Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

1 Haziran yeni dönem olacak

Başlıklar

Akşam gazetesi 1 Haziran yeni dönem olacak

”Ücretsiz tedavi anlayışları aynı”. 1 Haziran yeni dönem olacak. Oğlu Taner Dilmener. ”Babam tedavi için gelen kimseyi geri çevirmezdi. Maddi durumu iyi olmayanlar babamdan yardım isterdi. Babamın geçmişte yaptıkları bence şu anki hükümetin zihniyeti. Hükümetin hastalara ücretsiz tedavi sağlaması çok önemli. Kızı Fulya Gençoğlu: ”İnsanların derdine deva olmayı kendine misyon edinmişti. Hastalarının isimlerini ve yazdığı reçeteleri hiç unutmazdı. Gereksiz tahlil veya röntgen röntgen istemezdi. Maddi gücü olmayanlara da her konuda destek verirdi.

Analiz gazetesi ” Her ülkeden kabul edilecek”. Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüs salgınında normalleşme sürecinde daha önce 31 ülke olarak belirlenen sağlık turizminin kapsamını genişletti. Buna göre, Türkiye’ye uluslararası sağlık turizmi amacıyla tüm ülkelerden gelen hastalar kabul edilecek. Tıpta uzmanlık tüm ana dal ve yan dal branşları ile üremeye yardımcı tedavi uygulamaları, organ nakli, kemik iliği nakli, kök hücre hücre nakli, robotik cerrahi, bariatrik cerrahi ve girişimsel radyoloji alanlarında hasta kabul edilecek.

Aydınlık gazetesi ”Milli ekonomi-milli enerji”. Önceki akşam TRT’de açıklamalar yapan Bakan Albayrak, yeni modelin ekonomiye hareketlendireceğini söyledi. Albayrak, yeni modelin sanayici ve üretici tarafından da çok olumlu karşılanacağını belirtti. Bu değişikliğin altında son iki yıldır milli ekonomiye ve milli enerjiye geçişin yattığını vurgulayan Bakan Albayrak, önceki ekonomiye politikalarının ”Türkiye’yi sanki uyuşturucuya alıştırıyormuş gibi sahte bir hayat” yarattığını ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi ”İmam Hatip güzellemesi”. Ayrımcı, ötekileştirici ve anayasaya aykırı açıklamalarıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şimdi de başta bilim olmak üzere her alanda niteliksiz eğitim veren imam hatip okullarının artırılmasını istedi. Erbaş, ”Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor” dedi.

Doğru haber gazetesi 1 Haziran yeni dönem olacak

”Millet faizsiz destek bekliyor”. 1 Haziran yeni dönem olacak. Korona virüs dünyanın siyasi düzenini ve ekonomisini yeniden düzenlerken tsunami gibi ülke ekonomilerini yıkıp geçiyor. Türkiye’de bu yıkım dalgalarından ciddi olarak etkiledi. Hükümet vatandaştan iş dünyasına önemli destek paketleri açıkladı. Fakat ne yazık ki çoğu faizli… Çağrımız, virüs sürecinin bir fırsata çevrilerek faizin beline bir darbe vurulması ve bu çerçevede Bakan Albayrak’ın yolda olduğunu açıkladığı destek paketlerinde sıfır faiz politikasının uygulanmasıdır.

Evrensel gazetesi ”Kadın örgütleri sürece dahil edilmedi”. Kadın Sığınakları ve Dayanışma Merkezleri Kurultay Bileşenleri olan kadın örgütleri, kadına yönelik şiddete karşı acil önlem eylem planı oluşturulması için bir kampanya başlattı. 91 kadın örgütünün imzacısı olduğu kampanya metninde, kadına yönelik şiddetle mücadele açısından sınav niteliği taşıyan pandemi sürecinde devletin sınıfta kaldığı İstanbul Sözleşmesi’nde belirtildiği halde sürecin kadın örgütleriyle koordinasyon içerisinde yürütülmediği dile getirilerek talepler sınırlandı.

