Dolar 32,5120
Euro 34,9490
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Parsel Sorgulama Nedir? 

 

Parsel Sorgulama, doğrudan Denetçinin ve Saymanın parsel veri tabanından bilgilere erişmenize izin verecektir. Paket değerlendirmeleri, vergiler ve mülkiyet hakkında veri alabilirsiniz. Harita araçları, paketleri ve verileri görsel olarak bulmanızı sağlar. Diğer değerli bilgiler içeren haritalar da vardır.

Arazi ya da arsa almadan önce ön araştırmaya her zaman ihtiyaç vardır. Ön araştırmadan daha önce parsel sorgulamasını yapmak gerekir.  Tapu parsel sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Parsel sorgulama gerekli mi, ne işe yarar? 

Başlıklar

Parsel Sorgulama Ne Demek?

Ada parsel sorgulama ve parsel hakkında küçük bilgiler paylaşalım.  İmar yasalarına göre ayrılarak sınırlandırılan arazi parçalarına ne isim verilir? Evet, doğru tahmin ettiniz parsel adı veriliyor. Parsel kimlere ait olabilir?  Kişi ya da kurumlara tekil ya da çoğul ait olabilir.  

Parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır? Arama yapmak istediğiniz parsel ile ilgili, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü kısaca TKGM aracılığıyla edinebileceğiniz bilgilere online pratik bir şekilde erişebilmenizi sağlıyor. Sorgulama sayesinde ne gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz? 

  • Pafta bilgilerine, 
  • alan konumuna, 
  • tapu bilgilerine ulaşabiliyor, 
  • harita üzerinden parseli görebiliyorsunuz.

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? 

Tapu parsel sorgulama işlemini için teknolojiden faydalanabilirsiniz.  Bilgisayara ya da akıllı cep telefonu, tablet gibi bir mobil cihazla bağlanarak parsel sorgulama yapabilirsiniz.  Kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.  

TAKBİS Üzerinden Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKBİS aracılığı ile sorgulama yapabilirsiniz.  Online olarak teknolojiyi kullanabilir ve kısa sürede verilere sahip olabilirsiniz.  

TKGM Parsel Sorgulama sayfasına giriş yapabilmeniz için öncelikle çıkan sayfayı onaylayarak şartları kabul etmeniz gerekiyor. Bu işlem sonrası açılan sayfada, lokasyon bilgilerini sol tarafa girmeniz gerekiyor. Bundan sonra işlemi gerçekleştirmek kolaydır.  Taşınmaz no ile de sorgulama yapılabiliyor.  

e-Devlet Üzerinden Sorgulama Nasıl Yapılır? 

E-devlet üzerinden birçok işlem gerçekleştirebiliyoruz.  Bu işlemlerden biri de parsel bilgilerini kontrol edebilme özelliğidir.  Peki, e-devlet üzerinden sorgulama nasıl yapılabilir? E-devlet şifreniz var değil mi? Peki, var olduğunu varsayarak devam edelim; 

E-devlet şifrenizi girin. 

Tapu bilgi Sorgulama Ekranını tıklayın. 

Sonrasında sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Şifreniz yok ise o zaman PTT’yi ziyaret etmeniz gerekiyor. TC no ile yani kimliğinizi göstererek E-devlet şifrenizi alabilirsiniz.  

Bu kadar kolay olan işlemin online yapılabilmesi büyük avantaj sağlıyor. Özellikle pandemi döneminde olduğumuz düşünüldüğünde parsel sorgulama internet üzerinden yapılabiliyor.  

Çağımıza uygun sisteme geçen devlet ilgili kurumlarını bu online sistem için tebrik etmek gerekir. Birkaç basit bilgi ile parsel sorgulamayı saniyeler içinde gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Kaynak: https://blog.birevim.com/parsel-sorgulama/

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522