Dolar 32,4809
Euro 34,7450
Altın 2.440,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ata mirasına Mansur başkan sahip çıktı

23 Şubat Salı 2021

Başlıklar

Ata mirasına Mansur başkan sahip çıktı

Korkusuz, Mülkiyeti AOÇ’ye ait olan 74 bin metrekarelik arazi için tek teklifi de başka katılımcı olmayınca, 75 bin lira olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi verdi. Belediye, 10 yıllığına kiralanan alana, Atatürk’ün mirasına uygun bir şekilde rekreasyon ve park alanı yapacak. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, ”İhaleyi ABB’nin alması çok anlamlı. Ata mirasına Mansur başkan sahip çıktı. Kiralanan alanların kentsel tarım alanı olarak kullanılması, otopark amaçlı uygulamalardan vazgeçilmesi gerekir. Atatürk’ün emanet ettiği toprakların ihaleye çıkarılması kabul edilemez” dedi…

PKK FETÖ’den SİHA’lara çare istedi

Akşam, Gürbüz Sevilay, ”Türkiye’de kurduğum savunma sanayii şirketini bir başkası üzerinden yönettim. 2019’da Suriye’de PKK/YPG ile masaya oturdum, Ukrayna ile irtibat kurdum. Örgüt yöneticileri Mazlum Kobani ve Mahir K. ile silah ticareti için görüştüm. 200 bin dolar avans aldım.” PKK’lılar, Türk SİHA’larından kaçmak için füze, radar sistemi, anti drone, anti-İHA sistemi ve termal askeri kıyafetler istedi. Örgüt yöneticisi H.A., Türkiye sınırında çıkarılan petrolün ABD’ye verildiğini, alanın İHA’lardan korunması gerektiğini söyledi.

Hayatın merkezine yerleşti

Analiz, Türkiye’de 27 yıl önce kullanılmaya başlanan cep telefonları, çeyrek asırlık sürede geçirdiği teknolojik dönüşümle ticaretten eğitime, eğlenceden sağlığa kadar pek çok alanda kullanıcıların olmazsa olmazlarından biri oldu. Türkiye, 1991 yılında araç telefonları sayesinde 1G teknolojisiyle tanıştı. Bu tarihten 3 yıl sonra 23 Şubat 1994’te ise dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i aramasıyla gerçekleşen ilk görüşme ile cep telefonunun Türkiye’deki macerası başlamış oldu.

Tıp akademisi sözleşme kıskacında

Anayurt, Sağlık Bakanlığının üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan öğretim üyeleri ve uzmanlık öğrencilerine imzalatmak istediği hizmet sözleşmesine Türk Tabipleri Birliği tepki gösterdi. Ata mirasına Mansur başkan sahip çıktı. TTB’nin düzenlediği basın toplantısında sözleşmenin tıp fakültelerini ve araştırma hastanelerini eğitim kurumu olmaktan çıkaracağı, tıp bilimi ile tıp eğitimini niteliksizleştireceği ve öğretim üyeleri ile tıpta uzmanlık öğrencilerinin çalışma ve eğitim haklarını başhekimlerin keyfine bırakacağı ifade edilerek sözleşmenin hukukta aykırı olduğu belirtildi.

Libya’da kaygan zemin

Cumhuriyet, Libya’da yeni hükümetin açıklanması öncesinde İçişleri Bakanı Başağa’ya yönelik saldırı haberi ”normalleşmeye sabotaj” olarak değerlendirildi. Yeni dönem Türkiye’nin konumu için önem taşıyor. Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye’ye de sıcak mesajlar veren Başkanlık Konseyi’nden ilk ziyaretin Kahire’ye yapılmasına dikkat çekerek Ankara2ya iki cepheyle ve Mısır’la temas öneriyor.

Çekilmezseniz savaşırız

Doğruhaber, İşgalci ABD’nin Afganistan’dan çıkmaya niyeti yok. Eski ABD Başkanı Trump döneminde Taliban’la imzalanan anlaşma gereği ABD’nin mayıs ayına kadar Afganistan’dan çekilmiş olması gerekiyor. Ancak yeni hükümetin çekilmeye de pek niyeti yok gibi. Buna karşılık olarak da Taliban, ABD’nin Afganistan’dan mayıs ayında çekilmemesi halinde, savaştan kalmayacağını ifade ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522