Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

1 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 1 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

”4 bin liralık testi duyunca arabayla acil servise daldı”. 1 Mayıs cuma gazete özetleri. İstanbul Esenyurt’ta ateş ve öksürük şikayetiyle özel bir hastaneye giden Mahmut G., korona virüs testi istedi. Ancak iddiaya göre test için 4 bin lira fatura çıkarıldı. Parayı duyan adamın gözü döndü, aracını alıp hastaneye daldı. ”Yeşil kartım var, para alamazsınız” diyen G., cipiyle acilin döner kapısını kırdı. Hastanelerde korona virüs testi için SGK’lı ve Yeşil Kartlılardan para alınmaması gerekiyor.

Akşam gazetesi ”Devletiniz hep yanınızda”. Başkan Erdoğan: Edirne, Elazığ, Kırıkkale ve Şırnak’ta Vefa Destek gruplarının yardım ettiği ailelerle video konferans yöntemiyle görüştü. Erdoğan ailelerin Ramazan ayını tebrik etti, tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Analiz gazetesi ”Türkiye’ye kovid-19 tedbirleri övgüsü”. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Kıdemli Politika Uzmanı Sumiter Broca, tüm dünyayı etkileyen yeni tip korona virüs salgınına karşı önlemlerin erken alınması gerektiğini belirterek, ”Türkiye’de gıda tedarik zincirlerini korumaya ve herkese yeterli ve besleyici gıda sağlamaya yönelik olumlu adımları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Öncünün 1 Mayısı”. İşçi sınıfı, bencil olamaz, eksever olmak, el güzeli olmak zorundadır ve öyledir. İşçi sınıfı, toplumun çıkarını kendi çıkarı olarak görmeye mecbur olan sınıftır. Kendisini kurtarmak için, milleti kurtarmak durumundadır. Yalnızca kendisini kurtarma çabasına giren işçi, kendisini kurtaramaz. Ancak toplumu kurtarmaya yöneldiği zaman, kendisini de kurtarır.

Cumhuriyet gazetesi 1 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

”Bir arada çay bile içmeyin”. 1 Mayıs cuma gazete özetleri. Salgında vaka ve ölüm sayılarının azalmasına karşın önlemlere uyulması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Prof. Özlem Kurt Azap, salgının tepe noktaya ulaştıktan sonra bıçakla kesilir gibi bitmeyeceğini söyledi. Etkili aşı ve ilaç olduğunda bile önlemlerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Azap, ”Akrabalarla iftar yapmayı bırakın, bir arada çay bile içmeyin” dedi.

Hürriyet gazetesi ”Varlıklıları ayıklıyorlar”. Bakan Selçuk bugüne kadar ihtiyacı olan 4.4 milyon vatandaşa 1000 TL’lik destek verildiğini söyledi. Başvuranları arasında fırsatçılar olup olmadığını sorunca da şu yanıtı verdi: ”Ferrarisi, Audi’si, Mercedes’i olan üzerinde mülkiyet gözükenlerden müracaat edenler var. Onları ayıklamakla uğraşıyoruz”.

”Haftalık menü yapın”. Lifli besinleri tüketin. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı, pirinç yerine bulguru tercih edin. Meyve suyu içmek yerine meyvenin kendisini yiyin. Bol bol kuru baklagil alın. Mutlaka günde 1.5-2 litre su için. Kendinize haftalık menü planı yapın. Aç karnına yiyecek ve içecek alışverişi yapmayın. Küçük porsiyonları tercih edin. Kızartma yapmayın. Izgara, haşlama en doğrusu. Hazır paketlerdeki kalori, yağ, tuz bilgilerini okuyun. İki saatten fazla hareketsiz kalmayın. Ev içi egzersiz yapın. Hava açıksa balkonda, camda 20 dakika güneşlenin. Ekran karşısında yemek yemeyin.

