Dolar 32,2551
Euro 34,7731
Altın 2.394,97
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Zincir marketler haksız rekabet oluşturuyor

20 Nisan Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Zincir marketler haksız rekabet oluşturuyor

Doğruhaber, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”A’dan Z’ye tüm ürünleri satan zincir marketler 70’dan fazla meslek kolu üzerinde haksız rekabet oluşturuyor. Zincir marketler haksız rekabet oluşturuyor. Eğer bu ürünlerin satışına sınırlama getirilirse başta kasap, kırtasiye, mobilyacı, ayakkabıcı, çiçekçi, tekstilci, hırdavatçı, zücaciye gibi çok sayıda meslek kolundaki esnafımız iş yapmaya başlar. Ürünü muhatabı satıp vatandaşın ayağı esnafa gittiğinde mahalle esnafı yeniden canlanır ve yeni istihdam olanakları doğar. İş yeri kapanışları engellenir” dedi.

Taşıma oksijen hem pahalı hem tehlikeli

Dünya, Pandemide hastanelerin medikal oksijen ihtiyacı 3 katına ulaşırken, dolan yoğun bakım kapasitesinde asıl sorunun medikal oksijen olduğu ve Türkiye’deki hastanelerin altyapı yokluğundan bu ihtiyacı karşılayamadığı belirtiliyor. 40 ülkeye medikal oksijen tesisi kuran Ataon’un sahibi Ata Özcan, Türkiye’de sadece 8 hastanede oksijen üretme tesisi bulunduğunu, ortalama bir hastane için bu tesisin 250 bin lira harcamayla kurulabildiğini söylüyor.

Siyasi intikam davası

Evrensel, HDP’ye yönelik birçok davanın gerekçesinde yer alan Kobane protestoları ile ilgili davanın ilk duruşması 26 Nisan’da görülecek. İŞİD’in Kobane’ye saldırmasının ardından gerçekleşen protestolar nedeniyle dönemin HDP milletvekilleri yıllardır cezaevinde. ”Yalanlar ve Gerçekler” denilerek tek tek iddialarına yanıt veren HDP, davayı ‘siyasi intikam davası’ olarak nitelendiriyor: ”O dönem milletvekili olanların mitinglerde yaptıkları konuşmalar, verdikleri demeçleri iddianameye alınmıştır. Hedef, HDP’yi tasfiye etmek”.

Bayram ikramiyesi üç yılda eriyip bitti

BirGün, Yandaşların her gün ‘ikramiye’ müjdesi verdiği, iktidarın ”En düşük maaşı bin 500” yaptık diye övündüğü emekliler ‘ bayram ikramiyesi’ için gün sayıyor. Hen güne yeni bir zamla uyanırken bayram ikramiyesi de üç yıldır bin TL olarak yerinde sayıyor. Bu üç yıl boyunca emekli bayram ikramiyesi asgari ücrete göre 763 TL, gıda enflasyonuna göre 677 TL ve ortalama enflasyona göre 556 TL eridi. Zincir marketler haksız rekabet oluşturuyor.

Israrla tam kapanma

Karar, Vaka eğrisi kırmızı hattın üstünde seyrederken uzmanların kapanma çağrıları sürüyor. 1 Mart’tan bu yana ölümlerin 4 kat arttığına dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği ”Zorunlu üretim dışında çarkları durdurun, ölümler dursun” çağrısı yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faruk Aydın da ”Risk tüm illerde sürüyor. Tam kapanmayı ısrarla öneriyorum. Aksi halde bunun önünü alamayacağız” dedi.

Beka değil geçim belirliyor

Milli, Son yıllarda yapılan hemen hemen bütün seçimlerde ”beka” söylemi üzerinde strateji geliştiren AKP, bu yolla kemik oyu alan yüzde 40’ı elinde tutarken, kararsız seçmenin de önemli bir kısmını kendi tarafına çekmeyi başarıyordu. Son anketlere bakıldığında artık seçmenin oy rengini ”beka” söyleminin değil, geçim derdi ve hayat pahalılığın belileyeceği görülüyor. Metropol’ün son anketine göre AKP’nin oyunun yüzde 30’lara kadar gerilemesinin bir numaralı sebebi de Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz. İşsizlik ve hayat pahalılığının, vatandaşın oyunun rengine etki ettiği görülüyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.