Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Aşı ve Test İçin Veli Rızası Şart Mı?

Başlıklar

Aşı ve test için veli rızası şart mı?

Aşı ve test için veli rızası şart mı sorusunun cevabı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada Velinin rızası olmadan PCR testi yapılmayacak dedi.

Aşı ve Test İçin Veli Rızası Şart Mı?

Aşı ve Test İçin Veli Rızası Şart Mı?

Sabah, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Öğrenciye ne aşı, ne de PCR testi zorunluluğu var. Velinin rızası olmadan çocuğa PCR testi yapılmayacak. Okullar açık kalmaya devam edecek. 11’de

İnanmayanı camiye sokmayın çağrısı!

Sözcü, Dinci öğretim görevlisi Sifil’in ardından, dinci sendika da Yılmaz Özdil’e dil uzattı. Diyanet’i eleştiren Özdil’i ”dini değerlerle alay etmekle” suçladı. ”Cenazesi camiye sokulmasın dedi. SİZ KİMİSİNİZ Kİ MİLLETİN İNANCINI SORGULUYORSUNUZ?

Orhan Aydın’a Saldırı

Evrensel, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, üyesi olduğu TKP’nin Kartal mitingi öncesi bir kafede saldırıya uğradı. Aydın, ”Polisin bulgularına göre planlı saldırı. Adaletin olmadığı yerde meydan çetelere kalır” dedi. 9’da.

Cumhurbaşkanı: Cesur bir makas değişimi yaptık

Türkiye, Bir zamanlar tabanca mermisi yapamayan Türkiye’nin artık kendi füzesini, İHA’sını ürettiğini belirten Erdoğan ”Cumhuriyet tarihinin en cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik” dedi. Cumhurbaşkanı, Türkiye’in yatırımcılar için cazip ülke haline geldiğini de sözlerine ekledi. 9’da.

Dünya ‘Nükleer’ diyor

Yeni Şafak, Türkiye’de muhalefet karşı çıksa da nükleer santraller dünyada önemli enerji kaynakları olmaya devam ediyor. Dünya Nükleer Derneği raporuna göre 2020 yılında 5, bu yıl ise 4 yeni santral devreye alındı. Nükleer santrallerin bir önemi de sera gazı salınımını azaltması. 4’te.

Durun! O su şifalı değil mikroplu

Karar, Türkiye’de örneğine sık rastlanan kulaktan dolma şifa örneğinin son adresi Muş oldu. Kente 40 kilometre uzaklıktaki Gümüşali Köyü kırsalında çıkan suyun böbrek taşını erittiği ve şifalı olduğu iddia edilince bölgeye akın başladı. Ancak Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan analizde suyun mikrop saçtığı tespit edildi. Vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıfat Somay ”Suyun aslında birçok bakteri ve parazit barındırdığı saptandı. Halk böbrek taşına iyi geldiğini düşünürken kendini zehirliyor” dedi. 3’te.

198 sınıfta eğitime ara 

Akşam, Milli Eğitim Bakanı Özer, yüz yüze eğitimin ilk haftasında 850 bin sınıftan sadece 198’inde vaka veya temas nedeniyle eğitime ara verildiğini açıkladı. 13’te.

Aşı karşıtları vebal altında

Yeni Akit, Kovid aşısını yaptırmayanları sendika toplantılarına almadıklarını ve etkinliklerine davet etmediklerini ifade eden Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, ”Bilimsel karakterine, bilimsel ahlakına inandığımız insanlar bize, ‘aşı konusunda endişeye gerek kalmadığını, başka da çözümün olmadığını’ anlatıyor. Aşı karşıtlıklarına, aşı olmamaya büyük bir vebal ve sorumluluk veriyorum” dedi. 10’da.

Yasa dışı göç ortak sorun

Türkgün, Yasa dışı göçe karşı savaş açtığını belirten Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ”Yeni bir göç dalgası beklemiyoruz. Amacımız herhangi bir göç dalgasını sınırlarımıza ulaşmadan önce durdurmak. Bu konuda Yunanistan ve Türkiye’nin çıkarları örtüşüyor” dedi. 11’de.

Avrupa’da kira artışları kiracıları sokağa döktü

Yeniçağ, Hollanda ve Almanya da kira artışları isyan ettirdi. İki ülkede düzenlenen protesto gösterilerinde ”Barınma hakkı insan hakkıdır”, ”Kiraların yükselmesini durdurun”, ”Kiralar artıyor, maaşlar yerinde kalıyor. Yeter artık” pankartları açıldı, sloganlar atıldı. 16’da.

 

 

 

 

14 Eylül Salı Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.