Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ne mesafe ne maske

Başlıklar

A gazetesi Ne mesafe ne maske

”Horozlar tepelesin sizi”. Ne mesafe ne maske. Yıldırım Demetler Mahallesi’nde horoz dövüştürmek için çatı katını stadyuma çavirip bahis oynatan şahıslar suçüstü yakalandı. Bin binanın çatı katında horoz dövüştürmek ve izleyen 47 kişiye, sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri ve kumar oynadıkları gerekçesiyle toplam 206 bin 800 TL para cezası kesildi. Çatı katında izleyiciler için kurulan seyirci tribünü ise dikkat çekti.

Bursa haber gazetesi ”Bursaspor bu şehrin gözbebeği”. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, gerçekleştirdiği ziyarette, ”Mesut başkanımız bugün burada bir çift kale maçımızın olduğunu ifade etti. Daha önce de kendisi ile görüşmüştük. Sizleri Özlüce’de ziyaret etmek istiyorduk ama bugün güzel bir gün oldu. Size sadece şunu ifade etmek istiyorum: Bursa’nın bütün dinamikleriyle birlikte sizin arkanızdayız. Bursaspor bu şehrin göz bebeğidir” açıklamalarında bulundu.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Ne mesafe ne maske”. Uzun süren kısıtlamalar kalkarken, Türkiye yasaksız ilk hafta sonunda başarılı bir sınav veremedi. Güneşli havayla birlikte soluğu dışarıda alan vatandaşlar parklara, mesire yerlerine ve sahillere akın etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan vatandaşlara, ‘çok fazla normalleşmeyelim’ uyarısında bulundu.

Bursa hayat gazetesi ”En büyük meydan hızla ilerliyor”. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sürecinde de Osmangazi Belediyesi, yatırımlarını aksatmadan sürdürdü. Osmangazi Meydanı Projesi’nde fore kazık çalışmalarında da sona gelindi. Toplam 640 fore kazığın çıkarılacağı meydan çalışmasında şu ana kadar 490 fore kazık zeminle buluştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ”Meydanın temeline 19 ila 29 metre uzunluğunda fore kazıklar çakıyoruz. 140 tane kaldı. Hafriyat çalışmaları da başladı. Şu ana Ankara Yolu üzerinden 16 metre yerin altına indik. Hafriyat çalışmalarının ardından betonarme çalışmalara başlayacağız” dedi.

Bursa sancak gazetesi

”Şampiyonlar bu havuza yetişecek”. Ne mesafe ne maske. Bursa’nın sporda da marka kent olması hedefiyle eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere saha ve tesis binaları ile 17 ilçeye farklı branşlara yönelik spor tesisleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’de de yarı olimpik yüzme havuzu kazandırdı. Toplam 1450 metrekare taban alanına sahip olan ve bünyesinde çok amaçlı salon, yönetim odası, soyunma odaları, antrenör odası ve mutfak bulunan yüzme havuzunun çatısı, açılır-kapanır otomatik hareketli mekanik cam sistem olarak tasarlandı.

Bursa şehir gazetesi ”Silah aldığını düşünerek, ateş ettim”. Ömer E., soruşturma sırasında laınan ifadesinde, ”Çalınan aracımın peşinden Bursa’ya geldim. Kuzenin olan polis memuru Halil İbrahim’e haber verdim. İki gün boyunca arabayı aradık. Her seferinde maktul kaçmayı başardı. Olay günü arabayı zeytinlikte gördük. Polise haber verdik. Biz beklerken şahıslar bizi görünce maktulün arkadaşı silahını çıkarıp üzerimize doru koşmaya başladı. Bu sırada Mustafa A, arabaya bindi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Bursa’nın meydanı tam yol”. Koronavirüs sürecinde Osmangazi Belediyesi, yatırımlarını aksatmadan sürdürdü. Koronavirüse karşı yoğun bir mücadele içinde olan Osmangazi Belediyesi, bir yandan meydanı kapsayan büyük projenin yanı sıra farklı çalışmalarını da yaptı. Meydan inşaatında hafriyatın ardından betonarme başlayacak. Temel kazı çalışmalarında büyük mesafe kat edildi. Böylelikle Osmangazi Meydanı Projesi’nde fore kazık çalışmalarında sona gelindi.

