Dolar 32,2579
Euro 34,7007
Altın 2.402,04
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Şehirler arası seferlere hazırlık

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Şehirler arası seferlere hazırlık

”Kız kaçırma kavgası 5 ölü”. Şehirler arası seferlere hazırlık. Erzurum’da, Yıldız Ailesi’nin fertleri, kız kaçırma meselesi yüzünden geçen yıldan beri husumetli oldukları Güneş Ailesi’ni takibe aldı. Yıldız Ailesi bu sırada silahla saldırıya geçti. Diğer ailenin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sıddık Güneş, Hasan Güneş, Baki Güneş, Sinan Güneş ile Sıracettin Yıldız hayatını kaybetti. Dört kisi de yaralandı.

Analiz gazetesi ”Kanuni ilk kez Akdeniz’e inecek”. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin kutlu fethin 567. yıl dönümünde, bu kez Karadeniz’deki ilk sondajı için yolcu ettiklerini söyledi. Dönmez, ”Bu yıl başında filomuza kattığımız ve Mersin Taşucu Limanı’nda geliştirme çalışmaları devam eden Kanuni sondaj gemimiz işe çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk kez Akdeniz’de sahaya inecek. Hedefimiz, bu yıl çalışmalarımızı tamamlamak.

Cumhuriyet gazetesi ”Utanacaklar”. Gönderilen tekzipler, yargının güce boyun eğdiğinin de fotoğrafıdır. Cumhuriyet gazetesi, Saray iktidarının baskıları karşısında geri adım atmadan, tarihine yakışır şekilde, halkın haber alma hürriyetine sahip çıkmaktadır. Şimdinin muktediri olan zat ve ondan aldıkları güç ile yasa, hukuk tanımaz hale gelenler bugünlerden utanacaktır. Ancak Cumhuriyet Gazetesi gelecek kuşaklara, onurlu bir miras ırakacaktır.

Doğru haber gazetesi ”6 yıldır evlat acısı çekiyorum”. Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Dağa kaçırılan kızı Ceylan için Bursa’dan gelerek eyleme katılan anne Türkan Mutlu, ”HDP’den kızımı istiyorum. Eğer biraz vicdanları varsa benim kızımı getirsinler. 6 yıldır evlat acısı çekiyorum” dedi.

Evrensel gazetesi ”Kadına şiddete devlet örtüsü”. Aile ile İçişleri Bakanlıkları sadece kadın cinayetindeki gerilmeyi baz alarak salgın döneminde kadına yönelik şiddetin azaldığını iddia etti. Veriler ise karantina ile birlikte ev içi şiddetin arttığını, sadece ölüm sayılarına bakmanın gerçeğini gizlediğini gösteriyor. Doç. Dr. Gizem Çelik, pandemi sürecinde kadına yönelik şiddet tablosunu ortaya koydu.

Birgün gazetesi

”Çocuğun kaygıları artacak”. Şehirler arası seferlere hazırlık. Normalleşme takvimi kapsamında kreşler ve gündüz bakım evleri yarın açılacak. Ancak sorunlar silsilesi devam ediyor. Önce 15 haziran olarak belirtilen tarihin cuma günü aniden 1 Haziran’a çekilmesi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle hazırlıkların yarım kaldığını aktaran kreş-anaokulu müdürleri, öğretmenler ve veliler oldukça endişeli. Veli Özlem Demirci ”Çocuğun kaygıları artacak” diyor.

Hürriyet gazetesi ”Amaçları manipülasyon”. Demirören Medya Grubu’ndan yapılan açıklamada, ”Sosyal Medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak  yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağız” denildi. Hürriyet’ten KAP’a yapılan açıklamada da basılı gazetenin durdurulacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Karar gazetesi ”Yalnızca üstünüze basıp geçeriz”. Dini istismar eden, sahte vaatlerde ve kumpaslarla insanları kandıran FETÖ’nün son hamlesi, Gülen’in doktoru Kudret Ünal’dan geldi. Ünal, örgütteki tayin ve terfilerin kararı bağlandığı ‘Başyüceler Şurası’nı kastederek taptığı paylaşımda Gülen’in Başyüceler geçsin diye köprü olmuş canlar sözlerini kullandı. İletinin görselinde de örgütün üst isimlerinin alt tabakada bulunan kişileri köprü olarak kullanıp üstüne basarak ateşi aşması tasvir edildi.

Milat gazetesi ”Canımızdan bezdik”. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise artık evliliğe tövbe ettiğini belirterek, evden kaçan eşine 12 yıldır nafaka ödediğini, 2 çocuğuna da hem annelik hem babalık yaptığını dile getirdi. Başka bir kamu görevlisi ise artık canlarından bezdiklerini vurgulayarak, ”Yanlış bir evlilik cezasını 19 yıldır ödüyorum” dedi. Her ay 1300 lira nafaka veren Fatih Ö. ise, ”6 yıldır hayatım zindan oldu” dedi.

Milli gazetesi Şehirler arası seferlere hazırlık

”Kalplerin İslam’a, Tevhide açılmasıdır”. Şehirler arası seferlere hazırlık. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmek için çok büyük kararlılık ortaya koyduğunu ancak bu kararlılığın altının boş bir cengaverliğe değil, planlı, hazırlıklı bir devlet adamlığına dayandığını belirten Turhan, ”Çünkü fetih sadece istemekle olmaz, aynı zamanda ciddi hazırlıklar da gerektirir. Fatih Sultan Mehmet de fetih için gerekli planları en güze şekilde yapmıştır.

Milliyet gazetesi ”Sokağa çıkma yasağı engellemedi”. ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4’üncü gününde ülkenin farklı kentlerinde de yayıldı. İkiz şehirler olarak anılan Minneapolis ve St. Paul’de protestoları kontrol etmek için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Pentagon, orduya Minneapolis’e konuşlanmaya hazır olmaları talimatı verdi.

Posta gazetesi ”Hiç mi ders almadık”. Doğanın en büyük katilinin insan olduğunu gerçeği ile yine karşı karşıyayız. Karantina günlerinde kendine gelen, yunusların adeta dans ettiği İstanbul Boğazı, kısıtlamaların hafiflemesiyle maalesef yine eski günlerine döndü. Ortaköy ve Aarnavutköy sahilinde deniz üzerinde biriken çöp tabakaları ‘pes’ dedirtti. Boğaz’dan geçen gemilerin ve hafta içi sokağa çıkanların attığı çöpler, koylarda adeta adacıklar oluşturdu. Kirlilik sebebiyle deniz anası sayısında da artış yaşandı.

Şok gazetesi ”Nargilede de tehlike büyük”. Nargilenin de büyük bir bulaş riski barındırdığını belirten Dr. Taşkınoğlu, şu uyarıyı yaptı: ”Nargilenin ağızlığı değiştirilse bile hazne enfekte oluyor. Siz her seferinde o enfekte olan hazneden duman çekiyorsunuz. Buna buhar denilse de aslında duman çekiliyor. O dumanın içinde nikotinin birçok metaboliti olduğu gibi virüsleri de almış oluyorsunuz. Sigara içenlerde ve nargile kullananlarda tüberkuloz riski 2 kat artmış.

Türkgün gazetesi ”Şehirler arası seferlere hazırlık”. Salgın nedeniyle yaklaşık 2 aydır kapalı olan Kütahya Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 1 Haziran’da başlayacak olan seferler için hazırlıklar sürüyor. Güvenli bir seyahat için yolcu indirme bindirme alanları, bileş satış büroları, bekleme salonları ve tuvaletler dezenfekte edildi.

 

30 MAYIS GAZETE ÖZETLERİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.