Dolar 32,2613
Euro 34,6813
Altın 2.403,99
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yerlinin döviz mevduatı parite etkisiyle azaldı

26 Şubat Cuma 2021

Başlıklar

Yerlinin döviz mevduatı parite etkisiyle azaldı

Dünya, Yurtiçinde yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 893 milyon dolar azalışla 234 milyar 733 milyon dolara geriledi. Merkez Bankası, 19 Şubat haftasından başlayarak yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatındaki parite etkisi kaynaklı hareketleri de yayımladı. Yerlinin döviz mevduatı parite etkisiyle azaldı. Buna göre 19 Şubat haftasındaki azalışın 866 milyon dolarlık bölümü parite etkisi ve altın hesaplarının dolar cinsinden değerindeki değişimlerden kaynaklandı. Parite etkisinden arındırılmış azalış 27 milyon dolar olarak hesaplandı.

Sindirme operasyonu tam gaz

Evrensel, Meclise dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle 25 milletvekili hakkında 33 fezleke daha gönderildi. Fezlekelerin büyük bölümü HDP’li vekillere aitken, vekillere çok sayıda suçlama yöneltildi. İktidarın ve medyanın ‘HDP’ kapatılsın’ propagandası sürerken gelen yeni hamle ‘Muhalefeti sindirme operasyonunda yeni perde’ yorumlarına neden oldu.

Cüzdanın içi boş ama kabarık gözükecek

Birgün, Merkez Bankası, tedavüldeki banknotlara ilişkin açıklama yaptı: bankaların 5, 10 ve 20 TL’lik banknotlara ağırlık verilmesi istedi, 200 TL’lik banknotların ise ATM’lerden verilmemesi gerektiği ifade edildi. Kararla birlikte artık ATM’lerden yapılan nakit para çekilişlerinde artık daha fazla 5, 10 ve 20 TL’lik banknot görülecek. Karar uygulandığında tedavüldeki 200 TL’lik banknotlar azalacak. Merkez Bankası’nın verilerine göre piyasadaki 200 TL’lik banknotların sayısı 5, 10 ve 20 TL’lik banknotların sayısından daha fazla.

Karabağ 5 ay sonra Erivan’ı salladı

Karar, Ermenistan’ın, işgal altında tuttuğu bölgede ateşe benzin döken saldırılarının ardından Azerbaycan’ın topraklarını geri alması Başbakan Paşiyan’ın koltuğunu sallamıştı. Beş aylık sürecin ardından ordu, hükümetin istifasını talep eden bir muhtıra yayımladı. Bildirinin darbe girişimi olduğunu söyleyen Paşiyan, Yerlinin döviz mevduatı parite etkisiyle azaldı. Genelkurmay Başkanı’nı görevden alıp taraftarlarını sokağa çağırdı.

CHP vekili oldu

Milat, Toplumda derin yaralar açan 1997’deki 28 Şubat sürecinin üzerinden 24 yıl geçti. İstanbul Üniversitesinde, öğrencilerin başörtülerini çıkarmaları için kurulan ikna odaları hafızalara kazındı. ‘İkna Odaları’nı kuran Nur Serter, daha sora CHP’den milletvekili oldu.

Türkiye hocasını unutmadı

Milli, Dün Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği anma programında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, ”Hocamız, güllük gülistanlık bir ömür sürmedi. Önüne hep engeller çıkartıldı, partileri kapatıldı, hapse mahkum edildi, yasaklandı. Fakat hiçbir zaman pes etmedi, yorulmadı: her defasında yeniden besmele çekerek başladı. Çünkü bir amacı vardı, bu güzel ülke için ve ümmet hedefleri vardı.

İnatla hizmet olmaz

Sözcü, Başkan İmamoğlu, temel atma töreni için gittiği Ataköy’de, ”Kanal İstanbul’u onlara inat yapacağız” diyen Erdoğan’a yanıt verdi. İmamoğlu, ”İnatla yapılan hizmetin, milletin yararına olma şansı yoktur” dedi. İmamoğlu, şöyle devam etti: İlla ‘inatlaşacağım’ diyenlere ben, ‘İstanbul, burada’ diyorum. Ama unutulmasın İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır. İstanbul, 1’den büyüktür.”

Covid-19 aşısı yerine hap

Şok, Astrazeneca ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren Oxford Üniversitesi’nin aşısından sorumlu baş bilim insanı Profesör Sarah Gilbert, Covid-19 aşısının yerine Covid hapı veya Covid spreyi üzerine çalıştıklarını açıkladı. Daha iyi bir bağışıklık tepkisi sağlamak için yeni ve enjeksiyonsuz yollara odaklandıklarını belirten, Gilbert, ”Bunları geliştirmek biraz zaman alacak” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.