Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

4 asırlık eser gün yüzüne çıkıyor

Başlıklar

Bursa Gazete Özetleri 4 asırlık eser gün yüzüne çıkıyor

Bursa Sancak gazetesi ‘4 asırlık eser gün yüzüne çıkıyor’. Bursa Büyük Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon çalışmaları devam eden 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliği ile yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kentin köklü kültürel değerlerini geleceğe taşıyarak, restoranlarla Bursa’yı adeta açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edilirken bir süre sonra yıkılıp, yerine su depoları yapılan 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Pınarbaşı Mezarlığı’nın karşısında 17. yüzyılda, mevleviliğin önemli zatlarından Cününi Ahmed Dede tarafından kurulan Bursa Mevlevihasesi aslına uygun şekliyle yeniden ayağa kaldırıyor.

A gazetesi ‘Şirkette de 10 yıl!’. AK Parti’nin gıda güvenliği teklifinde, taklit ve bağış ürünlerde para cezasının artmasının yanı sıra 50 bin liradan 500 bin liraya kadar ceza verilebilecek; firmalar da 10 yıl kadar faaliyetten men edilecekler. Gıdada hileli ürüne ağır ceza getiren yasa teklifi hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, gıda sağlığını tehlikeye atan ürünlerde para cezasının artılacağını söyledi. Şerefsizler bir kez daha düşünecek. Muş, ”Tağşiş ve taklit ürünlerle ilgili yatırımlarımızı ağırlaştırıyoruz. Bu konuda ceza 27 bin 877 liraydı. Yeni düzenlemede 50 bin liradan 500 bin liraya kadar ceza verilecek. Bu firmalar 5 ila 10 yıl faaliyetten men edilecek” dedi. Muş, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına asla izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bursa Haber gazetesi ‘Felaketin Bilançosu’.

Bursa’yı etkileyen yağışların yarattığı bilanço hakkında açıklamada bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ”Mağdur olan tüm kesimlere yardım edilecek” dedi. AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, ”Bursa genelinde sağanak yağışlardan 18 bin dönüm tarım alanı zarar görürken, sadece Kestel ilçesinde 12 bin dönüm arazi 17 baş kuzu, 58 arılı kovan ve 400 kanatlı hayvan zarar gördü. Mağdur olan çiftçilerimize 2 milyon lira destek sağlanacaktır” dedi. Esgin, Bursa’dan hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen her zaman vatandaşlarının yanında olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yaşanan sel felaketinin mahal yerine bizzat gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti.

Bursa Hakimiyet gazetesi ‘Sele ağır fatura’. 6 can alan sel felaketinde 33 bina ile 30 bin 500 dönüm arazi zarar gördü. Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik’te geçen pazar günü yaşanan sel felaketinde 7’si ağır hasarlı olmak üzere 33 bina ile 30 bin 500 dönüm tarım alanında zarar meydana geldi. 5 kişinin hayatını kaybettiği son yılların en büyük felaketinde 1 kişi de kayboldu. Bursa Valiliği, İçişleri Bakanı Afet ve Acil Durum Bakanlığı tarafında 500 bin Tl acil yardım ödeneği gönderildiğini, paranın vatandaşlara en kısa sürede dağıtılacağını duyurdu. Selzede çiftçilere de Tarım Bakanlığı tarafından 2 milyon TL’lik destek verecek.

Bursa Hayat gazetesi ‘Korona avcıları’. Oluşturulan filyasyon ekipleri, Bursa’da virüs taşıyanların temas ettiği kişileri tespit etmek için 24 saat sahada görev yapıyor. Korona virüs testi pozitif çıkan vaka, hastaneye sevk edilirken, ikinci kritik aşama devreye giriyor. Halk Sağlığı Yönetim Sistemi’ne düşen bilgiler kapsamında vakanın ailesinin de aralarında bulunduğu tüm temaslar en ince noktasına kadar taranıyor. Bu kapsamda Bursa’da görev yapan ekipler 17 ilçede 7 gün 24 saat esasıyla  pozitif tanı konulan kişilerin temaslarına ulaşarak, yeni tanı süreçlerini başlatıyor. Filyasyon ekipleri vaka ortaya çıkar çıkmaz, son 48 saatte temaslılarını buluyor.

