddetin psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle değerlendirildiği bir çalışma hazırladı. Karabük Gazeteleri. Karabük, Kadem, şiddeti açığa çıkaran sebepleri, şiddet türlerini ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerini alanında uzman isimlerin çalışmalarıyla bir araya getiren etkinliğe imza attı. Karabük Kadem’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ”Şiddet binlerce yıldır insanlığın maruz kaldığı çözümü en zor problemlerin başında geliyor.

”Örtü yangını korkuttu”. Karabük’te ormanlık alanda çıkan örtü yangını paniğe neden olurken, 5 dönümlük alan zarar gördü. Edinilen bilgiye göre, Bolkuş Köyü mevkiinde Yenince Orman İşletmesi’ne bağlı ikinci bölmede henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı. Dumanların yükseldiğini gören Köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma ve Orman İşletmesi’ne ait araz özler sevk edildi. Orman yolunun kapalı olması nedeniyle araçlar demiryolundan ilerlemek zorunda kalırken, kısa sürede müdahale edilen yangın büyümeden söndürüldü.

”Köknar ağaçlarını komandolar koruyacak”

. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta ormanlarda köknar ağaçlarına zarar veren kabuk böceklerine karşı mücadele için 12 bin 500 adet thanasimus formicarius daha doğaya salınacak. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün görev sahasındaki ormanlarda ağaçlara zarar veren zararlılara karşı mücadelesi devam ediyor. Müdürlük, Zonguldak’ın Gökçebey ilçesindeki Orman Zararlılarıyla mücadele Teşhis ve Tanı Laboratuvarı’nda köknar ağaçlarına zarar veren kabuk böceğinin doğal düşmanı olan ve ”Komando böcek” olarak bilinen thanasimus formicarius üretimi yapıyor.

Son Söz gazetesi ”Karabük’te vaka sayısı 40 günde 319’a yükseldi”. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Karabük’ye yeni tip korona virüs salgınının görüldüğü 17 Mart tarihinden itibaren bugüne kadar görülen toplam vaka sayısı ise 499 oldu. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen pozitif vaka sayısının 85 olduğu ve 4 vatandaşında yurtlarda izole sürecinin sürdüğü öğrenilirken, bu süreçte 16 vatandaş korona virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ dönemine geçildiği 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kentte görülen toplam vaka sayısı 319 olurken 6 kişi virüsten hayatını kaybetti.

Kayseri Yeni haber gazetesi Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak

”Mücbir sebep diye otobüs seferlerini en aza indirmişler”. Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak. 11 Mart’ta patlat veren pandemi süreciyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de ”Mücbir sebep” gerekçesiyle tasarruf tedbirlerine yönelmişti. İlerleyen günlerde sosyal yaşam kademeli olarak normale dönmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.  ”Mücbir sebep” gerekçesini fırsata çevirerek en aza indirdiği otobüs seferlerini arttırmadı ve vatandaş duraklarda perişan oldu. Muhtarlar isyan etti. Sefer sayısı azaltıldığı için vatandaşlar zorunlu olarak gelen otobüsler dolu olmasına rağmen binmek zorunda kaldı.

”Müftü beyin lojmanı 200 milyona yenilendi”. İl Müftü Yardımcılığı’ndan Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne atanan Ahad Taşçı için taşınacağı Mustafa Şimşek Caddesi Poyraz Apartmanındaki lojman yaklaşık 200 milyon lira harcanarak baştan aşağı yeniden dizayn edildi. Daha önce baştan aşağı yenilenen dairenin yeniden kırılıp-dökülmesi bina sakinlerinin tepkisine neden oldu ve ilgili makamlara şikayette bulundular.

Ülker gazetesi

”İstanbul’da DSÖ ofisi açılıyor”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Türkiye’nin sağlık alanında son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elde ettiği başarılar ve DSÖ teknik kapasitesi temelinde şekillenen birçok uluslararası ortak çalışmayı önümüzdeki dönemde uygulamaya koyma kararlılığı içerisindeyiz. Bu anlayışın en somut örneklerinden biri olarak İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık DSÖ Ofisi’ni hızla İstanbul’da hayata geçiriyoruz” dedi.

