Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Virüsleri yok eden elektronik maske

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Virüsleri yok eden elektronik maske.

”İşsizler ordusuna 600 bin diplomalı genç daha”. Virüsleri yok eden elektronik maske. Diplomalı işsiz sayısı ürkütücü derecede artıyor. Resmi veriler, üniversite mezunu işsiz gençlerin yakın gelecekte katlanacağını gösteriyor. Üniversite mezunu işsizlerin son 10 yılda 2,5 katına çıktığını söyleyen CHP’li Özgür Karabat, ”Temmuzda 600 bin mezun iş arayacak” dedi.

Akşam gazetesi ”Dünya çapında bir iş başardık”. Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır. Teknolojinin en ileri seviyesini transfer ettik. 11 şehir hastanesini de, dünya çapında sağlık kuruluşları olarak yaptık. Bu hastanemizle artık acil ihtiyacımız kalmadı. Daha bir asır önce ‘hasta adam’ yaftasıyla tarihe gömülmek istenen bir milletin bugün gıptayla takip edilmesi, bu gerçeğin en yalın ifadesidir.

Analiz gazetesi ”Virüsleri yok eden elektronik maske”. Aksaray Üniversite öğretim üyelerince üretilen, ultraviyole ışınlarının ve elektriksel alanın kullanıldığı maske ile başta Kovid-19 olmak üzere virüs ve mikropların vücuda girmesi ve dışarı çıkması engellenecek. ASÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yılmaz, ”Hem hastaların kullanması hem de solunum yoluyla insan vücuduna girebilecek virüsleri öldürebilmek için elektrikli ve filtreli maske üretik” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Camiler açıldı ilk cuma kılındı”. Salgın nedeniyle 2,5 aydır kapılarını kapatan camilerde ibadet tekrar başladı. Cami avlularının yanı sıra park, meydan ve stadyumlarda cuma namazı kılındı. Namaz kılmaya gelen vatandaşlardan seccadelerini getirmeleri istendi, cami önlerinde maske dağıtıldı. Vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına göre saf tuttu.

Cumhuriyet gazetesi

”Kim darbeci”. Virüsleri yok eden elektronik maske. İhtilalci subayların hepsi sonradan adını MHP olarak değiştiren CKMP’ye Türkeş ile birlikte katılmadı mı? MHP darbeci gelenekten gelmiyor CHP geliyor, he mi Hocaefendi’ye hayranlıklarını dile getirenler darbeci değil ama 1960 Anayasasın’nda özgürlükçü maddelere atıf yapanlar darbeci?

Diriliş postası gazetesi ”Beyaz şiddetine siyah öfke”. Mazisi ırkçı katliam ve soykırımlarla dolu ABD’nin Minesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polisin nefessiz bırakarak katlettiği siyahi George Floyd’un ardından başlayan protesto gösterileri yayılıyor. Birçok eyalette sokaklar yangın yerine dönerken, yağma olaylarının başladığı Mineapolis’te acil durum ilan edildi. Başkan Trump ise ”Yağma başladığında silahlar ateşlenir” sözleri ile adeta yangına benzin döktü.

Doğru haber gazetesi ”74 gün sonra hasret sona erdi”. Koronavirüs nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan camiler, 74 gün sonra Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Vatandaşlar camide maske takarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı. İstanbul’da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Fatih Camisi’nin içinde ve bahçesinde, sosyal mesafe işaretleri ve kişisel seccadelerle yaklaşık 5 bin kişi cuma namazı kıldı.

Evrensel gazetesi ”ABD: Adalet yoksa barış da yok”. ABD’nin Minneapolis eyaletinde polislerin, 46 yaşındaki siyah George Floyd’u boğarak öldürmesi üzerine başlayan protestolar devam etti. Öfkeli ABD’liler çeşitli kentlerde ”Adalet yoksa barış yok” diyerek gösteriler yaparken, bir polis merkezi yakıldı. Tepkilerin yayılmasının ardından dün polis memurunun tutuklandığı açıklandı.

