Dolar 32,5614
Euro 34,9619
Altın 2.445,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı

Başlıklar

Gazete Özetleri ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı

Sözcü Gazetesi ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı. Bir denizi kontrol etmek istiyorsanız, ona ulaşımı sağlayan boğazı ele geçirirsiniz. FETÖ de öyle. Örgüt 2000’lerde ÖSYM’ye sızarak eğitim denizinin kontrolünü de ele geçirdi. Son 20 yılda soruları alanlar ve devlete yerleştirilenler şimdi nerede? Bunlar bulunmadan örgüt bitmez. Mücadele yeni başladı. Sınavların üzerine gidilip kripto damar bulmalı.

Türkiye Gazetesi ”Fetih süresi ile açılacak”. Yılların hasreti nihayet bitti. Ayasofya Camii ilk namaz için hazır. bugün dünyanın gözü İstanbul’da olacak. Ayasofya’da açılış programı sabah tekbirlerle başlayacak. Türkiye’nin en seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak. Ardından Fetih, Kehf, Meryem ve Yasin sureleri tilavet edilecek. Herkes ilk namazda Ayasofya’da bulunmak istiyor; ancak yaklaşık bin kişilik cemaat olacak. Cami, sabaha kadar açık kalacak. Namaz için beş farklı yer hazırlandı. Sıkı güvenlik tedbiri alındı. 736 sağlık personeli ve 100 ambulans görevlendirildi. Vatandaş maskeli ve ateşleri ölçülerek içeri girecek.

Cumhuriyet Gazetesi ”Objektifler önünde namaz”. Cumhuriyet Gazetesi Manşet. Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasıyla bugün kılınacak cuma namazı için metrelerce halı döşendi. İçeride namaz kıalcak 500 davetli için 11 kontrol noktası hazırlandı. Salgına karşın kılınacak namaz için akredite edilen onlarca yerli ve yabancı basın kurumunun yanı sıra 736 sağlık personeli, 1 helikopter ambulans olmak üzere toplam 101 ambulans görev alacak.

Yeni Şafak Gazetesi

”Atina panikte”. ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı. Türkiye’nın sınırına 800 metredeki Meis adası ile Rodos arasındaki bölgeye sismik aramaya başlaması Yunanistan’ı panikletti. Alarım durumuna geçen Atina yönetimi, bölgeye yeni savaş gemisi göndererek gerilimi artırmaya çalışıyor. Yunan basını, bir adım daha ileri gitti ve donanma ile birlikte kara ve hava unsurlarının hazırlık içinde olduğunu iddia etti.

Akşam Gazetesi ”Göreve iade edilen FETÖ itirafçısı yok”. 15 Temmuz’dan bugüne kadar 1875 mülki idare amirinden 563’ü ile ilgili soruşturma açılmış, bunlardan 470’i ihraç edilmiş, 93’ü de görevden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılanlardan 24’ü halen açıkta olup, 69’u adli ve idari soruşturma sonucunda iddialar sübut etmeyince, kurum kanaati de oluşturularak iade edilmiştir.

Karar Gazetesi ”Bayram havası okulları belirleyecek”. Karar Gazetesi Manşet. Salgınla mücadelenin ikinci döneminde 83 milyonun en dikkatle izlediği başlık okulların açılması oldu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, dört senaryo üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, bayramı işaret edip ‘iki hafta teyakkuz’ istedi: Vaka sayısı açısından kritik bir seviyedeyiz. Bayramda önlemler elden bırakılmamalı. Gelecek 15 gün gidişatı görmek oldukça önemli. Bayram süreci, okulların açılmasında belirleyici olacak.

Türgün Gazetesi ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı

”Sayı 301’e ulaştı. ÖSYM sorularını çalanlar bulunmalı. Ege ve Akdeniz’de, Güvenli Turizm Sertifikası’ alan otellerde daha şimdiden doluluk oranları yüzde 50’yi geçti. Bu aslında Kovid-19’dan dolayı yüzde yüz doluluğu ifade ediyor. Çünkü oteller, Kovid-19 standartları gereği yüzde 100 doluluğu kabul etmiyor. Bu arada turizmin başkenti Antalya’da Güvenli otel sayısı 301’e ulaştı.

Milli Gazete ”Döviz kıpırdamasa da vatandaş döviz alıyor”. Dolar kuru yaklaşık olarak 1,5 aydır 6,85 seviyelerinde baskılansa da, vatandaşın ilgisi azalmadı. Vatandaşların hesaplarındaki döviz miktarı, geçtiğimiz hafta 1 milyar 464 milyon dolar artarken, bunun 887 milyon dolarlık kısmını dolar oluşturdu. Geçen haftaki alımlarda birlikte bankalardaki toplam döviz mevduatı 204 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Yeni Akit Gazetesi ”Ümmet mabedine kavuşuyor”. Yeni Akit Manşet. Ümmet mabedine, kutlu mabed de çok özlediği cemaatine kavuşuyor. Hilalin haça karşı üstünlüğünün ezeli ve ebedi sembolü olan Ayasofya Camii bugün yeniden ibadete açılıyor. Türkiye’deki milyonlarca Müslüman bu tarihi günün şerefine nail olmak için sabırsızlanırken, ümmet coğrafyası da Ayasofya’nın ibadete açılacak olmasının büyük heyecanını yaşıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522