Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Alın terini sömürenlere izin vermeyiz

2 Mayıs Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Alın terini sömürenlere izin vermeyiz

Akşam, Erdoğan, yayınladığı 1 Mayıs mesajında, ”Çalışanlarımızın şartlarını iyileştirme, en iyi ücreti almalarını sağlama ve adil çalışma ortamı oluşturmada çok önemli adımlar atıyoruz” dedi. İftarda da işçilerle buluşan Erdoğan, ”Paris’te, cam çerçeve her taraf yıkıldı. Buna artık bizde fırsat yok. İşçinin kutsal alın terini sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. Alın terini sömürenlere izin vermeyiz.

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı

Analiz, Pandemide dışarı çıkamayan yatırımcının daha çok dijitale yönelmesi ve daha net kazançlar sağlama düşüncesi son bir yılda Borsa İstanbul’a ilgiyi artırdı. Borsa’ya olan ilgiyi görüp fırsatı değerlendiren şirketler de hızı giderek artan halka arz ile sermayelerine yüksek katkılar sağlamaya çalışıyor. 30 yılda borsaya giren yatırımcısı sayısı kadar, son bir yılda yeni girişler oldu. Bu sayı yaklaşık 2,5 milyon dolar ölçülüyor. 2020’de hızlanan ve 2021’in ilk çeyreğinde devam eden bu akım, borsada halka arzları üst seviyeye çıkardı.

Asla geri adım atmayacağız

Aydınlık, Kıbrıs Türk halkının hak, çıkar ve menfaatlerini koruduklarını ve gelecekte esenlik içinde var olma mücadelesi verdiklerini belirten Tatar, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmanın ancak eşit koşullarda, iki devlet arasında olabileceğine dikkat çekti. Tatar, ”Müzakereden başarı çıkmazsa biz devletimizle yolumuza devam edeceğiz. Pozisyonumuzdan asla geri adım atmayacağız” dedi.

Tehlikenin farkında mısın?

Diriliş Postası, Milyon dolarlık toplum mühendisliğiyle kurgulanmış yerli ve yabancı sinema filmleri, sapkınlık dolu Netflix dizileri, tahrik, çarpıtma ve provokasyon dolu sosyal medya mecraları ve hakikatlerin imajların dünyasında yok olup gittiği uçsuz bucaksız video ortamları. Batı materyalizminin kurguladığı beyazcam gençleri mıknatıs gibi içine çekiyor. Gözünü bilgisayar, cep telefonu ve tablet ekranlarından ayıramaz hale gelen nesillerin zihin kodlarıyla oynuyor. Alın terini sömürenlere izin vermeyiz.

İlk bomba patladı

Doğruhaber, Afganistan’da son dönemde ABD ve diğer işgal güçlerinin çekilmesinin gündeme gelmesiyle yeni bir kargaşanın oluşturulacağı bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu. Ülkenin Logar vilayetinde iftar saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mama borçla bez yerine muşamba

Evrensel, Bir Facebook yardımlaşma sayfasına düşülen, ”İhtiyaç sahibi küçük çocuğu olan birine 100 TL yardımda bulunmak istiyorum” notuna yüzlerce başvuru yapılıyor. Bunlardan biri olan, mobilya cila ustası eşi pandemide işsiz kalan Özlem. Evinin eşyalarını satıyor, bebeğine mamayı borç yazdırıyor. Bez yerine bebeğe muşamba bağlıyor. 100 liraya muhtaç.

Omuz omuza düştük yollara

BirGün, Emeğin bayramı 1 Mayıs ülkenin dört bir yanında tüm kısıtlamalara rağmen coşkuyla kutlandı. Doğudan batıya, kuzeyde güneye her yerde gün boyunca emekçiler alanlara çıktı. Sokaklarda, fabrikalarda, işyerlerinde, tarlalarda yapılan kutlamalar, salgın koşulları nedeniyle akşam saatlerinde ise evlere, balkonlara, pencerelere taşındı. Açlığa yoksulluğa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe isyan eden emekçiler İstanbul’dan Ankara’ya, Adana’dan İzmir’e, Artvin’den Bursa’ya Edirne’den Kars’a hemen hemen her yerde benzer talepleri dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.