Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri

7 Mart 2020 Cumartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

 

Başlıklar

7 Mart Cumartesi 2020 Gazete özetleri

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri Akşam gazetesi

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri ”Araya kara kediler girdi”. Başkan Erdoğan, Rusya ile Türkiye arasına girmeye çalışan ‘kara kediler’den söz etti; ‘İsrail mi?’ sorusuna ”O kadar küçük değil” cevabını verdi.

Analiz gazetesi, ”İlerlemenin anahtarı kadın”. Borsa İstanbul’da ‘Gong Kadın-Erkek Eşitliği için Çalışıyor’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’de kadınların çalışma hayatına katılımında önemli gelişmelerin kaydedildiğini söyledi. Kadınların iş gücüne katılma oranının geçtiğimiz 10 yılda erkeklere göre 4 kat daha fazla arttığını hatırlatan Erdoğan, ”Bu gelişmelerin altında kendimize özel çözümler üretmemizin sihri var” dedi.

Anayurt gazetesi, ”Her an teyakkuz halinde olacağız”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’deki ateşkesle ilgili, ”Rejimin olası ihlal ve saldırılarına karşı her an teyakkuz halinde olacağız” dedi.

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri Aydınlık gazetesi

”Mavi Vatan çıkarması”. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Çanakkale zaferinin 105. yılında yapacağı ‘Mavi Vatan’ mitinginin hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor.

Birgün gazetesi, ”Krizin yükünü halktan alın”. Ekonomide yaşanan kötü gidişatın ardından artan intiharlar, İçişleri Bakanlğı’nın istatistiklerine de yansıdı. Veriler, yoksulluk nedeniyle yaşanan intiharlarda ”bölge” ayrımı olmadığını, ”geçim sıkıntısı, borç ve işsizlik” nedeniyle tüm ülkede yaşamına son verenlerin sayısının sürekli arttığını ortaya koydu.

Cumhuriyet gazetesi, ”Yalova’da AKP oyunu”. Çok sayıda HDP’li belediye başkanının yerine kayyım atayan iktidar, demokrasi anlayışını Yalova’da da ortaya koydu. Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde seçim yapıldı.

Diriliş Postası, ”Yunan faşistler çıldırdı”. Göçmen krizinin failini Türkiye olarak ilan eden Yunanistan’da aşırı sağ fikirler tavan yaptı. Askere ek alımların derhal başlaması çağrılarını ”Teröristleri sınırlarımıza yığan Türkler’e ders verme zamanı geldi” sloganıyla savaş çığırtkanlığı takip etti.

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri Doğruhaber gazetesi

”Mısır zindanlarında 63 bin mazlum; Yavaş ölüm”. Mısır’da 2013 yılında meşru bir şekilde başa gelen Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi’ye kanlı bir darbe yapan Sisi, İhvan-ı Müslimin ve diğer İslami kimliğe sahip şahsiyetlerin birçoğunu cezaevlerinde 63 binden fazla siyasi mahkum bulunuyor. Gazetemize özel demeç veren İmdat Vakfı Genel Müdürü Mısırlı Dr. Eşref Tevfik, ”Mısır hükümetinin tutuklulara karşı uzun süredir uyguladığı taktik ve stratejik yavaş öldür stratejisidir”. dedi.

Dünya gazetesi, ”Geçim de ev işi de ortak sorumluluk”. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… NG Araştırma şirketi kadınlar, erkekler ve toplumla ilgili bir kamuoyu araştırması yaptı. Araştırma Türkiye genelide, 18 yaş üzeri, farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2257 kişinin katılımı ile online olarak gerçekleştirildi. Her 4 kişiden 3’ü iş hayatında kadın sayısının arması görüşünde…

Evrensel gazetesi, ”Gazetecilere savaş markajı”. Türkiye’nin dış politikasını eleştiren gazeteciler üzerindeki baskılar gittikçe artıyor. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Odatv’ye erişim engelleme kararı getirildi. Ayrıca Gazeteci Murat Ağırel de ifadeye çağrıldı.

Fotomaç gazetesi

”Sörloth’tan derslik sözler”. Trabzon’un gol makinesi, hakkındaki transfer iddiaları için ”Şu anda sadece şampiyonluğa odaklanmış durumdayım. Bu dönemde transfer konuşmak uygun değil. Ayrıca sorumsuz bir davranış olur” dedi.

