Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İlk günkü ruhla devam

Başlıklar

Gazete özetleri İlk günkü ruhla devam

Türkiye gazetesi İlk günkü ruhla devam. Dünyada eşi benzeri olmayan o büyük ihanetin üzerinden dört sene geçti. Tanklara, uçaklara meydan okuyup demokrasiye sahip çıkan bu milletin, acısı da gururu da ilk günkü gibi taze. Virüs tedbirleri sebebiyle anma törenleri sınırlı olarak yapılmasına rağmen ”15 Temmuz ruhu” ve vatanımıza uzanacak elleri kırma inancı bütün yurdu sardı. Fiziki mesafe kuralına uyularak 81 ilde tören düzenlendi Vatandaş gazi, mekanlara koştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dev bayraklar asıldı.

Cumhuriyet gazetesi ”FETÖ lanetlendi”. TSK, Emniyet ve yargıda örgütlenmesine yol verilen FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin 4. yıl dönümünde şehitleri anma etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet Gazetesi Manşet‘inde bugün. Özel oturum yapılmamasına tepki gösteren 8 muhalefet partisi, TBMM’deki etkinliğe katılmadı. AKP, MHP ve BBP temsilcilerimin yer aldığı anma, Cumhur İtiffakı’nın etkinliğine dönüştü. Etkinliklerde konuşan, akşam da ekranlardan seslenen Erdoğan, yine Atatürk dönemindeki Ayasofya kararını hedef adlı.

Yeni şafak gazetesi ”15 Temmuz Malazgirt’tir”. Milletin istiklal ve istikbaline sahip çıktığı 15 Temmuz’un üzerinden 4 yıl geçti. O geceyi FETÖ’cü vatan hainlerinin ülkeyi yıkıp parçalamak, müstemleke haline getirmek için harekete geçtiği ama asıl olarak sokağa dökülen milyonların Çanakkale’deki gibi destan yazdığı bir gece olarak hep hatırlayacağız.

Akşam gazetesi

”Unutmadık, Unutmayız”. İlk günkü ruhla devam. Türkiye, milletin ordusuna ait silahları millete doğrultan hainlerin şehit ettiği evlatlarını unutmadı. 81 ilde anma törenleri düzenlendi, dualar edildi. Başkan Erdoğan, Külliye’deki ilk törenin ardından TBMM’deki törene katıldı, şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. Millet Camii’nde de şehitler için mevlit okundu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gece 200 drone ile ışık gösterisi düzenlendi. Gün içinde şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar yakınları için dua etti.

Karar gazetesi ”İkinci uyarı Sulukule surları”. İBB Başkanı İmamoğlu’nun İstanbul surlarının acil restorasyona ihtiyacı olduğuna ilişkin açıklamasının ardından ilk korkulan gelişme Fatih’ye yaşandı. Tarih mirası surların Sulukule Kapısı kısmında yer alan bölüm yıkıldı. Geçen mayıs ayında bir burcun yıkılmasının ardından yaşanan son olay tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ”10 kilometrelik alan büyük risk altında ve esaslı onarım bekliyor” dedi.

Türkgün gazetesi ”Herkesi katledeceklerdi”. Eğer güçleri yetseydi; Meclisi yıkacaklar, seçilmiş tüm yöneticileri katledecekler, uğruna nice fedakarlıklar yaptığımız bin yıllık vatanımızı müstevlilere bırakmakta tereddüt etmeyecekler, kendileri gibi düşünemeyen milletimizin her bir ferdine hayatı zehir edeceklerdi” diyen Erdoğan, Türkgün Gazetesi Manşet‘inde bugün. ”Şehitlerimizin emanetine sahip çıkalım, 2023 ve 2071 vizyonumuzu beraber inşa edelim, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyalım” çağrısında bulundu.

Milli gazetesi İlk günkü ruhla devam

”Organ ve fuhuş mafyasının eline düştüklerine dair şüpheler”. İlk günkü ruhla devam. Europol’un hazırladığı raporda verilen raporda çok daha üzerinde kayıp çocuk olduğu ifade eden Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resul Demir, ”Ülke bazlı bakıldığında bu rakamın toplamda 96 bin rakamlarına ulaştığını görüyoruz. İnternet üzerinde ulaştığımız ve BM’nin hazırlamış olduğu rakamlara baktığımızda 1.500-2.00, 3500 ve 4.000 şeklinde birçok ülkede bu rakamlar var. İspanya ve Fransa gibi ülkeler bunların kayıtlarını tutmuş.

