Dolar 32,4790
Euro 34,8597
Altın 2.440,36
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mozzarella Peyniri Üretim Hattı Nasıl Kurulur?

Dünya mutfağında oldukça fazla kullanılan, özellikle pizza üretiminin olmazsa olmazlarından mozzarella peyniri, diğer peynir çeşitlerine göre daha az yağlı ve az tuzlu olmasıyla bilinir. Dünyada en çok üretilen peynir çeşitlerinden biri olan mozzarellanın inek sütünden üretilen sarı blok çeşidinden, manda yoğurdundan üretilen beyaz top haline kadar pek çok farklı türü de vardır. Akdeniz mutfağında çok fazla kullanılan bu peynir, en çok ABD ve İtalya’da üretilmektedir. 

Pasta filata ailesinden olan mozzarella peyniri, lifli yapısı, uzayan ve eriyen yapısıyla öne çıkmaktadır. Günümüzde pizza sektöründe oldukça fazla kullanılması ve düşük nemli mozzarella peynirinin son yıllarda yaygınlaşması bu peynirin üretimini de artırmış, üretim yapan fabrikaların kapasitesinin büyümesine neden olmuştur. 

 

Mozzarella peyniri üretim hattında kullanılan temel üretim proses basamakları Cheddar ile benzerlik gösterir. Ülkemizde manda beslemek daha maliyetli olduğu için genellikle inek sütünden yapılan mozzarella tercih edilirken, tazeliği kontrol edilen süt proses tankına alınır. Pıhtılaştıktan sonra özel bıçaklarla kesilir ve biraz bekledikten sonra peynir altı suyu alınır. Sonra ise haşlanma prosesine geçer ve şekillendirilir. 

 

Her peynirin üretim süreci ve gördüğü işlemler birbirinden farklıdır. Siz de mozzarella peynir üretim hattı kurulumu için hem buna uygun hem de üretim kapasitesini karşılayacak makineler edinmelisiniz. Form vermeden ambalaj ve etiketlemeye kadar farklı ekipmanlara ihtiyaç duyarsınız. 

 

Mozzarella peyniri üretim hattının kurulumunda kullanılan ekipmanlar genellikle; teleme hazırlama tankı, teleme süzme tamburu, teleme doğrama makinesi, perfore baskı teknesi, buharlı haşlama makinesi, gramajlama makinesi, tambur tipi gramajlama makinesi, kaşar kalıpları, kaşar taşıma arabasıdır.

 

Mozzarella peyniri üretim hattında bulunması gereken bu ekipmanlar, üretim sürecini en verimli, hijyenik ve hızlı şekilde geçirmenizi sağlar. Böylece müşterilerinizin taleplerine zamanında ve kaliteli karşılık verebilirsiniz. Üretim hattı hakkında ayrıntılı bilgi ve ihtiyaçlarınıza yönelik ekipmanlar için Uzermak’ın tecrübeli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522