”KTO’da Turizm Sektörü Kredileri Konuşuldu”. Kayseri Ticaret Odası Kayseri Gazeteleri‘ne konuştu. 40. Meslek Komitesi Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri ve Benzeri Hizmet Firmaları üyelerine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya konuk olan Kamu Bankaları Bölge Müdürleri, meslek komitesi üyelerine ve sektör temsilcilerine Turizm Acentelerine yönelik çıkarılan krediler ve kredi destekleri konusunda bilgiler verdi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, zor günlerde Kobi’lerimizin yanında olan Kamu Bankalarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

”Yahyalı Gıda Üretim Akademisi eğitime başladı”. Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde Kayseri Üniversitesi ve belediye iş birliğiyle kadınlara yönelik eğitim verecek Gıda Üretim Akademisi açıldı. Meyve sebze ürünleri üretimi, süt ürünleri üretimi, süt ürünleri üretimi, et ürünleri üretimi, unlu mamuller üretimi ile gastronomi ve mutfak sanatları konularında eğitim verecek akademi, Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde eğitimlerine başladı.

Kırıkkale il gazetesi Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak

”Virüsten korunmanın yolu sağlık okuryazarlığından geçiyor”. Kadem Kadına Şiddet Çözüm Yollarını Anlatacak. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Covid-19’dan korunmanın sağlık okuryazarlığından geçtiğini söyledi. Ağırtaş, ”Covid-19 salgınına karşı ülkemiz ile birlikte dünya ülkeleri tarafından gösterilen bireysel ve toplumsal tepkiler sağlık bilinci ve temel sağlık okuryazarlığını becerilerinin ne denli önemli olduğunu tekrar gündeme getirmiştir.

”İşsizlik oranı %12,8 seviyesinde gerçekleşti”. Kırıkkale Gazeteleri sayfasında il sayfasında yer alan haber.  Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 427 bin kişi azalarak 3 milyon 775 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,2 puanlık azalış ile %12,8 seviyesinde gerçekleşti.

”Türkyılmaz ve Türkcan”. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın kızı Ecem Sena ile Mustafa Türkcan’ın oğlu İsmail, düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdiler. Korona virüs tedbirleri kapsamında kurallara uyulan düğünde, renkli görüntülerde, kamera ve objektiflere yansıdı. Necibe-Osman Türkyılmaz çiftinin kızları Ecen Sena ile Meryem-Mustafa Türkcan’ın oğlu İsmail, Yahşihan Belediyesi Kilim 46 Düğüm Salonu’nda düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi. Açık alanda yapılan düğünde görevlilerce, davetlilerin ateşleri ölçüldü ve maske dağıtıldı.

Manşet gazetesi

”Kırıkkale’nin sorunları TBMM’de”. TBMM’deki konuşmasında hasat dönemi olması nedeniyle öncelikle kırıkkaleli çiftçilerin sorunlarına değinen milletvekili Öztürk: ” Orta Anadolu’nun tam merkezinde yer alan, kalbi temiz, yüreği sıcak, mert ve çalışkan hemşerilerimizin çözüm bekleyen talepleri bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 440 bin ton hububat elde edilen arazilerimizde, bu yıl aşırı yağışlar ve doğal afetler ve de 65 yaş üstü çiftçilerimizin pandemi nedeniyle tarlalarına bakım vermemeleri sonucunda rekolte düşük kalmıştır. Bu bakımdan Kırıkkale’de: ilgili Bakanlık ve bankalar tarafından biran önce Çiftçimizin, köylümüzün mevcut borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılması sağlanabilmektedir. Önümüzdeki ekim süreci için de, her bir çiftimize tohum, gübre gibi yardımlar verilmeli, girdi maliyetleri de düşürülmelidir.” dedi.

”Virüs denetimi”. Korona virüs ile mücadele kapsamında toplu taşıma araçları üzerinde denetim gerçekleştirdi. Korona virüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçları üzerinde düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlere normalleşme döneminde devam ediyor. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımına uyulup uyulmadığı yönünde denetimler sürdürülüyor.

”Türkiye ikincisi Kırıkkale’den”. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın ”Adap” konulu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokul kategorisinde il birincisi olan Şehit Alpaslan Yazıcı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Aslı Yüksekdağ aynı zamanda Türkiye ikincisi derecesi elde ederek Kırıkkale’ye ayrı bir guru yaşattı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.