Dolar 32,4966
Euro 34,9216
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir

Başlıklar

Gazete özetleri Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir

Akşam gazetesi Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir. Anavatan Türkiye, 46 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türkü’nün barış, istikrar ve huzurunun güvencesidir. Rum tarafı Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğini ve doğal kaynaklar üzerindeki haklarını teslim etmelidir. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı her zaman barıştan yana tavır alarak çözüm yönünde bir irade sergilemiştir. Akşam Gazetesi Manşet. Ancak bu, Kıbrıs Türk halkının haklarında her ne pahasına olursa olsun fedakarlık yapacağı anlamına gelmez.

Türkiye gazetesi ”Levhalar kayıp”. Türki İlk namaza hazırlanan Ayasofya Camii, 86 sene evvel müze yapılırken içindeki eserler alınmış. Mimar ve restoratör Furkan Al, ”Bu eserler arasında Sultanahmet Camii’nde sergilenenler olduğu gibi depolara kaldırılmış ve izine rastlanılmayanlar da var. Bugün 16 levha asli yerinde değil” diyor. Ayrıca iki büyük boy Kabe örtüsü, minberde asılı bulunan iki Ravza-i Mutahhara örtüsü ile bir minber kapı örtüsü, ayaklı saatler, en az sekiz adet 1849 tarihli ve Kelime-i Tevhid yazılı kapı hasırları eksik.

Cumhuriyet gazetesi ”Şef Partisi’nden Halk Partisi’ne”. Ecevit’in genel başkan seçilmesinden 1.5 ay sonra 30 Haziran 1972’de toplanan CHP kurultayı artık bir iktidara yürüyüş kurultayıydı. Ecevit, ”demokratik sol” anlayışının sınırlarını bir kez daha çiziyor, halk egemenliğinden söz ediyordu. Yeni Genel Başkan yeni dönemin başladığını ilan ederken, gazeteler Şef Partisi’nden Halk Partisi’ne diye başlık atıyordu.

Yeni şafak gazetesi

”Rengi Erdoğan seçti”. Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir. Özkul Halı’nın yönetim kurulu üyesi Behçet Özkul’un verdiği bilgiye göre halı geçen hafta Cuma günü dokunmaya başlandı. Mimarlar ve üniversite çalıştı, tercihi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Özkul, ”Desenler ve renkler bize bildirildi ve ardından hemen dokumaya başladık.

Karar gazetesi ”Oxford aşısı savaşçı hücreleri uyandırdı”. Karar Gazetesi Manşet. Beş aydır salgınla kasıp kavrulan dünyaya güzel haber… Oxford Üniversitesi’nin AstraZeneca ile geliştirdiği Kovid aşısının güvenli olduğu ve bağışıklık sistemini çalıştırabildiği açıklandı. Bin 77 kişi üzerinde yapılan denemelerde vücudun, virüsle savaşabilen beyaz kan hücreleri ürettiği tespit edildi. Prof. Sarah Gilbert ”Üzerinde çalışılacak şeyler var ama sonuçlar umut veriyor. Tehlikeli bir yan etki de tespit etmedik” dedi.

Türkgün gazetesi ”Kötü başladı ama”. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın yerine göreve gelen Oakn Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, bu sezon oynadığı 8 resmi maçta yalnızca bir galibiyet elde etti. Bu maçlarda kalesinde 15 gol gören turuncu-lacivertliler, sadece 5 gol atabildi. Başakşehir, ilk yarında 33 puan toplarken, ikinci yarıda ise ligin bitmesine 1 hafta kala 36 puanın sahibi olarak şampiyonluğunu erken ilan etti.

Milli gazete Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir

”Karamollaoğlu’ndan kuruluş mesajı”. Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 19. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı. Genel Başkan Karamollaoğlu, açıklamasında, ”Biz, Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı krizler ve badireler karşısında hakkı, adaleti ve bir arada yaşamayı reçete olarak tüm kesimlere sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Bundan dolayı ülkemiz güzel günlere kavuşacaksa bu ancak Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu ilkelerin hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni akit gazetesi ”Başkan Ayasofya’da”. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ibadete açılmasını, ”Gençliğimizin rüyasıydı” dediği Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu. 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camii’ne gelişinde büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Erdoğan, camide yaklaşık 1 saat kaldı. Başkan Erdoğan, daha sonra Taksim Camii ile Atatürk Kültür Merkezi’ni gezerek yapımı süren inşaatlarla ilgili bilgi aldı.

Aydınlık gazetesi

”FETÖ’nün yayın organında söylemişti”. Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir. Aydınlık Gazetesi Manşet.CHP lideri yazısında ”Buyurgan, baskıcı devlete değil, hesap vermenin onurunu yaşayan bir devlet anlayışına, yeni bir yola, yeni bir ‘sosyal devlet devletçiliği’ ilkesine ihtiyacımız var” dedi. 22 Ağustos 2014 tarihinde FETÖ’nün İngilizce yayın organı Today’s Zaman’da Atatürk’ün CHP’ye kazandırdığı ilkeleri yeniden yorumlayacaklarını duyuran Kılıçdaroğlu, daha önce de Altı Ok’un maddelerini tartışmaya açmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522