Dolar 32,5488
Euro 34,9371
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

11 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

11 Nisan İstanbul Haberleri

11 Nisan İstanbul Haberleri Ayrıntılı Haber gazetesi

”Zor bir savaş veriyoruz”.  11 Nisan İstanbul Haberleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi’nin ”Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma” konulu Olağanüstü Video Konferans Zirvesi’ne katıldı. ”Tüm insanlık olarak şuan görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz.” diyen Erdoğan, ”Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta sosyo-ekonomik krizle de karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Anadolu gazetesi ”Tele takip başlıyor”. Virüs görünen ve evlere gönderilerek kendilerini izole etmeleri istenenlerin bu kurallara uymadığına ilişkin saptamalar yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın dijital olarak telefonla takip sistemini getirmesinin ardından, bunun da ihlal edilmesi durumunda farklı önerileri dile getirenler bulunuyor. Bu kişiler, öğrenci yurtları gibi özel olarak belirlenecek alanlarda karantinaya alınması öneriliyor.

Dokuz sütun gazetesi ”Törende virüs düzenlemesi”. Türk Polis Teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törende, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat eilirken, katılımcılar maske ve eldiven taktı.

Damga gazetesi

”150 TL’lik koli 108 TL’ye düştü”. İstanbullulara 500 bin gıda yardım kolisi dağıtmak üzere İBB tarafından düzenlenen ihale sonuçlandı. Davet usulü yapılan ihalede en iyi teklifi 54 milyon 55 bin 500 TL ile Metro Gros Marketleri verdi. Daha önce İBB tarafından 150 TL olarak duyurulan kolilerin birim fiyatı verilen teklifle 108 TL’ye kadar düştü.

Günboyu gazetesi ”Kocaeli’de de hastane yapılıyor”. Kocaeli’nin Derince ilçesinde sahra hastanesi için çalışmalar başladı. 250 yataklı hastanenin 45 günde tamamlanması planlanıyor. Derince İbni Sina Mahallesi’nde bulunan eski askeri hastane arazisinin 40 dönümlük bölümüne yapılması plananan sahra hastanesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kolları sıvadı. Belediyeye bağlı ekipler ön çalışmaları başlattı.

Hürhaber gazetesi ”Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez”. Afrin Bülbül Dağlarında terörist başının resmi yerine 600 metrekare Türk bayrağı yapımına vesile olmasının ayrıntılarını paylaşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ”Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın sonsuza kadar yerinde kalması dileklerimle, başta kahraman komutanımız olmak üzere silah arkadaşlarına sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

11 Nisan İstanbul Haberleri İstanbul gazetesi

”8 binanın yıkımına başlandı”. Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bulunan 64 daireden oluşan 8 binanın yıkım çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı ”Büyükçekmece’de depremde yıkılacak ne kadar bina varsa deprem yıkmadan, biz yıkmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İstiklal gazetesi ”ABD’de rekor işsizlik maaşı başvurusu”. ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, koronavirüs salgını beklentileri fazlasıyla aşarak 6 milyon 606 bine tırmandı. Buna göre bir ay önce 281 bin yeni başvuru kaydeden ABD’de, 30 Mart-4 Nisan tarihleri arasında işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre 261 bin azalarak 6,6 milyon oldu. Uzmanların bu segmentteki beklentileri 5,5 milyon olarak öngörülüyordu.

İttifak gazetesi ”Koronavirüs tedavisinde umut ışığı”. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir süre önce yeni tip koronavirüse karşı immün plazma yöntemiyle tedaviye başladıkları haftada kısmi iyileşme işaretleri aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Kızılay, plazma bağışının hiçbir zararı olmadığına dikkati çekerek, ”İyileşen koronavirüs hastalarımız, tümüyle iyileştikten sonra testleri negatif olduğundan itibaren , kesin iyileşme kabul ettiğimiz andan itibaren plazma vericisi olabilir” dedi.

Vatan gazetesi

”Hububat ihracatı arttı”. İstanbul Hububat Birliği 2020 Mart ayı ihracat raporunu açıkladı. Mart ayında dünyayı hem sosyal hem de ekonomik anlamda çok büyük oranda olumsuz etkileyen koronavirüs salgınına rağmen İHBİR’in 2020 Şubat ayında 170 milyon dolar olan ihracatının, 2020 Mart ayında 174 milyon dolar artışla grafikteki yükselişimi koruduğu duyuruldu. İHBİR, en çok ihraatı ABD, Almanya, ve Rusya Federasyonu’na yaptı.

Son-An gazetesi ”İBBŞK Başkanı Fatih Keleş Tokyo Olimpiyatlarının 2021’e ertelenmesini değerlendirdi”. İstanbul- Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle birçok spor etkinliği gibi 2020 Olimpiyat Oyunları’nda da ertelenmeye gidildi

Tünaydın gazetesi ”Bahçelievler’de yaşlılara hijyen paketi”. İstanbul-Bahçelievler Belediyesi ilçe genelinde evlerinden çıkamayan 17 bin, 65 yaş üstü yaşlılara Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile içinde havlu, kolonya ve maske bulunan hijyen paketi dağıttı. Vatandaşların evden çıkma ihtiyaçlarını minimum seviyeye indirmek için hazırlanan hijyen paketleri evlerine kadar götürülüp teslim edildi.

11 Nisan İstanbul Haberleri Yeni çağrı gazetesi

”Toplu taşımadaki düşüş en çok vapurları etkiledi”. İstabul’da koronavirüs tedbirlerinin ardından toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzenine geçilip önlemler alındı. 15 Mart’tan itibaren alınan koronavirüs önlemleri kapsamında ”evde kal” çağrısıyla İstanbul’da toplu taşıma kullanım oranı yüzde 90’a yakın düştü. İstanbul’da vapurlarda da büyük boşluk var. Salgından önce 500-600 kişiyle sefer yapan vapurlarda artık 15-20 kişi yolculuk ediyor.

Yeni devir gazetesi ”Deprem değil fotoğraflar panik oluşturdu”. Ordu’nun Korgan ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medyada evlerin yıkıldığına dair paylaşılan fotoğrafların Elazığ depremine ait olduğu ortaya çıktı. Afet ve acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ordu’nun Korgan ilçesinde 4 büyüklüğünde  deprem meydana geldi.

Yeni söz gazetesi ”Türk konseyi küresel çapta ağırlığını arttıracak”. Salgının etkisiyle küresel çapta bir sosyo ekonomik krizle de karşı karşı olduğunu belirten Erdoğan, ”Allah’ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Bu nedenle mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız.” çağrısını yapt. Üye ülkeler arasında eş güdüm iş birliği mekanizması öneren Erdoğan, Bu konseyimizin uluslararası görünürlüğünü pekiştirecek, bölgesel ve hatta küresel çapta ağırlığını arttıracaktır.” dedi.

Yeni gün gazetesi ”Sağlık çalışanları fedakarca koronavirüsle mücadele ediyorlar”. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede, ev ve ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalan sağlık çalışanları, Türkiye için her türlü fedakarlığı yapıyor. Hastanelerde ter döken sağlık çalışanları, ailelerini ve kendilerini riske atmamak için Sağlık Bakanlığınca oteller, kamuya ait sosyal tesisle, misafirhaneler ile kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarına ait yurtlarda misafir ediliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522