Yeni akit gazetesi ”20 bini TSK’dan 130 bin ihraç”. FETÖ’nün darbe girişimin ardından ülkede 56’si Ankara’da, 53’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 289 darbe davası açıldı. 9 bin 690 sanığın yargılandığı darbe davalarının 275’inde karar çıktı. FETÖ ile ilgili davalarda 22 bin 105 kişi hüküm giyerken, 20 bin 105 kişi hüküm giyerken, 20 bini TSK’dan olmak üzere, 130 bin kişi terörle bağlantıları sebebiyle kamudan ihraç edildi.

Aydınlık gazetesi ”Aydınlıkçılar FETÖ’yle 40 yıldır mücadele ediyor”. Kimileri yıllarca görmezden geldi, kimileri de bugün FETÖ’cüleri kurtarma derdine düştü. Aydınlık ise son 30 yılını FETÖ’nün ülkemiz için yaratacağı tehlikeyi anlatarak geçirdi. Özellikle 1990’lı yılların ortasından itibaren attığımız manşetlerle, Amerikancı Gladyonun devlet kurumlarını bir bir ele geçirmesine, CIA ile ilişkilerine mercek tuttuk. Bugün de FETÖ’yle siyasi düzlemde buluşanlara arşı, Vatan Savaşı’nın zafere ulaşması için en ön cephede mücadelemizi sürdürüyoruz.

Yeni birlik gazetesi İlk günkü ruhla devam

”251 şehidimizi unutmayacağız”. İlk günkü ruhla devam. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hain darbe girişiminin 4’üncü yılı dolayısıyla paylaşımda bulunarak, ”15 Temmuz 2016’da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyorum. Demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi asla unutmayacağız gibi FETÖ’nün, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmesine göz yumanları da unutmayacağız” dedi.

Milat gazetesi ”15 Temmuz unutulur mu”. Milat Gazete Manşet‘inde bugün. Bu aziz milletin 15 Temmuz Gecesi yaptığı, iradesine defalarca tecavüz eden gelmiş geçmiş bütün darbecilere isyan etmektir. Niyeti de, darbeci zihniyete bir daha ayağa kalkmayacağı ölçüde ders vermekti. Meydanlarda elde edilen her zafer, onu masada taçlandıracak medeniyet perspektifine ihtiyaç duyar. Ben buna kültürel iktidar diyorum ısrarla.

Güneş gazetesi ”Kışlada erken terhis sevinci”. Askerlik süresini 6 aya indiren kanunla birlikte vatani görevini tamamlayanlar, komutanlarıyla vedalaştı. Kimi 5 gün, kimi de 6 ay önceden erken terhis sevinci yaşayıp evlerinin yolunu tuttu. İhtiyaç anında tekrar görev yapmak için hazır olduklarını belirten askerler, ”Ailelerimize erken kavuşacağız için mutluyuz” dedi.

Evrensel gazetesi

”Bu devletin şiddeti önleyemeyeceğini dünyada ilan etmesidir”. İlk günkü ruhla devam. TCK 103 Kadın Platformundan Av. Hülya Gülbahar, iktidarın hamlesini yorumladı: ”Sözleşmeden çekilmek kadına karşı şiddeti önleyemeyeceğini; devlet olarak benim dini inancım, geleneklerim şiddeti kadın fıtratının bir gereği olarak görüyor demek ve bunu bütün dünyaya ilan etmektir. İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak eşit vatandaşlık hakkını savunmaktadır.

Birgün gazetesi ”Devlet AKP’ye benzedi”. Erdoğan, çalışma arkadaşlarını değiştirmeye alışkanlık haline getirdi. Seçilmiş olan isimlerden istifalarını isteyen Erdoğan, atanmış partili ya da kamu görevlilerini direkt görevden alıyor. Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararnameyle sadece bir günde 427 mülki idare amirinin görev yeri ”hizmet gereğince” değiştirildi. Son üç ayda İçişleri Bakanlığı’nda yapılan üst düzeyde atama sayısı 500’ün üzerine çıktı.

Sözcü Gazetesi ”Pes doğrusu”. Sözcü Gazetesi Manşet‘inde bugün. Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin planları uygulanırsa, yüzlerce vatandaş mağdur olacak. Yeni planda boş araziler bir bir ranta açılırken sırf bu araziler zarar görmesin diye yerleşim birimleri ve fabrikalar bölgesinden yol geçirilecek.

 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522