Dolar 32,2669
Euro 34,6747
Altın 2.400,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

PERKOTEK ÜST ARAMA DEDEKTÖRÜ

Başlıklar

Üst arama dedektörü nedir ve niçin kullanılır?

Üst arama dedektörü giriş yapılacak bir alan da giriş yapılmadan önce üst taramasının yapılması işlemini gerçekleştiren bir güvenlik sistemidir. Giriş yapacak kişi veya kişilerin üstlerin de ki kesici delici cisimlerin tespitini yapabilen üst arama dedektörleri, güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynayan gelişmiş teknolojik cihazlardır. Üst arama dedektörleri çağdışı arama yöntemi olan temas yöntemiyle yapılan aramalarda ki kişisel alanın ihlal edildiği durumları da ortadan kaldırarak teknolojinin faydalarını gözler önüne sermiştir.

Üst arama dedektörlerinin temel kullanım amacı kişinin üzerinde ki tehlikeli delici ve kesici materyallerin tespitini yapıp güvenliği sağlayabilmektir. Üst arama dedektörü yoğun insan geçişinin olduğu bölgeler de kişileri hızlı ve güvenilir şekil de üst aramasının yapılmasını imkân sağlarken yetkililerin de bu işlem de ki yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmıştır.

Üst arama dedektörü nerelerde kullanılır?

Üst arama dedektörleri güvenlik zafiyetinin oluşabileceği her alan ve mekân da kullanıma uygun yapısıyla güvenlik sistemleri alanın da üst segment teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir işletmenin, kurumun veya kuruluşun girişlerin de güvenlik kontrol noktaların da yoğun bir şekil de karşılaştığımız üst arama dedektörleri caydırıcı etkisiyle de tehlikeli materyallerle giriş yapacak kişileri psikolojik olarak engellemektedir. 

enel kullanım alanların da bir sınırlama olmayan üst arama dedektörleri emniyet ve güvenliğin sağlanması amaçlanan işletmelere uygun yapıdadır. Demonte olarak istenildiğinde kolaylıkla yer değişimi yapabilirsiniz. Kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse; alışveriş merkezleri, havaalanları, askeri bölgeler ve nizamiye girişleri, teknolojik ar-ge merkezleri, emniyet müdürlükleri, kamu kurumları, bankalar ve özel sektör de kullanılabilir. birlikte yoğun geçişlerin olduğu bölgelerde güvenlik görevlilerinin dikkatlerinin dağılmasıyla ilgili ışıklı ve sesli bir şekilde ikaz verir.

 

Üst arama dedektörleri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Metal tespit etme hassasiyetiyle ilgili bilgi alınabilir. Metal yakalama hassasiyeti belirlenen değerler de olup olmadığı ve hatalı sinyal verme yüzdesiyle ilgili bilgi alınabilir. Bunların dışında garanti kapsamı hakkına bilgi alınmalıdır. Garantiyle ilgili koşulların neleri kapsadığıyla ilgili detaylar hakkında bilgi alınabilir. Herhangi bir arıza ile karşılaşıldığında ürünün satın alınan firma ile servis koşulları hakkında bilgi alınması faydalı olacaktır. Güvenlik sistemleriyle ilgili bir diğer gelişmiş sistem x ray bagaj tarama cihazıdır. X-ray cihazları bagajları bulunan kişilerin kişisel alanını ihlal etmeden bagaj araması yapmasına yardımcı olan ve patlayıcı ve zararlı maddelerin tespitini sağlayan gelişmiş teknolojik güvenlik sistemleri olarak karşımıza çıkmaktadır

 

Üst arama dedektörleri özellikleri nelerdir?