Birgün gazetesi ”Tek gündemleri Saray’ın Beka’sı”. Salgın nedeniyle 17 Nisan’da çalışmalarına ara veren Meclis, 2 Haziran Salı günü yeniden toplanacak. AKP’nin öncelikli gündemi, partiler arası vekil geçişini durdurmak, odaları susturmak ve bekçileri silahlandırmak olacak. İktidar ve küçük ortağı çok sayıda tartışmalı, antidemokratik düzenlemeyi TBMM gündemine getirmeye hazırlanıyor. Gündemdeki düzenlenmelerden ilki meslek odalarının seçim sisteminin değiştirilmesi olacak. Siyasi Partiler Kanunu’nu, CHP’nin İş Bankası hisselerini ve bekçilere yeni yetkiler verilmesi de sırada. Şok gazetesini günlük takip etmek için Gazeteler şok sayfasını takip edebilirsiniz.

Hürriyet gazetesi ”Bu yaz tavla okey keyfi yok”. Sosyal mesafe planı hazırlanacak. Çocuk oyun alanları, oyun makineleri kapatılacak. Tavla, okey gibi elle temas edilen oyun araçları kullanılmayacak. Müşterilere ateş ölçümü yapılacak, 38 üstü ateşi olan içeriye alınmayacak. Mekana evcil hayvan giremeyecek. Buzlar içme suyundan üretilecek.

Karar gazetesi 1 Haziran yeni dönem olacak

”Sokakta gevşemenin sonu daha sıkı kısıtlama”. 1 Haziran yeni dönem olacak. Türkiye’de önlemler sonuç verince normal hayata dönüş süreci devreye girdi. Ancak küresel örnekler, halkın salgını unutmasının pahalıya patlayabileceğini ortaya koydu. Güney Kore’de son 50 gündeki en büyük vaka artışı kaydedilince 6 Mayıs’ta kalkan sosyal mesafe kuralı tekrar yürürlüğe girdi. Parkların kapatılacağı açıklandı. Almanya’da da eyaletler, fiziksel temas kısıtlamasının 29 Haziran’a kadar uzatılmasında uzlaştı.

Milat gazetesi ”1 Haziran yeni dönem olacak”. Salgına karşı şu yeni tedbirler alındı: 1 Haziran itibariyle şehirlerarası seyahat sınırlaması kaldırıldı. Kafeler ve lokantalar maske şartıyla açılacak. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı açılacak. İşletme sahibi bakım evlerinin tamamı açılacak. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız işinin başında olabilecek.

Milli gazetesi ”Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalktı”. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyet geçebilecek.

Milliyet gazetesi ”ABD’de sular durulmuyor”. ABD Minnepolis’te siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle ölümünün ardından protestolar sürüyor. Polisin göz yaşartıcı gazla dağıtmak istediği göstericiler, birçok kamu binasına ve dükkanlara zarar verdi. Bazı göstericiler Floyd’u öldüren polisin evinin önünde toplandı.

Posta gazetesi ”Sabıkalı dehşet”. Manisa’da yaşayan Gülnur Kocabaş’ı dün sabah çalıştığı fabrikaya giderken, Yusuf A. sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Genç kızın erkek arkadaşı olduğunu söyleyen Yusuf A. hırsızlık ve yaralamadan sabıkalı çıktı.

Şok gazetesi 1 Haziran yeni dönem olacak

”Kurulda 13 üye var”. 1 Haziran yeni dönem olacak. Fırsatçılar, kazıkçılar, vatandaşın iliğini sömüren karaborsacılar, salgın döneminde iyice azıtmış, fiyatlar almış başını gitmişti. Vatandaşın şikayetleri artınca kollar sıvandı. Mağduriyetin önüne geçebilmek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 13 üyeden oluşan kurulda, Adalet, Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlığı, TOBB, TESK ve Reklam Kurulu’ndan üyeler yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522