Dolar 32,5560
Euro 34,9318
Altın 2.443,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Gözler kirlilik kaynağında

Başlıklar

Gazete özetleri Gözler kirlilik kaynağında

Gerçek gazetesi Gözler kirlilik kaynağında. Antalya Gazeteleri Manşet Haberlerinde Bugün. Antalya’nın Manavgat ilçesinde tarım arazilerinin sulanmasını sağlayan tahliye kanalında balık ölümleri yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl da aynı dönemlerde Kızılağaç turizm bölgesindeki Nifrit Irmağı’nda balık ölümleri yaşanmış, yapılan incelemeler sonucunda ölümlerin zeytinyağı fabrikasından bırakılan zeytin sularından kaynaklandığı belirlenmişti.

Alanya gazetesi ”Kriterlere uyuyor”. Rusya 15 Temmuz’da dış hat uçuşlarını başlatmak için 3 kriter belirledi. Türkiye’nin belirlenen kriterlere uyduğu gözlemlenirken, Alanyalı turizmcileri de bu durumu değerlendirdi. Orkan, ”Alanya’mız açısından sevindirici bir haber. Umut ediyoruz ki uçuşları serbest bırakırlar” dedi. Dahaoğlu ise, ”Türkiye şartları sağlıyor. 1 Ağustos diye bekliyorduk ama 15 Temmuz olursa bizim için çok daha avantajlı olur” diye konuştu.

Batı Antalya gazetesi ”Maskesiz ve sosyal mesafesiz deniz keyfi”. Antalya’da hafta sonu hava sıcaklığı 39 dereceyi bulunca tatilciler dünyaca ünlü sahile akın etti. Yoğunluktan dolayı kimi zaman sosyal mesafe kuralı çiğnenirken, oluşan tabloya da tatilciler, ”Çok fazla normalleştik” yorumunda bulundu. Öğle saatlerinde hava sıcaklığının ve nem oranının 39 derece olarak ölçüldüğü kentte, deniz suyu sıcaklığı ise 39 dereceyi buldu. Hafta sonunda sıcaklıktan bunalan tatilciler ve vatandaşlar, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Yakıcı güneşten korunmaya çalışanlar genelde şemsiyelerin altına sığındı, vatandaşların çoğunluğu ise denize girerek serinlemeye çalıştı.

Manşet gazetesi Gözler kirlilik kaynağında

”15 Temmuz programı hazır”. Gözler kirlilik kaynağında.Gazipaşa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek anma programı belli oldu. Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programı kapsamında, 15 Temmuz Çarşamba günü tüm kamu kurum ve kuruluş binaları Türk Bayrakları ile donatılacak. Aynı gün şehit ve gazi aileleri ziyaret edilerek saat 21.00’da başlayacak anma etkinliklerine davet edilecek. Çarşamba günü 09.00 ile 10.00 saatleri arasında hatıra ormanına fidan dikilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’da başlayacak anma etkinliklerine tüm kamu kurumcularınca katılım sağlanacak. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’de camilerden salalar okunacak.

5 Ocak gazetesi ”Bunların hepsini aşacağız”. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin borcundan dolayı makam odasındaki eşyaların haczedilmesiyle ilgili, ”2016 yılında bir iş adamı, bir ürün satıp ödenmesi için de 3-4 sene beklemişse değerinin ne kadar üzerine sattığını ben kamuoyunun takdirine sunuyorum. Firmaya ilk 6 ayda 6 milyon 400 bin lira ödedik 5 milyon 800 bin lira alacağı var. Genel olarak sahada olduğum için odaya ihtiyacım yok. Bizim işimiz şikayet değil. Bunların hepsini aşacağız” diye konuştu.

Bölge gazetesi ”Zeydan Karalar, Adana’nın geleceğini programlıyor”. Adana Gazeteleri Haber Manşet Haberlerinde Bugün. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana’da altyapı sorunu yaşayan mahalle bırakmama kararlılığı ile verdiği talimat sonucu çalışmalarını hızlandıran Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, birleştiriyor. Geçtiğimiz dönem başlayan ancak tamamlanmayan projeleri sonuca ulaştırmak için titizlikle çalışan Aski, bir yandan da yeni yatırımların hazırlıklarını sürdürüyor.

