Dolar 32,5709
Euro 34,9658
Altın 2.445,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ?

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ? sorusuna cevap bulmak için doğru adrestesiniz. gazeteapp.com olarak sizlere yüzlerce gazeteleri sunarken çeşitli listeler yaparak, gazetelere erişebilmenizi kolaylaştırıyoruz. Gazete okumak için ve gazeteler hakkında detaylı bilgilere erişebilmek için bizler ziyaret etmeyi unutmayın !

 

Başlıklar

Gazeteler

Gazete, kitlesel iletişim araçlarından birisidir. Gazete, Dünya ve Türkiye’de odukça sık kulanılan haberleşme aracı ve bilgi kaynağıdır. Gazeteler belirli bir kitleye toplamdan yaşanan olaylar, sosyal konular, genel konular ve siyasi olaylar gibi bilgi içeren metin ve görsellerden oluşan kağıtlardır. Türkiye ve Dünya’da onlarca gazete çeşiti mevcuttur. Gazeteler listelendirildiği taktirde karşıma şöyle bir liste çıkmaktadır.

– Uluslararası Gazeteler

– Bölge Gazeteleri

– Siyasi Gazeteler

– Medya Gazeteleri

– Magazin Gazeteleri

– Genel Gazeteler

– Sosyal Gazeteler

– Yerel Gazeteler

– Online  Gazeteler

– Ulusal Gazeteler

– Kültür Gazeteleri

– Tarım Gazeteleri

– Finans Gazeteleri

– Ekonomi Gazeteleri

– Spor Gazeteleri

– Sanat Gazeteleri

– Bilim Gazeteleri

– Resmi Gazete

 

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ? sorusuna cevaben gazetelerin belirli bir çeşidinin olmasının birçok avantajı bulunmaktadır. Örneğin, Erzincan’da yaşayan bir yurttaş yaşadığı şehir’de yaşan olaylar ve gelişmeler hakkında bilgilere erişebilmek için yerel gazeteleri tercih eder. Yani okuyucu’nun belirlediği çizgide yayın yapan gazeteler ulaşmasını kolaylaştırır. Aksi taktir’de Ekonomi – Finans haberlerini ve gelişmelerini okumak istiyen bir okuyucu Genel gazeteleri aldığı taktirde, istediği haberlere ve konulara ulaşmakta zorluk çeker. Çeşitli gazetelerin çıkması ise bu tür durumların önüne geçme amacı ile çıkartılmıştır. Türkiye’de yüzlerce gazete günlük, haftalık olarak sayılarını okuyucuları ile paylaşmaktadır. Paylaşılan gazeteler, kentte yaşayan okuyucular için oldukça değerli bir bilgi kaynağıdır. Yaşadıkları bölge hakkında detaylı bilgileri almalarının en sağlıklı yöntemidir, yerel gazeteler.

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde

Yerel Gazeteler

Yerel Gazeteler, belirli bir kent ya da bölge üzerinden yayın yapan gazetelerdir. Bu tür gazeteler,  manşetlerinde ve haberlerinde yayın yaptıkları kent üzerinden oluşturmaktadırlar. Okuyucu kitlesi’de yine yayın yaptığı kent üzerinden şekillenmektedir. Yerel Gazeteler, belirli bir bölge ya da kentte yaşanan olayları, haberleri  ve gelişmeleri kamaoyu ile paylaşan ilk medya organlarındandır. Metropol şehirlerinde birçok alternatifin ve yayın organları’nın sıklıkla olduğu yerlerdir. Bu yüzden bu bölgelerden haber çıkması oldukça kolay ve pratiktir. Lakin küçük  ve mütavazi kentlerde yayın  organları oldukça seyrek ve azdır. Yerel Gazeteler bu açıkları oldukça iyi bir şekilde doldurmaktadırlar.

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ?

