Dolar 32,2647
Euro 34,7797
Altın 2.412,01
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı

Başlıklar

A Gazetesi Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı

”Onlar evde tutulacak insan değil”. Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı. Bursa’Da 65 yaş üstü usta ve meslek sahipleri 2,5 ay sonra işlerinin başına döndü. Koronavirüs tedbirleri dahilinde 10 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü vatandaşlar 2,5 aydır evlerinden dışarıya çıkamıyordu.  65 yaş üstü meslek sahipleri yaşlılarımızın sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasıyla maharetli eller yine zanaatlarını konuşturmaya başladı.

Bursa Haber Gazetesi ”Bakım sırası köprülerde”. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı köprülü kavşağında yapılan çalışmaları inceleye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2-2.5 aylık sokak kısıtlamalarını fırsata çevirdiklerini ve ana arterlerde kapsamlı bir asfalt yol düzenleme mesaisi uyguladıklarını söylerken, sıranın köprülü kavşaklara geldiğini ifade etti. Başkan Aktaş ayrıca, ”Köprüleri de daha konforlu hale getirecek çalışma Demirtaş, Hacivat, Balıklıdere, Deliçay ve Buttim Köprülü kavşakları ile tamirat gerektiren tüm şehir içi yollarda uygulanacak” dedi.

Bursa Hakimiyet Gazetesi ”Kamu bankaları dört alanda yeni kredi destek paketini devreye aldı”. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, konut, taşıt, tatil ile mobilya için yeni kredi paketleri hazırladı. Yeni kredi paketleri ile düşük faiz ve 6 ay ödemesiz finansman imkanı sunulacak. Konutta faizler 0,64’e, ikinci el araçta ise aylık 0,82’ye çekilirken, mobilya, beyaz eşya ve tatil için ise 30 bin TL’ye kadar 6 ay ödemesiz kredi imkanı sunulacak.

Bursa Hayat Gazetesi ”Ana yollar yenilendi”. Sokağa çıkma yasaklarında yaklaşık 28 kilometelik güzergaha 80 bin ton asfalt dökerek ana yolları yenileyen Büyükşehir Belediyesi, normalleşme öncesi uygulanan son sokak kısıtlaması çerçevesinde de köprülü kavşaklardaki köprü birleşim noktalarının bakımını yapıyor.

Bursa Sancak Gazetesi

”Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit ailesine taziye mesajı”. Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, Bursalı şehit polis memuru Erman Özcan’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. Alınan bilgilere göre Erdoğan, Bursa’Da iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya müdahale esnasında şehit olan polis memuru Özcan’ın ailesine mesaj göndererek başsağlığı dileklerini iletti.

Bursa Şehir Gazetesi ”Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı”. Bursa’da sokağa çıkma yasağı uygulamalarında yaklaşık 28 kilometrelik güzergahta 80 bin ton asfalt dökerek ana yolları yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, normalleşme öncesi uygulanan son sokak kısıtlaması çerçevesinde de köprülü kavşaklardaki köprü birleşim noktalarının bakımını yapıyor.

Bursa’Da Meydan Gazetesi ”İtalyan pizzasına mantar Bursa’dan”. Korona virüse karşı büyük bir mücadele veren İtalyanlar, makarna üretemeyince bir süredir makarna ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Türkiye’den karşılıyorlardı. İtalya, makarnanın ardından şimdi de Türkiye’den mantar ihraç etmeye başladı. Köylünün en büyük gelir kapısı bu mantarlar İtalya’ya pizzalarda kullanılıyor. Ayı mantarını köylüler 25 liradan satarken, İtalya’da 30 avroya satılıyor.

Bursa Gazetesi ”Yoğun bakımında sıkıntı çekilmedi”. Bursa İl Sağlık Müdür Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, Covid-19’un Türkiye’de görülmesinden bugüne kadar yoğun bakımlarda yürüttükleri mücadeleyi anlattı. bursa genelinde bin 307 yoğun bakım yatağı bulunduğunu belirten Kaşıkcı, ”Bu süreçte hiçbir şekilde yoğun bakım yatak sıkıntısı çekmedik. Yoğun bakımlarda her zaman boş yataklarımız oldu ve ihtiyacı olan bütün hastalarımıza yoğun bakım hizmeti verdik” dedi.

Genç Gazetesi Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı

”İnegöl’ün yanındayız”. Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, tüm ülkenin aynı anda koronavirüse karşı mücadele ettiğini ve sağlığımız için fedakarlıklar yapıldığını belirterek, ”Şimdi normalleşme zamanı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar üyemizin yanında olduk, tabi ki bundan sonra da yanında olacağız. Yeni normal sürecimiz başlıyor. Tüm sektörlerimize esnaf ve sanayicimize hayırlı olsun, bereketli olsun” dedi.

Yeni dönem gazetesi ”Çoklu sistem çatışma çıkarır”. Bursa Barosu avukatlarından Şeraffetin Yavuz, baroların çoklu sisteme göre yapılandırmasına karşı olduklarını belirtip, ”Baroların savunmayı temsil eden güçlü bir ‘Anayasal Kurum’ haline getirilmesi yerine, çoklu bir yapıya büründürülmesi avukatlar arasında çatışma ve ayrışmaya enden olacaktır” dedi.

Marmara gazetesi ”Önemli işer yaptık”. Tüm sağlık çalışanları olarak çok büyük bir mücadele verdiklerini belirten Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, ”Bursa olarak çok önemli işler yaptığımıza inanıyoruz. O nedenle tüm sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyorum. Bu süreçte ekiplerimiz he p buradaydı. Büyük özveri ile çalıştılar. Bu süreçte gerek Sağlık Müdürlüğü’nde kurulan kriz merkezimizle, gerekse hastanelerimizle toplantılar yaparak, süreci takip ettik” dedi.

Yörem gazetesi ”Ekolojik denge bozulacak”. Meyra Madencilik şirketinin dışında Ergüden Madencilik şirketinin de aynı bölgede 2 saha için ruhsat aldığına dikkat çeken Kayışoğlu, toplam 3 bin 500 hektar yani 35 bin dönümlük tarım arazisiyle su toplama alanında yürütülecek faaliyetlerini bölgede yaşamı ve üretimi felakete sürükleyeceğini ifade etti. Kayışoğlu, ”Madencilik faaliyetlerinin yürütüleceği alanlardaki ekolojik denge bütünüyle bozulacak ve telafisi mümkün olmayacak” ifadelerini kullandı.

Okur gazetesi

”İnegöl’ün yanındayız”. Ulaşımdaki konfor köprülere de yansıdı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, tüm ülkenin aynı anda koronavirüse karşı mücadele ettiğini ve sağlığımız için fedakarlıklar yapıldığını belirterek, ”Şimdi normalleşme zamanı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar üyemizin yanında olduk, tabi ki bundan sonra da yanında olacağız. Yeni normal sürecimiz başlıyor. Tüm sektörlerimize esnaf ve sanayicimize hayırlı olsun, bereketli olsun” dedi.

2 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.