Üst arama dedektörleri el tipi üst arama dedektörleri ve kapı tipi üst arama dedektörleri olmak üzere iki ayrı gruba ayrılmaktadır. El tipi üst arama dedektörleri, genellikle kapı tipi üst arama detektörlerinden geçiş işlemi yapıldıktan sonra geçiş yapan kişinin üzerinde metal cisim tespit dair alarm veya sesli ışıklı uyarı verirse daha bölgesel arama ve tarama yapmak amacıyla kullanılmaktadır.  9 voltluk pille çalışır elle kolay bir şekilde tutulabilir. Sesli veya titreşim ile çalışabilir. Titreşim uyarı sistemi ile uyarı verir. Daha önceden belirlenen güvenlik geçiş noktalarında güvenlik personelinin elinde tutarak, geçiş yapan kişinin güvenlik tehdidi yaratabilecek materyallerin tespiti için kullanılan gelişmiş güvenlik cihazlarıdır. Güvenlik personeli el dedektörü kullanarak geçiş yapan kişinin vücuduna temas etmeden tarama yapabilir. Aynı amaçla kullanılan x-ray cihazlarına bakacak olursak, el tipi üst arama dedektörü x-ray cihazlarına göre çok daha düşük bütçeyle sahip olunması, hafif yapıları, pratik kullanım imkânı, yüksek hassasiyet özellikleri ve çeşitli senaryolara uyarlanarak çalışabilmesi ile tercih sebebi olan güvenlik sistemleridir. Tasarım, model ve teknik özelliklerine göre çeşitli farklılıkları bulunmaktadır. Kapı tipi üst arama detektörleri, Giriş kapıları ve arama tarama işleminin yapıldığı güvenlik bölgelerin de giriş esnasın da ya da öncesinde belirlenen kontrol noktalarının girişlerinde bulunur. Geçiş yapan kişinin üzerindeki güvenlik tehdidi oluşturan cisimleri üzerindeki bulunan metal algılama sensörleri sayesinde titreşimle tarayarak tehlikeli unsurların tespitinde kullanılmaktadır. Gelen sinyaller üst arama dedektörünün her iki tarafında bulunan plakaların bağlı olduğu kasa içerisinde bulunan sistem üzerine aktarılır. Plakalar üzerinde yer alan led ışıkla ve panel üzerinde yer alan dijital ekran sayesinde algılanan metal yoğunluğu yüksek seviyede çıkarsa görsel ve işitsel uyarı verilir.

Kasa üzerindeki panelde bulunan dijital ekrandan kapı tipi üst arama dedektörleri üzerinde ekstra özellik olarak sayaç bulunur. Bu sayaçlar sayesinde dedektörden geçiş yapan kişi sayısı ve alarm sayısı takip edilebilir. Kapı tipi üst arama dedektörlerinde yer alan diğer özellik ise alarm ya da uyarı ikaz süresinin belirlenmesi, alarm seviyesinin yükseltilip düşürülmesidir. Ekstra özellikleri bulunan kapı tipi üst arama dedektörlerinin tasarım ve modeline müşteri ihtiyaçlarına göre çeşitli farklılıkları bulunmaktadır. Bu güvenlik sistemlerinin kullanıcıları olan güvenlik görevlilerinin bir diğer güvenlik sistemi olan parmak izi okuyucu ile belirli alan ve bölgeleri turlayarak kontrol etmesine yardımcı olmaktadır. Bekçi takip sistemiyle beraber bulunduğunuz işletme ya da fabrikada belirlenen kontrol noktalarının takibini yapabilecek ve bu verilerin rapor halinde daha sonra incelenmesine tanıklık edeceksiniz.

Üst arama dedektörleri, x-ray cihazları ve bekçi takip sistemleriyle ilgili soru görüş ve önerileriniz konusunda iletişim numaramız 0850 811 80 00 numaradan iletişime geçebilir. Ürünlerimizi perkotek.com adresinde incelemesini yaparak PERKOTEK firma bünyemizde bulunan deneyimli satış müdürlerimiz ve sistem destek personellerimizden bilgi alabilirsiniz.

 

XRAY, üst arama dedektörü ve bekçi takip sistemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için.

PERKOTEK TEKNOLOJİ A.Ş. / 0850 811 8000 / Perkotek.com / [email protected] 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.