Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ne çektin be İmamoğlu

29 Mayıs Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Ne çektin be İmamoğlu

Korkusuz, 31 Mart 2019 seçiminin iptalinin ardından YSK üyelerine ”alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse İmamoğlu hakim karşısına çıkacak. İmamoğlu hakkında daha önce de ‘eller arkada’ ve dezenfektan ön incelemesi başlatılmıştı. Ne çektin be İmamoğlu.

Okulları kademeli açabiliriz

Akşam, İlhan, ”Risk haritasında mavi ve sarı illerde okulların açılması yoluna gidilebilir. Vakalara göre bunu 1 Haziran’da değerlendirmek daha doğru. Sınıflarda pencereler açılabilir” dedi. ”Bu 3 gün yüz yüze 2 gün uzaktan şeklinde veya sınıf gruplara bölünerek ayarlanabilir. Yüz yüze eğitime geçme kararının iller bazında verilmesi daha uygun olur.

Sıkı parasal duruş istikrarı destekleyecek

Analiz, Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu’nda, ”Yılın geri kalanında sıkı parasal duruşun etkilerinin belirginleşmesiyle cari dengede ve enflasyon görünümünde beklenen iyileşme makrofinansal istikrarı destekleyecektir” ifadelerine yer verildi. Raporda, yurt içi iktisadi faaliyetin 2020 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren iç talepte daha belirgin olmak üzere, güçlü bir toparlanma kaydettiği belirtildi, ”Kur etkisinden arındırılmış yıllık toplam kredi büyümesi yüzde 13” denildi.

Suriye zaferini kutluyor

Aydınlık, Büyük bir kısmı terörden temizlenen Suriye’de yapılan seçimlerde Beşar Esad, oyların yüzde 95.1’ini alarak dördüncü kez seçildi. Sonuçlarla birlikte milyonlar sokağa döküldü, zafer kutlamaları yaptı. 2014’deki seçimlere göre seçmen sayısının üç milyon artması dikkat çekti. Seçimlere yurtdışında da yüzde 78’lik katılım sağlandı. Ne çektin be İmamoğlu.

En çok ceza Cumhuriyet’e

Cumhuriyet, Fahrettin Altun’un başında olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Basın İlan Kurumu’nun raporlarına göre iktidara destek veren gazetelere resmi ilanlarla 141 milyon lira para aktarıldı. İlan kesme cezalarının yüzde 97’si gazetecilik yapan gazetelere verildi. En çok ceza Cumhuriyet’e.

Kumpasa suçüstü

Diriliş Postası, ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleyeceğini açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Biden’a İngilizce tebriğiyle, Ekrem İmamoğlu ise tartışmaya sebep olan İngilizce video ile mesajı aldıkları deklare etti. 2 Mayıs’ta Erdoğan’ı yıpratmak, muhalefete alan açmak için suç örgütü liderinin reklam yüzü olduğunu Dubai merkezli operasyon için düğmeye basıldı. Suç örgütü liderinin yayınladığı videoların ardından Kılıçdaroğlu, önce cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin sinyalini verdi, sonra da erken seçim istedi.

Yüzde 5 ya da yüzde 7 seçim barajını indirme hazırlığı

Doğruhaber, AK Parti’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik öngören taslak çalışmasında, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi, seçim bölgelerinin 7 vekille sınırlandırılması gibi düzenlemeler var. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ”Dünya örneklerinde özellikle Avrupa Konseyi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin baraj değerlendirilmesine baktık ‘5 mi, 7 mi 1 mu olsun’ tartışması çok gerçekçi bir tartışma. Biz bunu tartışıyoruz: 5 olur, 7 olur, 10 olur bunu tartışıyoruz.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522