Karar gazetesi ”Polisin e-kimlik yetkisine kişisel hak vetosu”. AYM, polisin sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmasına yönelik hükmü iptal etti. Gerekçede, kimlik bilgilerinin kişisel beri niteliğinde olduğu, bu nedenle özel hayata saygı hakkı kapsamında olduğu belirtildi. Yüksek Mahkeme, tartışması yaratan ‘kamuya girişte güvenlik soruşturması’ hükmünü de Anayasa’ya aykırı buldu. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların lisans başvurularının MİT ve Emniyet raporuyla oluşturulmasının da ifade ve basın özgürlüğünü orantısız şekilde sınırladığı belirtildi.

Milat gazetesi

”Hele bir yeltensinler”. 1 Mayıs cuma gazete özetleri. Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsle mücadele ederken, CHP’nin gündeminde ise Cuma hutbesinde okunan İslam’ın haram kıldığı eşcinsel sapkınlığa destek ve darbe çığırtkanlığı var. Her seçimde sandıkta ezilen CHP bir kez daha FETÖ ağzıyla darbe imasında bulundu. Millet ise ”Hele bir yeltensinler, bu defa mahkemeye de çıkamazlar” dedi.

Milli gazete ”Yağ bey”. Son 1 aydır marketlerdeki fiyatlar neredeyse 2 katına çıktı. Manav reyonlarında ise fiyatlar 5 TL’den başlıyor. Ama en dikkat çekici zamlardan biri sıvı yağ reyonlarında görüldü. Daha 20 gün öncesine kadar 40 lira bandında satılan 5 litrelik ayçiçeği yağları, bugünlerde 50 liraya dayanmış durumda. Yine 20 gün öncesine kadar 130 lira seviyelerinde satılan 10 litrelik ayçiçeği yağları ise çoğu markette 170 lirayı aşmış durumda.

Milliyet gazetesi ”Babam beni beğenmezdi”. Valla ağabey, babam iyi futbolcuymuş. Zaten futboldan, futbolcudan da iyi anlıyordu. Hep eleştiriyordu, hatta beni pek de beğenmiyordu geçmişte! Ona göre futbol akılla oynayan bir oyun. Zeki futbolcuları beğenirdi. Neyse ki son yıllarda gözüne girdim. Oğlum Ömer iki yıldır futbol sevdalısı oldu, devamlı peşimde. Her dakika benimle top oynamak istiyor. Daha gelişmesi lazım, yetenek olarak. Elimden geldiğince onunla vakit geçiriyorum. Ama Ömer’de de ciddi bir futbol sevdası var, bu da beni çok mutlu ediyor.

Posta gazetesi

”Kumar sevdasına bak”. 1 Mayıs cuma gazete özetleri. Bursa’da korona virüs nedeniyle kapalı olması gerektiği halde açılarak, kumar oynatılan 2 işyeri basıldı. Kaçmaya çalışan bir çift, gizlendikleri duşakabinde, bir kişi de mutfak lavabosunun altındaki dolapta yakalandı. Kumar oynarken suçüstü yakalanan 4 kişiye toplam 4 bin 900 TL ceza kesildi. 2 yerdeki 40 kişiye kuralları ihlalden de toplam 126 bin lira ceza verildi.

Şok gazetesi ”Terk ederse cezaevine”. Önce serbest bırakılan İhsan A. doktorun sosyal medyadan tepkisi ve görüntülerin izlenmesiyle yeniden gözaltına alınırken, hakim önüne çıktı. Mahkeme, ”tehdit, hasten yaralama ve kamu malına zarar verme” suçlamalarını dikkate alarak, zanlı hakkında ”konutu terk etmeme” kararı verdi. İhsan A. dava dosyası açılıp ilk duruşma başlayana kadar evinden dışarı çıkamayacak. Çıkarsa tutuklanıp hapse atılacak. Gazeteleri şok sayfasından günlük Şok gazetesini takip edebilirsiniz.

Türkgün gazetesi ”Güneşi de göreceğiz”. Milletimize karşı sorumluluklarımız var diyen sanatçı Ahmet Şafak yeni şarkısı ‘Güneşi de göreceğiz’i müzikseverlerin beğenisine sundu. Şafak, ”Umudumuzu canlı tutmak adına, ilhamın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından feyz alarak yaptığım bir eser oldu dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522