Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bizim yastık altında döviz değil fatura var

3 Nisan Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Bizim yastık altında döviz değil fatura var

Korkusuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AKP kongresinde vatandaşa ”altın ve dövizlerini bozdurma” çağrısını yineledi. Ancak bu talep, halkta karşılık bulmadı. Vatandaş yine tercihini altın ve dövizden yana yaparken emekliler ise bu çağrıya tepki gösterdi. Bizim yastık altında döviz değil fatura var. Düşük aylıkla karnını doyurmaya çalışan emekliler Muğla’da, ”Bıçak kemiğe dayandı. Geçinemiyoruz, isyandayız” eylemi yaptı.

Kafe-restoran çalışanına iki ay 1500 TL

Akşam, Kurumlar Vergisi oranı 2021 için yüzde 25, 2022 için yüzde 23 olacak. Yiyecek-içecek sektöründe çalışanların nisan-mayıs primleri karşılanacak. Nisan-mayısta ücretsiz izne ayrılanlara ise 1500 lira ödeme yapılacak. Hastalık ve analık ödeneği Geçici iş göremezlikte önceki 12 ay dikkate alınacak. Çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine borçları yapılandırılacak.

Dünya Türkiye’nin büyümesini bekliyor

Analiz, Türkiye, yeni tip koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen geçen yıl büyüme gösteren sayılı ülkelerden olurken, ülke ekonomisine ilişkin 2021 yılı büyüme tahminlerinde de revizyonlar art arda geldi. Kovid-19 salgınının küresel ekonomiyi set şekilde vurduğu 2020’de Türkiye ekonomisi beklentilerin aksine gösterdiği yüzde 1.8’lik büyüme performansıyla dikkati geçti. Geçen yıl Çin ile birlikte büyüme kaydeden sayılı ülkeler arasında yer alan Türkiye, ekonomi yönetiminin attığı adımlar ve aşılamayla hızlı toparlanma beklentileriyle bu yıla ilişkin büyüme tahminlerinin de yeniden gözden geçirilmesini sağladı.

Babacan’ın kimlik beyanı

Aydınlık, Sayın Babacan’ın Umut Kitabevi ziyareti, tak başına alındığında çiçeği burnunda popülist bir liderin seçmene hoş görünmek için koluna girip götürdükleri her yerde poz vermesiyle açıklanabilirdi. Ancak ne Babacan’ın tecrübesiz bir politikacı olduğu söylenebilir ne de bu ziyaretin onun eylem ve söylemlerinin bütünüyle ilişkisiz olduğu… Hiçbir açıklama yapılmamış olsa bile bu ziyaretin bizatihi kendisi bir simgesel mesaj. Bizim yastık altında döviz değil fatura var.

Sefalete 3 lira zam

Cumhuriyet, AKP, tartışma yaratacak düzenlemeleri yer aldığı yeni bir ”torba yasa teklifi” hazırladı. Meclis’e sunulan teklifle, ücretsiz izne çıkarılan işçilere günlük verilen 47 lira nakdi ücret desteği 50 liraya çıkarılıyor. Yiyecek ve içecek sektöründe ücretsiz izne çıkarılanlar da günlük 50 lira alacak. Üreticilerin tarımsal kredi borçları yapılandırılacak. Ancak yüzde 11 yerine yüzde 18 faiz uygulanacak. Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet, kiralık kasa ve her türlü alacaklardan 10 yıl içinde aranmayanlar TMSF’ye devredilecek.

Dünyaya yat satıyoruz

Diriliş Postası, Türkiye’nin mart ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 42,2 arttı. 66 ülkeye toplam 153 milyon 993 bin dolar değerinde ihracat yapan tersaneciler, gemi ve yat dış satımını en çok artıran sektör oldu. 16 şehir arasında toplam ihracatın 108 milyon 580 bin dolarını gerçekleştiren Yalova birinci sırada yer alıyor.

Tedbirlere uyulmuyor virüs sınırı aştı

Doğruhaber, Koronavirüs hayatı esir almaya devam ediyor. Kontrollü normalleşme döneminde olsak da tedbirlere uyulmaması koronavirüste vaka sayılarının katlanarak artmasına neden oluyor. Türkiye’de son 24 saatte 243 bin 738 Kovid-19 testi yapıldı, 40 bin 806 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522