Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Kombine taşımacılıkta ihracat rekoru

Başlıklar

Kombine taşımacılıkta ihracat rekoru

Kombine taşımacılıkta ihracat rekoru, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 588 kilometrelik Suveren (Bingöl) ile Payas (İskenderun) parkurunda bu yılın kasım-aralık aylarında 202 bin ton demir cevherinin, İskenderun’dan deniz yoluyla ihraç edildiğini belirterek, ”Bu taşıma, ihracat taşımalarında önemli bir paya sahip demir yolu ile deniz yolu kombine taşımacılığında rekor niteliğinde bulunuyor” dedi. Bakan Karaismailoğlu, kurumun taşımalarını artırdığını söyledi.

Yetkileri olsa terör destekçisini serbest bırakırlar

Akşam, Başkan Erdoğan, AİHM’in temayüllere aykırı kararı sonrası muhalefetin takındığı tavra tepki gösterdi. ”AİHM kararının hukuki değil siyasi karar olduğunu söyledi, izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini serbest  bırakacaklar.”

Zam tamam, ya Kısa Çalışma ödeneği?

Anayurt, Asgari ücrete gelen 500 TL’lik zamma rağmen Türkiye’de milyonlarca çalışan halen kısa Çalışma Ödeneğinde ve 2021 yılının da en azından ilk yarısında bu durumun devam edeceği görülüyor.

Türkiye yolundan dönmeyecek!

Aydınlık, ABD’nin gelecekteki stratejilerini belirleyen Atlantik Konseyi’nin Türkiye’yi ‘haydut devlet’ olarak nitelemesine siyasetçilerden net yanıt geldi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye’nin egemenlik haklarını savunmaya devam edeceğini söyledi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcı Hasan Korkmazcan da, ‘Misliyle yanıt verilmeli’ dedi.

Gazete manşetleri

Çok Asgari oldu!

Diriliş Postası, Yaklaşık 7 milyon insanı doğrudan, diğer çalışanları da dolaylı ilgilendiren asgari ücretin 2021 yılı miktarı belli oldu. Buna göre, yüzde 21.56 zam yapılması kararlaştırılan asgari ücret tutarı 2 bin 324 TL’den net 2 bin 825 TL’ye yükseldi. Açıklanan rakam ve işvereni memnun ederken, çalışan kesim miktarı ‘çok asgari’ olarak tanımladı.

Memnun etmedi

Doğruhaber, Milyonlarca işçiyi ilgilendiren 2021 yılı için asgari ücret rakamları brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. TÜİK’in belirlediği rakamların üstünde bir zam olmuş olsa da yapılan zam kimseyi memnun etmedi. Vatandaşın cebine yansıyan enflasyona göre düşük kalan zam karşısında tüm kesimlerin isteği, devletin de asgari ücretten aldığı vergilerden feragat etmesi.

Türkiye’nin ihracat maratonu kitaplaştırıldı

Dünya gazetsi, Pandemiye rağmen Türkiye’nin ihracatçıları maratonu yarım bırakmadı. Bir önceki yılın rakamını 2020’de geride bırakan ihracatçıların başarılarını DÜNYA, kitaplaştırdı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın önsözüyle çıkan 364 sayfalık kapsamlı çalışmanın aboneye dağıtımına başlandı.

‘Derneklere kayyum düzenlemesi veto edilmeli’

Evrensel, İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) Meclis Genel Kurulundan kabul edilen ve derneklere kayyum atamasının önünü açacak düzenlemenin veto edilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamada ”Yasa ile ortaya çıkacak muhtemel mağduriyet ve huzursuzlukların önlenmesi için mücadeleye devam etmekte kararlıyız” denildi.

Sıkışan AKP iktidarı savaş peşinde mi?

BM ”şahitliği”nde imzalanan anlaşmaya göre ”tüm paralı askerlerin ve yabancı savaşçıların” 23 Ocak’a kadar Libya’yı terk etmesi gerekiyor. Süre dolmak üzere. Ancak Ankara asker çekme yerine tezkereyi uzattı. İddia o ki içeride dışarıda sıkışan AKP iktidarı Libya’da yeni bir cephe açma niyetinde. Hulusi Akar, Trablus ziyaretinde UMH hükümetine savaş taktikleri verdi.

 

YORUMLAR

  1. ALLBRITTON9 dedi ki:

    Thank you!!1

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.