Dolar 32,4730
Euro 34,9255
Altın 2.435,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

26 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri

26 Ocak 2020 Perşembe gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

26 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri Dünya

Dünya gazetesi manşette ”Türkiye ilk şüpheliyi geri gönderdi” başlığına yer verdi. 26 Ocak Pazar Gazeteleri ve Özetleri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını riskinden korunmaya yönelik önlemlerin uygulamaya konulduğunu, Büyükçekmece’de tespit edilen bir vaka şüphelisinin 36 saatlik karantina sonrası ülkesine geri gönderildiğini açıkladı, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”Türkiye’nin Kahramanı” başlığına yer verdi. Enkaz altındaki Azize anneyi Türkçe ve Kürtçe mükemmel yönlendirerek kurtaran UMKE görevlisi Emine Kuştepe, Türkiye’yi kendine hayran bıraktı. Enkaz altındaki Azize Çelik’e önce durumunu ve yanındakileri soran Kuştepe, sonra şöyle yönlendirdi: ”Hepiniz konuşun. Kimse uyumasın. Burnunuzdan nefes alın, ağzınızdan verin. Sakin sakin, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Dövize yatırım yapan zarar etti” başlığına yer verdi. Bakan Albayrak, ”Ağustos 2018’den bugüne Türk lirası varlıklara güvenenler, yatırım yapanlar kazandı. BIST 100 endeksi yüzde 33,3 değer sağladı. Döviz ve spekülatif beklentilere yatırım yapanlar ise önemli bir getiriyi kaçırdı” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Türkiye’de Çin virüsü alarmı” başlığına yer verdi. Çin’de ortaya çıkan ve onlarca kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgını tüm dünyada endişeye sebep oluyor. Ülkeler vatandaşlarını bu salgından korumak için önlemler alırken İstanbul Havalimanı’nda önlemler kırmızı alarm seviyesine çıkarıldı. Çin’den gelen yolcular için termal tarama sistemi devreye sokulu, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Deprem vurdu, hava koşulları zorluyor” başlığına yer verdi. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde AFAD’a göre 6,8, Kandilli’ye göre 6,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, bölgede büyük bir yıkıma neden oldu. Depremde en az 22 kişi can verdi, bazıları ağır 1200’ü aşkın kişi yaralandı. Büyük depremin ardından 400’den fazla artçı deprem yaşandı, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Kurtarma pek iyi önlem sıfır” başlığına yer verdi. Türkiye’nin ortak acısı. 82 milyon büyük felaketin yaralarını sarmak için tek yürek oldu. Kurtarma çalışmalarında dünyaya örnek olacak sınav verildi. Ancak 29 can kaybı bilim insanlarının Elazığ için yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını gösterdi. ‘Beklenen’ depremlere karşı tedbirlerin yetersizliği gün yüzüne çıktı, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Müslüman ülkeler aradı” başlığına yer verdi. Müslüman ülke devlet liderleri bizzat Başkan Erdoğan’ı arayarak taziyelerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi. Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, İran, Kazakistan ve Kırgızistan ve Katar devlet başkanları ve başbakanları Türkiye’ye yardıma hazır olduklarını iletti, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete


Milli gazetesi manşette ”Bir umut aranıyor” başlığına yer verdi. Türkiye Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından seferber oldu, enkaz altından gelecek sese yoğunlaştı. Malatya’da ise acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı. ”Sesimizi duyan var mı” çığlıklarına cevap arayan kurtarma ekipleri, zamana karşı yarışarak 40’tan fazla kişiyi enkaz altından sağ çıkardı. 29 kişi hayatını kaybetti, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Kimseyi açıkta bırakmayacağız” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları yerinde incelemek üzere geldiği Elazığ’da depremde hayatını kaybeden anne ve oğlun cenaze törenine katıldı. Acılı aileleri teselli eden Erdoğan şunları söyledi: Daha önceki depremleri sabırla aşmayı bildik. Şimdi yine bir imtihandayız, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”FETÖ rica etmiş Gül hemen yapmış” başlığına yer verdi. ESKİ MİT’çi Enver Altaylı’nın ifadesine göre, FETÖ elebaşı Gülen, döneminin Cumhurbaşkanı Gül’e mektup yazarak muhalif Özbek lider Muhammed Salih’in Türkiye’den sınırdışı edilmesini istemiş. Gül bu isteği geri çevirmiştir, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Her zorluğu aşarız” başlığına yer verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli, devletin depremzedelere yardım için seferber olduğunu belirterek, ”Felaketlere teslim olmak, karamsarlık salgınına boyun eğmek milli fıtrata aykırıdır. Türkiye her zorluğu aşmaya muktedirdir. Depremin acı sonuçları milli birlik ve dayanışmayla etkisiz hale getirilecektir, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Kahraman Emine Kuştepe” başlığına yer verdi. Adı Emine Kuştepe. O kahraman bir UMKE görevlisi… Enkaz altında kalan Azize ile telefonla temas kurdu. Sakin olmasını söyledi, ne yapması gerektiğini anlattı. Arada Kürtçe konuşup talimatlar verdi. ”Herkesi konuştur, sakın susmayın” dedi, ifadelerine yer verdi.

Yeni Akit


Yeni Akit gazetesi manşette ”Libya yeni bir Suriye olmasın” başlığına yer verdi. Son dönemde yaşananların Libya için turnusol olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, ”Uluslararası toplumun Suriye’de düştüğü hataya Libya’da düşmemesini temenni ediyoruz. Şayet bir an önce sükunet sağlanmazsa Libya’daki kaos ortamı tüm Akdeniz havasını etkileyecektir” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”21. yüzyılın vebası” başlığına yer verdi. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tanımlanamayan koronavirüs hızla yayılıyor. Ülkede ölenlerin sayısı 26’ya çıkarken, virüsten 887 kişi etkilendi. Dünya genelinde bu sayı 900’ü aştı. Çin’de 13 kentte 41 milyon kişi tecrit altında, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”Elazığ’dan sonra Kanal için de uyardı” başlığına yer verdi. PROF. Dr. Naci Görür, 6 Ekim 2019’da CNN Türk’te yayınlanan programda Elazığ’ı işaret ederek ”O bölgeler için ciddi risk söz konusu” demişti. Prof. Görür, Kanal İstanbul konusunda da 21 Ocak’ta şu uyarıyı yapmıştı: ”Yetkilileri uyarmak istiyorum. Kanal İstanbul’un Küçük Çekmece-Marmara arası çok riskli, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Üç Bakan hemen bölgeye ulaştı” başlığına yer verdi. Elazığ’da depremin hemen ardından 3 bakan deprem bölgesindeydi. İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve Sağlık Bakanı Koca, enkaz bölgesine giderek inceleme yaptı, hastanede yaralıları ziyaret etti. Bakanlar gece boyu çalışmaları takip etti, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”Deprem değil bina öldürdü” başlığına yer verdi. Yine acıyla hatırlayacağımız 6.8’lik sarsıntının ardından Elazığ ve Malatya’daki deprem faciasının boyutları gün ağırınca ortaya çıktı. Enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılması için AFAD seferber oldu. Kurtarılan yaralılar hastanelere kaldırılırken, 6.8’lik depremin ardından büyüklüğü 4’ün üzerinde 462 artçı sarsıntı da ayakta kalan binaları yıktı, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Gayretle, sabırla bu meseleyi aşacağız” başlığına yer verdi. İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaptıkları incelemelerden sonra kriz merkezinde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ”Gayretle, samimiyetle, sabırla bu meseleyi de hep birlikte aşacağız, ifadelerine yer verdi.

25 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522