Dolar 32,3612
Euro 34,6938
Altın 2.397,81
BİST 10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Başlıca pırlanta kesim şekilleri nelerdir?

Pırlantanın şekli kadar kesimi de aynı şekilde değer arz eder. Fakat bireyler pırlantanın şekliydi kesimini aynı zannederek Bu anlamda bir kavram kargaşası içerisine girmiştir. Pırlantanın kesimi tamamen pırlantanın değerini ve kalitesini ortaya koyarken pırlantanın şekli bireylerin zevkleri ile aynı doğrultuda olur. Pırlantada en çok karşılaşılan kesim şekilleri yuvarlak kesimdir. Yuvarlak kesim in yanı sıra oval kesim markiz kesim Damla ve kalp kesim Zümrüt kesimde pırlanta kesiminde kullanılacak olan en önemli kesim çeşitleri arasındadır. Bu kesim çeşitleri hem pırlanta kolye modellerinde hem yüzük modellerinde yani pırlantaya dair bütün ürünlerde sıklıkla görülmektedir.

Başlıklar

Pırlanta kesimlerinin anlamları var mı?

Bilimsel bir çalışma olarak karşımıza çıkmasa da genel anlamda pırlanta kesimine çeşitli anlamlar ifade edilmiştir. Pırlanta yüzük pırlanta kolye pırlanta bileklik modellerinde sıklıkla karşımıza çıkan değişik kesimler tıpkı çiçekler ve değişik anlamlar yüklendiği gibi farklı çağrışımların bulundurulduğuna inanılmaktadır. Örneğin damla kesim bir pırlantanın nazik saygılı ve uyumlu bir enerji verdiği ortaya konulmaktadır.

Ayrıca yine yuvarlak kesim olan pırlantaların da ailesine bağlı sakin ve güvenilir bir imaj ortaya koyduğu bu anlama geldiği ifade edilir. Bir diğer pırlanta kesim çeşidi olan oval kesim pırlantalarda da yaratıcı düzenli ve fırsatları değerlendiren bir imaj konulduğu ifade edilir. Ülkemizde web sitesi üzerinden de faaliyet yürüten ve üç kuşaktır pırlanta sektörünün merkezinde yer alan firma Ariş Pırlanta Bu anlamda her zevkten pırlantaları bünyesinde barındırmaktadır.

Ariş Pırlanta birçok kesimde ve modelde pırlantayı bulundurur

Pırlanta genel anlamda bireylerin evladiyelik bir kullanım sergileyebilecekleri uzun yıllar saklayabilecekleri modası hiç geçmeyen önemli birer takıdır. Ariş Pırlanta profesyonel tasarımcı kadrosu ile birlikte uzun yıllar kullanılabilecek modası geçmeyen en modern ve en klasik kaliteli pırlantaların satışını gerçekleştirir. Yuvarlak kesim damla kesim oval kesim başta olmak üzere her kesim çeşidinden pırlanta modellerini bünyesinde barındırır. Ariş Pırlanta https://www.arispirlanta.com/ internet sitesi üzerinden de güvenli ödeme seçenekleri sunar ve bireylerin almış olduğu ürünlerin eksiksiz sıkıntısız bir biçimde ellerine geçmesini sağlar.

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522