Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

1 Mayıs’ı en yaygın biçimde kutlayacağız

3 Nisan Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

1 Mayıs’ı en yaygın biçimde kutlayacağız

Evrensel, 1 Mayıs’ı işyerlerinden başlayarak alanlara, meydanlara taşıyacak bir biçimde, 1 Mayıs’ı bir emek haftası olarak örgütlemek ve bütün mücadele araçlarını da kullanarak işyerleri başta olmak üzere, en yaygın biçimde 1 Mayıs kutlamalarımızı yapmak istiyoruz. Diğer konfederasyonlarla ortak bir tutum almayı önemsiyoruz. 1 Mayıs’ı en yaygın biçimde kutlayacağız. Mümkün olduğu kadar birlikte, ortak, konfederasyonlar, meslek örgütleri, emek örgütleri, demokrasi güçleriyle dayanışmanın en üst düzeye taşınabildiği biçimde 1 Mayıs’ı kutlamak bizim için de esastır.

Paranın geleceği

Dünya, Kripto paraların, dijital cüzdanların hacmi baş döndürücü bir şekilde artıyor. Bu yıl dünyada dijital ödemelerin 6,6 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Türkiye’de ise kartlı ödemeler pandemide yüzde 17 arttı. Merkez bankaları kripto paraları nasıl kontrol edeceğini peşinde. Blokzincir pazarı sadece 2020’de yüzde 240 artış gösterdi. Peki bildiğimiz anlamda paranın geleceği ne olacak? Uzmanlar üç senaryo sunuyor… ”Banknotlara elveda” bu üç senaryodan biri’

Ne yapsalar olmuyor

BirGün, Ekonomik krizin üstüne gelen salgınla birlikte milyonlar için yaşam her geçen gün daha da zorlaşırken suni krizlerle gündemi değiştirmeye çalışan iktidarın bu dayatmalarının toplum nezdinde herhangi bir karşılığı yok. Milyoner iş, aş, gelecek isterken AKP iktidarının küçük ortağıyla birlikte ülkeyi sürüklemek istediği istikamet toplum tarafından kabul edilmiyor.

Sözleşmeye geri dönün

Karar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun son raporu Türkiye’nin ayrıldığı İstanbul Sözleşmesi’nin önemini acı tabloyla ortaya koydu. Mart ayında 28 kadın katledildi. 19 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Avrupa Konseyi üyesi 27 ülke Ankara’yı fesih bildirimini geri çekmeye çağırdı. Ortak açıklamada ”Türk Hükümeti’ni fesih bildirimini geri çekmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ne olan bağlılığını yenilemeye çağırıyoruz” denildi. 1 Mayıs’ı en yaygın biçimde kutlayacağız

Yılda 250 milyon doz

Milat, ODTÜ Nanografi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Deli, ”Vuhan Şuşu ve İngiltere mutantına karşı etkili olan aşının klinik araştırma süreci 2021’de tamamlanacak. İntranazal aşı, söz konusu üretim tesisinde mevcut kapasiteyle yılda 250 milyon doz üretilebilecek” diye konuştu.

Erbakan Hoca’nın ümitsizliğe düştüğüne hiç şahit olmadım

Milli, Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın asla ümitsizliğe kapılmadığının altını çizen Karamollaoğlu, ”Erbakan Hoca’mız, ‘İnanç varsa çare vardır’ diyordu ama tabi Erbakan Hoca’mızın, yetişmesinde onun bir manevi kimliği vardı. Hakikaten kendi döneminde lise çağlarından itibaren İstanbul’da bulunan büyük zatlardan feyz almış. Kendisi olağanüstü zeki bir insan, üniversitede ve ilim hayatında da destan yazmış nerdeyse” şeklinde konuştu.

Ambulans gelemiyor

Şok, Yol mağdurlarından biri de 95 yaşındaki Memdure Kobal… Mehtap Kaytazoğlu, 100 yaşına merdiven dayayan asırlık komşusunu dik yolda sırtında taşıyıp, bu anın görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Kobal, ”Burada büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Bu köyde engelli olan, çeşitli rahatsızlıkları bulunan yaşlılar var. Yol olmadığı için perişanlar. Ambulans da ulaşamıyor köye. Yazık bu nenelere, dedelere. Sözü geçen kim varsa, bu konuya lütfen el atsın” diyerek yardım istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522