Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Kısıtlamalarda bile kan bağışı yapıldı

16 Mayıs Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Kısıtlamalarda bile kan bağışı yapıldı

Dokuz Sütun, İstanbul’da vatandaşlar, Ramazan Bayramı boyunca açık olan Türk Kızılay kan merkezleri ve ilçelerdeki bağış tırlarında kan verdi. Bağışta bulunacakların randevu alırken kendilerine gönderilen kısa mesajı kontrol noktalarında polis ekiplerine göstermeleri muafiyet için yeterli oldu. Kısıtlamalarda bile kan bağışı yapıldı. İstanbul Gazetelerini takip etmek için İstanbul Gazeteleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Fener’den David Luiz hamlesi

Ayrıntılı Haber, Adı Fenerbahçe ile anılan Arsenal’ın Brezilyalı defans oyuncusu David Luiz ile ilgili müjdeli haber geldi. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, sezon sonu Londra ekibinde ayrılıyor. Luiz’in son yapılan görüşmede teklif edilen yeni sözleşmeyi geri çevirdiği ve İngiliz devrinden ayrılmaya karar verdiği öğrenildi. Yeni durağının neresi olacağı merak edilen yıldızın adı son dönemde Fenerbahçe ile anılıyordu.

6 kişilik aile yok oldu

Anadolu, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar Filistinli Attar ailesinin hayatını söndürdü. Daha önce herhangi bir uyarıda bulunulmadan 5 hava saldırısı düzenlemesi sonucu 6 kişilik Attar ailesine ait ev bir anda yerle bir oldu. Filistinlilere yönelik saldırılarda şu ana kadar en küçüğü 5 aylık bebek olmak üzere 39 çocuğunu hayattan kopardı. Verilerine göre, son 20 yılda İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarında 3 binden fazla çocuk hayatını kaybetti.

Kastamonu’dan Büyükçekmece’ye

Damga, İstanbul’un en fazla tarım arazilerine sahip ilçelerinden olan Büyükçekmece’de İsrail tohumuna ambargo uygulanacak. Kastamonu’dan getirilen ata tohumları ile üretilen siyez buğdayının ilk mahsulünden elde edilen siyez unu vatandaşları ücretsiz dağıtıldı. Ata tohumlarına sahip çıkılması ve yerli tohumlarına sahip çıkılması ve yerli tohumlarla tarım yapılmasına yönelik tarımsal faaliyetlere öncülük yapan Büyükçekmece Belediyesi. Kısıtlamalarda bile kan bağışı yapıldı.

Yüzde 23 artış gösterdi

Günboyu, Türkiye’nin ocak-nisan dönemindeki turşu ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artıracak 88 milyon 533 bin dolara yükseldi. Kovid-19 sürecinde ihracatta en yüksek rakama ulaşan Türk turşusuna olan talep 2021’de devam ediyor. Ege İhracatı Birliklerinden derlenen verilerine göre, Türkiye’nin 2020’de turşu ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 23 artarak 225 milyondan 277 milyon dolara çıktı.

1 binek araç, 7 plakasız kamyon

İstanbul, Kapanma ve Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen kişilerin gece yarısı plakaları sökülmüş 7 kamyonla Büyükçekmece Göl havzasına hafriyat dökerek kaçtıkları iddia edildi. Şehri polis kamerası ve çevredeki kamera kayıtlarından elde edilen görüntülerde bölgeye ilk olarak plakasız binek bir aracın ardından yine plakası sökülmüş 7 kamyonun, Eskice Köyü mevkiine gelerek göl havzasına kaçak döküm yaptığı belirlendi.

Edirne’deki emanetler geleceğe taşınıyor

Son-An, Edirne’de 15 yılda, 24 cami, 3 hamam, 2 sebi, 6 türbe, 4 çarşı ve külliye restore edildi. Selimiye Camisi’nde bu yıl başlaması planlanan restorasyon ise son yılların en prestijli çalışması olacak. Geçmişin emanetlerini geleceğe taşımak amacıyla eserlerin bakım ve korunmasında başrol oynayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, son yıllarda Edirne’de pek çok kültürel eserde başlattığı çalışmalarla vakfın yardımlaşma ve dayanışma duygusu yanında koruyup kollama görevini de sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522