Dolar 32,3425
Euro 34,8475
Altın 2.378,29
BİST 10.262,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Meme Büyütme Estetiği Hakkında Bilgi  – Dr. Arif Eroğlu

Kadın vücudunda estetik ve keskin kıvrımların oluşumunda büyük role sahip olan memeler, vücudun genel görünümünde tamamlayıcı bir rol oynarlar. Bu nedenle, memelerin vücut ölçüleri ile orantılı olması istenir. Fakat bu durum her kadında her zaman mümkün olmayabilir. Bu tür durumlarda, estetik görünüm için meme büyütme, dikleştirme veya küçültme gibi prosedürler uygulanır.

 

Başlıklar

Meme Büyütme Estetiği

Meme hacmini artırmak ve memenin şeklini toparlamak için uygulanan cerrahi işlemlere meme estetiği adı verilir. Memede hızlı ve stabil bir hacim artışı sağlanması için en iyi yöntem silikon meme protezidir. Bu yöntemde, koltuk altı, meme yuvarlağının altı ya da meme alt çizgisinden kesi açılarak pektoral kasın altına silikon protez yerleştirilir ve meme hacminde önemli bir artış elde edilir. Bunun yanı sıra, kişinin kendi vücudundan alınan yağların memeye enjekte edilmesiyle de küçük hacim artışları sağlanabilir. Bu yöntemde, istenilen hacim artışı genelde 2-3 seansta elde edilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Memeler, kadın vücuduna atfedilen kum saati görünümünde önemli bir rol oynadığı için hacim yeterli düzeyde olmadığında kişi kendini mutsuz hissedebilir. Meme büyütme estetiği, bu tür durumlarda kişinin kendine olan güvenini kazanmasına imkan tanır. Hacim kaynaklı problemlerin yanı sıra, memedeki sarkma, aşırı büyüklük ve asimetri gibi durumların giderilmesi için de bazı prosedürler sunulmaktadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Memede hacim artışı için kullanılan üç farklı teknik bulunur. Birinci teknik kas altına silikon protez yerleştirilmesidir. Bir diğer teknik de kişinin kendi vücudundan alınan yağların hacmi artırmak için memeye enjekte edilmesidir. Hem silikon protezi hem de yağ enjeksiyonunu içeren hibrit prosedürler de hastalara sunulmaktadır. Üçüncü yöntem ise memeye jel veya sıvı enjeksiyonu yapılmasıdır. Ancak bu yöntem, oluşturduğu sağlık riskleri ve uzun vadede sarkmaya neden olmasından dolayı güvenli ve kalıcı bir yöntem değildir.

meme buyutme arif eroglu

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Her cerrahi işlem öncesi olduğu gibi göğüs büyütme ameliyatı öncesinde hasta detaylı bir şekilde bilgilendirilir. Hastanın kullanmış olduğu ilaç ve takviye ürünler tespit edilir.

Dolayısıyla vitamin kan sulandırıcı ilaç ve takviye gıdalar ameliyattan 7 gün önce bırakılır. Ayrıca, hastanın sigara ve alkol gibi zararlı maddelere de ameliyat öncesinde ara vermesi gerekir.

Ameliyat öncesi hastanın mamografisi çekilir ve uygulanacak işlemin detayları daha net bir şekilde ortaya koyulur.

 

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrasında, doktorun önerdiği cerrahi sütyenin kullanılması gerekir. Özel olarak tasarlanmış korse, memelerde bulunan dikişlere zarar vermez ve memelerin kısa sürede toparlanmasına yardımcı olur. Ödemin azalması ve şişliklerin tamamen inmesi için 4-5 haftalık bir süre gerekir. Meme küçültme ameliyatı sonrasında iyileşme süresini kısaltmak için bu kriterlere dikkat edilmesi gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Genetik nedenler, doğuştan var olan yapısal bozukluklar, hamilelik, yaşa bağlı olarak oluşan sarkmalar, kısa sürede kilo alma ve kilo verme sonrasında memelerde sarkmalar oluşur. Göğüs dikleştirme ameliyatı ister protez ile kombine olsun, ister ise protez ile kombine edilmeden uygulansın genel anestezi altında uygulanır. Göğüs dikleştirme ameliyatlarında memedeki fazla deri çıkartılır, aşağı ve dışa doğru sarkmış meme dokusu şekil verilerek toparlanır, meme başı olması gereken yere alınır. Bu işlemler sırasında memeyi küçültmek de istenirse meme dokusu çıkartılabilir veya hacim sağlamak için meme protezi konulabilir.

Meme Dikleştirme Kimlere Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı göğüslerinde sarkma olan ve sağlık problemi olmayan, doğum yapmış ve yapmamış 18 yaş üzeri tüm kadınlara uygulanabilir. 

Dik ve dolgun göğüsler kadınların özgüvenini yükselttiği için göğüs dikleştirme operasyonları daha sık yapılmaya başlanmıştır. Göğüs dikleştirme ameliyatı ile kadınlarda özgüven problemlerine yol açan şekil bozukluklarının giderilmesi amaçlanır.

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.