Çukurova gazetesi ”Hala normalleşemediler”. SÜMER, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada pandemi sürecinde alınan önlemlerin gevşetilmesine ve hayatın normale dönmesine karşın esnafın hala normalleşemediğini söyledi. Esnafın aylarca kapalı kalan iş yerlerinin kiralarını ödemek zorunda kaldıklarını belirten Sümer, ”İş hacimleri daraldı, müşterileri azaldı. Hijyen şartları ve sosyal mesafe kuralı gereği iş yerleri zaten fazla müşteri de alamıyor” dedi.

Egemen gazetesi

”Seyhan’da kurban satış yerleri belirlendi”. Gözler kirlilik kaynağında. Seyhan Belediyesi tarafından belirlenen ve Seyhan Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonunca onaylanan Kurban satış ve kesim yerleri açıladı. Seyhan Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi halkın temiz, sağlıklı hijyenik bir ortamda kurban alabilmesi için önlemlerini aldı. Halk sağlığının öncelendiği Kurban satış ve kesim yerlerini tespit eden Seyhan Belediyesi belirlenen alanları Seyhan Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonuna sundu.

Günaydın gazetesi ”Ağırlaştırılmış müebbet hapis”. Adana’da, kendisinden boşanmak istediği gerekçesiyle 26 Aralık 2018’de 19 yıllık eşi Sevda Çopur’u 6 yaşındaki oğlunun yanında uyuduğu sırada çekiç ve bıçakla öldürdüğü iddia edilen Harun Çopur ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Sanığın pişmanlık göstermediğine kanaat getiren mahkeme, cezada indirim yapmadı.

Akdeniz gazetesi ”Okuldaki patlama meclis gündeminde”. Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlama ile ilgili soru önergesi veren HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, ”Dezenfektan üretimi öncesinde kimyasal tepkimelere karşı okulda alınan önlemler nelerdir? Üretimi yapan kişilere üretim sırasında kullanımları amacıyla ne tür koruyucu ekipmanlar verilmiştir? Dezenfektan üretimin mesai saatleri dışında da yapılmasının patlama ile bağlantısı var mıdır?” diye sordu.

Akdeniz Postası gazetesi ”Havuz suyuna girmeden ve çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalı”. Mersin Gazeteleri Haber Manşetinde Bugün. Havaların ısınmasıyla birlikte pek çok kişinin serinlemek için farklı su kaynaklarına girdiğini söyleyen Op. Dr. Yıldız Eren Çetin, ”Su parkları, site havuzları, otel havuzları, nehir, göl ve denizlerde yüzmek oldukça keyifli yaz akitviteleri arasında olsa da özellikle iyi temizlenmemiş havuzlar ve temizlendiğinden emin olunmayan deniz suları, pek çok reaksiyonel su hastalılarına yol açabilir.

Çukurova gazetesi Gözler kirlilik kaynağında

”İkinci kez darp edilen şoförün sesini kim duyacak”. Gözler kirlilik kaynağında. Mersin’de aynı güzergahta çalışan 2 ayrı yolcu minibüs kooperatifi arasında yolcu alma meselesi yüzünden bir şoför, 5 gün arayla ikinci kez yolcuların gözü önünde darp edildi. Kendisini dövenlerden şikayetçi olan Şoför Metin Şahin, ”Ben her gün karakola mi gideceğim. Evimize ekmek götüremeyecek miyim. Benim iki çocuğum var. Onlara ekmek götüremiyorum. Biz sesimizi kime duyuracağız. Yetkililer bu konuya bir el atsın” dedi.

Güney gazetesi ”15 köpek zehirlendi, hayvan severler birbirini suçladı”. Mezitli’de sokaklarda yaşayan 15 köpek kimliği belirsiz kişilerce zehirlendi. Çevrede yaşayan çiftçilerin tavuklarının, köpekler tarafından parçalanmasından sonra köpeklerin zehirlendiği iddia ediliyor. Korkunç olayın ardından hayvan severler ise birbirlerini suçladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522