Hürriyet gazetesi, İşte 108 yıllık şehitler tepesi”. Balkan Harbi’ne katılmak için Alanya’dan yürüyerek gelen Redif Taburu, kahramanca mücadele edip düşmanı püskürttü. Ancak bir gece yarısı Bulgar çeteciler tarafından baskına uğrayan askerler şehit düştü. 35 şehidin toplu mezarı uzun kazılar sonucu ortaya çıkarıldı.

Karar gazetesi, ”İdlib’de kritik 7 gün”. Moskova ateşkesi, patlama noktasına gelen Suriye’ye ‘nefes’ oldu. Ancak hassas süreç, mutabakatın sahada sağlıklı işleyişine kilitlendi. Mültecilerin dönüşünü kolaylaştıracak önlemlerin uygulanması göç baskınının azalmasında büyük önem taşıyor. Bir hafta içinde işlerlik kazanacak ‘güvenli koridordaki’ mekanizmanın sağlıklı işletilmesi de İdlib dosyasının akıbetinde en kritik başlığı oluşturuyor.

Korkusuz gazetesi, ”Fransa’da 1 Türk koronadan öldü”. Fransa’da yaşayan 66 yaşındaki H.B., koronavirüsten hayatını kaybeden ilk Türk vatandaşı oldu. Cumartesi gününden bu yana hastanede tutulan H.b., dün hayatını kaybetti. Talihsiz vatandaşın 3 oğlu ile eşi de Fransa’da karantina altında tutuluyor.

Milat gazetesi

”Siha’lar dengeleri bozdu”. Hava Savunma Telsiz Ağı sistemi, tüm dünyanın konuştuğu İdlib’deki SiHA konseptli harekata damga vurdu. Onur A.Ş. Genel Müdürü Noyan Dede, ”Şu anda tüm Anka İHA/SİHA’larda kriptolu bu sistem var. TSK için geliştirilen bu sistemin henüz dünyada karşılığı yok” dedi.

Milli Gazete,” 2 milyon araca 567 otopark”. Düzensiz göçlerle nüfusu 20 milyonu geçen İstanbul’un en büyük çilesi ”Trafik sorunu” olarak ilk sırada bulunurken ”otopark krizi” ise ikinci sırada yerini aldı. Yıllardır çözüm bulunamayan gün geçtikçe de daha büyük sorunlarla gündeme gelen otopark sorununa ne geçmişte ne de günümüzde herhangi bir planlama yapılmadı.

Milliyet gazetesi, ”Kartal doludizgin”. Beşiktaş, evinde ağırladığı Ankaragücü’nü Burak Yılmaz ve Adem Ljajic’in golleriyle 2-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek sayısı ise İlhan Parlak’tan geldi. 43 puana yükselen Kartal, Galatasaray derbisi öncesi moral buldu.

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri Posta gazetesi

”Şizofren hasta gözünü oydu”. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde tedavi gören 3 çocuk annesi Sultan Güner (57), aynı odada yatan şizofreni hastası N.K. adlı kadın hastanın saldırısına uğradı. N.K., verilen ilaçlar nedeniyle uyuyan Sultan Güner’in iki, gözünü parmağıyla çıkardı. Çığlıklar üzerine odaya giren hastane personeli N.K.’yı etkisiz hale getirdi. Gözlerini kaybeden kadının yakınları, hastaneden şikayetçi oldu.

Yeni Akit gazetesi, ”Sahada yendik masada kazandık”. ‘Mayın eşeği’ YPG/PKK’nın hamisi ABD’yi; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonlarıyla bölgeden uzaklaştıran Türkiye, Esed’in tasmasını tutan Rusya’yı da Bahar Kalkanı Harekatı’yla yola getirerek tezlerini kabul ettirdi. Moskova’da 6 saatlik zirve sonucu çıkan ateşkesi değerlendiren uzmanlar, ”Türkiye sahadaki başarısını diplomasi zaferiyle taçlandırdı” yorumunda bulundu.

Yeni Asya gazetesi, ”Meclis’teki kavga vicdanları kanattı”. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavgaya ilişkin, ”Karşı karşıya kaldığımız problemlere yönelik aktörlerden bir ortak payda beklerken böyle bir görüntü, milletimizin vicdanını kanatmıştır” dedi.

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522