Bursa gazetesi ”TSK Covid-19’a da aman vermiyor”. Türk Silahlı Kuvvetleri, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler sayesinde dünyada en az vaka görülen ordular arsında yer aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ”Dünya genelinde bu musibetle karşılaşan ordular vaka sayısının azlığı bakımından incelendiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri en başarılı durumda” dedi.

Genç gazetesi ”İtso’dan heyecanlandıran projeler”. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ normalleşme sürecinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri aktardı. Uğurdağ, köfte festivalini üstlendiklerini, çarşı esnafı için alışveriş şenliği planladıklarını, İnegöl mobilya garanti belgesi, test, tasarım, AR-GE Merkezi projelerinin olduğunu kaydetti. Uğurdağ ayrıca İnegöl Eğitim Kalkınma Vakfını kuracaklarını da belirtti.

Yörem gazetesi Ne mesafe ne maske

”Karacabey’den sağlık turizmi atağı”. Ne mesafe ne maske. Karacabey Yeniköy’de, on binlerce hektarlık ıhlamur, kestane ve defne ormanlarının yanı sıra 23 kilometrelik kumsalı, Marmara Denizi’ne olan kıyıları ve hemen yanı başındaki longoz ormanı ile sağlıklı ve doğal bir tatil için Türkiye’de öne çıkan yerler arasında başı çekiyor. Pandemi ile birlikte sadece kum ve denizden ziyada sağlıklı ve hijyenik ortamlar, doğal ürünlerin giderek yoğun ilgi gördüğü bir döneme girilmesiyle birlikte tatil anlayışları da değişiyor. Artık vatandaşların öncelikle adresleri arsında temiz havası ve sakinliği de ön planda tutuyor.

Kent gazetesi ”Buluşma noktası”. Meydanın sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile Bursa’nın marka değeri olacağını söyleyen Başkan Dündar, ”Çevre güvenliğini sağlayarak hafriyat çalışmaları başladı. Ardından ise betonarme çalışmalarına başlayacağız. Trafiğin yoğun olduğu bölgede otopark sıkıntısını çözerek, şehrimize ciddi anlamda nefes aldıracağız. Meydanımız 24 saat yaşayarak, tüm şehrin buluşma noktası olacak” diye konuştu.

Mücadele gazetesi ”Belediyede İhale Hareketliliği”. Mülkiyeti belediyeye ait olan bir tanesi bahçeli ahşap ev olmak üzere toplam 78 adet gayrimenkullerin ihalesine ilgi yoğun oldu. 38 parselden 31 tanesi satıldı. İhale belediye meclis salonunda yapıldı. İhaleye girecekler birinci katta toplanıp isim okunarak meclis salonunun bulunduğu ikinci kata alındı. Bazı parsellere yoğun ilgi vardı, İhalenin birinci günü satışa çıkan 38 parselden 31’i satıldı.

Okur gazetesi

”671 firmaya nefes kredisi”. Ne mesafe ne maske. Uğurdağ, ”İhracat yapamaz duruma gelmiştik. Bir çok firmamız sıkıntı yaşamıştı. Hükümetimizle birlikte esnafımıza destek paketi sağlandı. Bu süreç iyi yönetildi. Ekonomik paketin içerisinde de TOBB ile birlikte yaptığımız nefes kredisi. Bu kredinin süreci devam ediyor. Bugüne kadar 130 firmamız başvurdu. 8 milyon TL civarında destek sağlandı. Kredi kullandırılmaya devam ediyor. Cansuyu kredisinden ise 227 esnafımız 7 milyon 620 TL destek sağlandı.

 

8 Haziran Gazete Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522