Yerel Gazeteler hakkında bilinmesi gerek başka detaylardan birisi bu tür gazetelerin Tiraj sayısı’nın oldukça az olması. Örneğin; İstanbul Şişli ilçesinde yayın yapan Şişli gazetesi ortalama 20 bin Tiraj yapmaktadır. Kayseri’de yayın yapan yerel bir gazete ise ortalama bin ve iki bin arası Tiraj yapmaktadır. Elbette bahsettiğimiz sayıları belirli koşulara göre değişiklik göstermektedir. Tiraj sayıları’nın dengesiz olması birkaç gerekçelerden kaynaklıdır. Bunlar’dan birisi şehrin okuyucu kitlesidir. Örneğin, Şişli’de gazete okuyucusu kitlesi oldukça yoğundur bu gazete’nin Tiraj sayısını belirler. Daha mütevazi bir iç Anadolu kentinde ise gazete okuyucu kitlesi seyrek ise bu gazete’nin daha az sayıda Tiraj yapmasını belirler. Gazetelerin Tiraj dengesiliği’nin bir diğer sebebi ise yayın yapan şehirlerin nüfusu’nun oldukça belirliyici olmasıdır. Metropol kentlerde Tiraj sayıları daha yüksekken Karadeniz Bölgesin’de daha seyrekdir. Bunun sebebi metropol kentleri ve mütevazi kentlerin nüfusları’nın dengesiliğinden kaynakldır.

 

Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ?

Türkiye’de yerel yayın yapan gazete sayıları oldukça dengesizdir. Büyükşehirler ve daha mütevazi kentler arasında oldukça uç bir fark vardır. Türkiye’de en fazla gazeteyi tahmin ettiğimiz gibi İstanbul, elinde tutmaktadır. İstanbul olması’nın nedeni ise kentin 20 milyona yakın nüfus’nun olmasıdır. Diğer sebepler  ise şehir’de hareketliliği’nin yoğun olması ve ilçelerin yoğun olması.

İstanbul’un hemen ardında Ankara gelmektedir. Ankara 5 milyona yakın nüfusuyla onlarca gazeteyi il sınırları içersinde tutmaktadır. Kentin bir diğer özelliği ise Başkent olmasıdır. Türkiye’deki tüm Bakanlıklar, Fedarasyonlar, Resmi Daireler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin şehir’de olması oldukça etkili sebeplerden birisidir.

Ankara’nın ardından İzmir gelmektedir. İzmir’de yaklaşık 4 milyon nüfus mevcuttur. Nüfus’un yoğun olması şehir’de oldukça etkilidir. Ayrıca İzmir’de sıkı bir gazete okuyucu bulunmaktadır. Bu tür sosyal özellikler yerel gazetelerin bu tür kentlerde oldukça aktif olmasına vesile olmaktadır. İzmir’in diğer bir avantajı ise şehir’in 7 gün 24 saat aktif olması ve oldukça sıkı bir turist kiltesi’nin olmasıdır. Sosyal koşullar ve gerekçeler yerel gazeteler için oldukça önem taşıyan meselelerdir. Sizlere detaylı bir liste yaparak,  Türkiye’de en  çok yerel gazetelerin bulunduğu şehirlerin listesini paylaşıyoruz.

 

1 – İstanbul

2  – Ankara

3 – İzmir

4 – Adana

5 – Antalya

6 – Bursa

7 – Mersin

8 – Hatay

9 – Kocaeli 

10 – Diyarbakır 

 

Liste göründüğü üzere nüfus ile orantılı bir şekilde ilerlemektedir. Yazımız’da bahsettiğimiz gibi nüfus yerel gazetelerin Tirajlarına ve sayılarına oldukça etki eden bir durumdur. Türkiye’de yerel gazetecilik oldukça gelişmiş alanlardan da birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Geniş konu başlıkları güncel haberler ve sosyal olayları anlık olarak manşetlerine taşıyarak, yayın yaptıkları bölge okuyucularına ulaştırmaktadırlar.

 

 Gazeteapp Tüm Yerel Gazeteleri Sizlerle Paylaşıyor !

Uzun süredir Türkiye ve Dünya’da yayın yapan haber gazeteleri ve haber siteleri hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Yayın çizgilerimizin arasında gazete okuyan yurttaşları olağanca pratik ve hızlı gazeteleri erişebilmesini sağlamak. Sizler için özenle ürettiğimiz arayüzümüz’de Türkiye’ ve Dünya’daki tüm gazeteler sizlerle paylaşıyoruz. Evet yanlış duymadınız, Türkiye’de ve Dünya’da yayın yapan tüm gazeteleri, platformumuzda bulabilirsiniz.  Yüzlerce gazeteyi arayüzümüzde sizlerle paylaşıyoruz. Gazetelerin manşetlerini ve güncel haberleri anlık olarak okuyarak dilediğiniz gibi bilgi sahi olabilirsiniz. Ayrıca gazeteler hakkında detaylı bilgileri da bulabilirsiniz. Türkiye’de En Fazla Yerel Gazeteler Hangi Şehirlerde ?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522