Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sırtını iktidara dayadı mahkemeden emin

25 Mayıs Salı 2021 Gazet Özetleri

Başlıklar

Sırtını iktidara dayadı mahkemeden emin

BirGün, Soma davasının 2’nci duruşmasın sanık Can Gürkan mahkeme salonuna SEGBİS’le sırtı dönük şekilde bağlandı. Yaşamını yitiren bir madencinin eşi mahkemede söz alarak ”Sırtınızı devlete dayamışsınız. Bak, patron da dayamış orada. Sizin yüreğiniz varsa ceza verirsiniz” diyerek mahkeme başkanına tepki gösterdi. Avukatların reddi hakim talebi reddedildi. Sırtını iktidara dayadı mahkemeden emin.

Adalet faili meçhul olmasın

Evrensel, JİTEM Ankara davasında, aralarında Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de bulunduğu 19 kişinin beraat kararı bozuldu. Babası Av. Yusuf Ekinci’nin de öldürüldüğü JİTEM Ankara dosyasına ilişkin konuşan Av. Sertaç Ekinci, JİTEM davalarındaki cezasızlığı devlet politikası olarak nitelendirdi. Davanın 3 yıl sonra zaman aşımına uğramaması uyarısında bulunda Ekinci, bu cinayetlerin insanlığa karşı suç olarak yargılanması talebinde ısrarcı olacaklarını anlattı.

128 milyar geri döndü

Karar, Muhalefetin, MB rezervlerine ilişkin iktidara yönelttiği ”128 milyar dolar nerede” sorusunun yer aldığı afişler savcılık ve valilik kararlarıyla kaldırılmıştı. ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ soruşturmalarına konu olan afişlerin toplatılmasına yargı ‘dur’ dedi. CHP Edirne İl Başkanlığı’nın itirazını kabul eden mahkeme, el koyma kararını kaldırdı. Afişlerin, emniyetten alındıktan sonra yeniden asılacağı belirtildi.

Türkiye tarihinde bir ilk

Milat, Türkiye’nin İHA’larda dünyanın en iyisi üç, dört ülkesinden birisi olduğunu belirten Erdoğan: Türkiye ilk kez NATO ülkesine İHA ihraç edecek. bu alandaki iş birlikleri önümüzdeki dönemde de artacak. NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya’ya göndereceğiz. Sırtını iktidara dayadı mahkemeden emin.

Kubbe başlarına çöktü

Milli, Filistin’in düşük maliyetli yüksek teknolojili füzeleri Demir Kubbey’yi çökertti. 10 mayıs tarihinde Kudüs ve Gazze’ye yönelik başlatılan saldırılar sonrası İsrail’e atılan binlerce füze tüm işgal planlarını bozup Siyonist cepheyi korkuyla sararken, Filistin direnişinin tüm imkansızlıklara rağmen askeri teknolojideki gelişmesini de gözler önüne serdi.

Peker’in anlattıkları yüzde 10’u bile değil

Sözcü, Kişiliğinden ayrı olarak anlattığı şeyleri önemsiyorum. Çünkü uzun yıllar yeraltı dünyasının bilinen bir elemanı. İş dünyasıyla, emniyetle, siyasetle bazı bağlantıları var. Şu anda konuştu değil, sonra konuşacaklarının daha geniş boyutta olacağına inanıyorum. Çok daha fazla bilgisi olduğu ortada.”

Yüzünü örtüyor

Şok, İstanbul Beyoğlu’nda Ömer Hayyam Mahallesi’nde günlerdir esrarengiz bir olay yaşanıyor. 30’lu yaşlarında olduğu düşünülen Afrikalı bir kadın, 5 gündür mahalledeki bir istinat duvarının üzerinde oturuyor. Yüzünü cerrahi maske ve berber önlüğüyle örten kadın amacı ise bir türlü çözülemiyor. Çünkü genç kadın, kimseyle iletişim kurmuyor. Sadece tuvalet ihtiyacını gidermek için yakındaki bir parka giden kadının durumundan endişe duyan vatandaşlar, yardım edilmesini istiyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522