Bursa’da Meydan gazetesi 4 asırlık eser gün yüzüne çıkıyor

Milletvekili Mustafa Esgin, gönderilen acil yardım ödeneğinin ardından selzede çiftçilere 2 milyon lira destek sağlayacağını söyledi İnegöl ilçesinde etkili olan sağanak yağmur sebebiyle dereler taştı, evler sular altında kaldı. Köprüleri ve ağaçları yetinden söken şiddetli suyun verdiği zarar ise gün ağırınca ortaya çıktı. Başta çilek olmak üzere, buğday, ayçiçeği, meyve bahçelerine zarar verdi. Kırsalda kimi yerlere ise dolu yağdı. Bursa’da bir kaç gündür yaşanan sağanak yağmurlar, ilçelerde etkili oldu. Kestel’den sonra Gemlik’in Muratoba Mahallesinde de sel suları önüne kattığı her şeyi götürdü. Gemlik Belediyesi  ekipleri imkanlarını seferber ederek, temizleme ve düzenleme çalışması başlattı.

Gazete Bursa  ‘Selin faturası çok ağır oldu’.Bursa Valiliği, pazar günü meydana gelen sel ve su baskınlarına ilişkin bilançoyu açıkladı. Açıklanan rapora göre, 6 ilçede etkili olan yağışlar nedeniyle toplam 30 bin 500 dönüm tarım alanı zarar gördü. Bursa’da hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar, bazı bölgede ve ilçelerde ise felakete neden oldu . Kestel’de 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin halen arama çalışmaları devam ederken, Bursa Valiliği afetin bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamada; Kestel, İznik, Gürsu, Yenişehir, İnegöl ve Orhangazi’de toplam 30 bin 500 dönüm tarım alanının zarar gördüğü, bu kapsamda mağdur olan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2 milyon lira maddi destek sağlanacağını ifade edildi.

Kent gazetesi ‘Havuzlupark çürüyor’.

Bursa’nın simgesi haline gelen Havuzlupark, bakımsızlıktan harabeye döndü. Mahalle sakinleri, parkın atıl vaziyette bırakılmasının tehlike saçtığını ifade ediyor. Çekirge Mahallesi’nde bulunan Havuzlupark, uzun yıllardan beri kullanılamaz halde. Bölgenin önemli değerinden olan park ve çevresi Bursa’ya katlı sağlarken, neden işletilmediğinin cevabı ise vatandaşlar tarafından bulunamıyor. Parkın çevresindeki mahallelerde oturanlar, havuzdan yararlanacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Havuzlupark’ın vatandaşlara hizmet vermesi gerektiğini aktaran Çekirğe Mahallesi muhtarı Coşkun Alıntaş, ”burası 3 yıldır kapalı. Dünyanın en güzel tesisleri arasında yer alıyor. Havuzlupark’ın çevresinde 4 tane mahalle var, Burası tekrar hizmete açılabilir. Yetkililerden Havuzlupark ile ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.

Yeni Dönem gazetesi ‘Tarihi yapı gün yüzüne çıkıyor’. Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını orjinal haliyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni de özgün kimliğine kavuşturuyor. Pınarbaşı Mezarlığının karşısında 17. yüzyılda, Mevleviliğin önemli zatlarından Cününi Ahmed Dede tarafından kurulan ve döneminin en büyük Mevlevihanelerinden olan, ancak zaman içinde yıkılıp yerine su deposu yapılan Bursa Mevlevihanesi, aslına uygun şekliyle yeniden ayağa kaldırılıyor.

Gazete manşetleri sayfasından tüm gazeteleri okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522