Birgün gazetesi Virüsleri yok eden elektronik maske

”Bu gevşeme can alabilir”. Virüsleri yok eden elektronik maske. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen iktidarın normalleşme süreci ısrarı sürüyor. Seyahat kısıtlamaları gibi pek çok yasak sonra ererken, restoranlar ve kafeler de hizmet vermeye başlayacak. Ancak vaka sayıları ve oranları hala azalmıyor. Uzmanlar, tekrar vaka sayısının artışı olmasında endişe duyuyor. TBB Başkanı Sinan Adıyaman’a göre alınan kararların gerekçesi bilimsel değil, ekonomik.

Hürriyet gazetesi ”Üç evladı da profesör”. Erdoğan konuşmasında Prof. Dr. Feriha Öz’ün üç evladının da onun gibi tıp profesörü olduğunu belirterek kendilerinden az önce ricada bulundum. Yetiştireceğiniz öğrenciler çok çok önem arz ediyor. Bir fiziki mekanları hazırlarız. Hocaları ise siz yetiştireceksiniz. Bu mekanlar böyle güç bulacak, hastalar şifa bulacak” dedi.

Karar gazetesi ”Takip zorlaştı, kuralların önemi arttı”. Salgınla mücadelede umut veren gidişatın etkisiyle 1 Haziran’da normale dönüş takvimi belirlendi. Vaka sayılarındaki artış ise güçlü bir tehlikeyi işaret etmese de tedbirlerin hiç akıldan çıkmaması gerektiğini gösterdi. Her alanda kapıların açılmasıyla virüs takibinin zorlaşması, kurallara uyulmasını kritik hale getirdi. Vaka sayıları binin üstüne çıkarken uzmanlar, ikinci pikte belirleyici olacak yaz dönemine ilişkin uyarılarda bulundu.

Milat gazetesi ”2,5 aylık hasret bitti”. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan beri camilere gidememenin hüznünü yaşayan Müslümanlar, dün 81 ilde tekrar Cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı. Cami avlularını dolduran vatandaşlar, kurbanlar keserek 2,5 ay ayrı kaldıkları mabetlerde ibadet etti. Fatih Camisinde hutbe irat eden Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, ”Bizleri saf saf huzuruna kabul eden cemaat olma coşkusunu yeniden yaşatan Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun.

Milli gazetesi

”Yürek yüreğe fetih kutlaması”. Virüsleri yok eden elektronik maske. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda sosyal mesafeye uygun olarak sınırlı sayıda katılımcı ile yapılan program TV5, AGD TV ve Kanal 42 televizyonlarından ve AGD’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanarak başta 81 il olmak üzere tüm Türkiye’deki ve Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya gönlü İstanbul’un Fethi ile beraber atan yüzbinlere ulaştı.

Milliyet gazetesi ”Yıldızımız parlayacak”.Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter paylaşımında, ”Türkiye, önümüzdeki dönemde de büyüme performansında dünyadan pozitif ayrışan ülke olmayı sürdürecek, salgın sonrası dönemde de yıldızı parlayacaktır. Salgının etkilerini hissedeceğimiz ikinci çeyrekte daha temkinli ilerleyecek, sonraki dönemlerde bir güçlü toparlanmaya şahit olacağız” dedi.

Posta gazetesi ”Dünyayı kandırdı”. Kylie Jenner, 2015’te kurduğu kozmetik markasıyla, 21 yaşında dünyanın en genç milyarderi unvanını kazanmıştı. Kylie’yi Dünyanın En Genç Milyarderi” olarak o dönem kapağın taşıyan ünlü ekonomik dergisi Forbes, Kylie’nin şirketinin, milyarderlik unvanı almak için ciro ve vergi beyannamesiyle oynadığını açıkladı. Dergi, Kylie’nin servetinin 900 milyon dolardan daha az olduğunu yazdı.

 

29 Mayıs Gazetesi Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522