Dolar 32,5668
Euro 34,9572
Altın 2.444,34
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Helal sana adam

Başlıklar

Gazete Özetleri Helal sana adam

Korkusuz Gazetesi Helal sana adam. Habib Çaylı uzun yıllardır Bursa Osmangazi Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Önceki gün sokağı süpürürken çöpün kenarında 110 bin lira buldu. Soluğu karakolda aldı. Parayı eksiksiz polis ekiplerine teslim etti. Geçinmekte zorlanan ve kredi borcu da olan Çaylı, paraya el sürmeyi hiç düşünmedi. Davranışıyla ‘insanlık ölmemiş’ dedirten işçi şöyle konuştu ”2 bankadan kredi çektim. Borcuma rağmen bu parayı alamazdım. Harama el uzatmam”.

Akşam Gazetesi ”Fransa yanlısı yönetime darbe”. Akşam Gazetesi Manşet. 60 yıl önce bağımsızlığını kazanan, ancak Fransa’nın sömürgeci etkisinden kurtulamayan Mali’de, Paris’in desteklediği Cumhurbaşkanı Keita ile başbakan ve bakanlar tutuklandı. Bir albayın yönettiği darbe sırasında başkent Bamako yakınlarındaki askeri birliklerden silah sesleri geldi. 2012’de yine darbeye sahne olan Mali’de 5 bin Fransız askeri bulunuyor.

Analiz Gazetesi ”Libya’daki tuzakları temizliyoruz”. Libya ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hulusi Akar, ”Libyalı kardeşlerimizle kederde ve kıvançta beraber olmaya devam edeceğiz. Libya’nın bütünlüğü, güvenliği ve Libya halkının refahı için elimizden gelen gayreti göstermeyi sürdüreceğiz” dedi. Akar, ”Ayrıca burada insani faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hastane çalışmalarına her türlü desteği sunuyoruz. Diğer taraftan çok sayıda el yapımı patlayıcı tuzaklayanlara karşı da timlerimiz bu patlayıcıları temizlemekle meşgul” diye konuştu.

Anayurt Gazetesi Helal sana adam

”İstismar açıklaması”. Helal sana adam. Dün gazetemizde ”Banabi’de çocuk istismarı” başlıklı haberimizle duyurduğumuz olaya ilişkin Yemek Sepeti’nden açıklama geldi. Şirketin twitter hesabından yapılan açıklamada ”İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. İddia edilen hususların adli merciler tarafından titizlikle araştırılarak aydınlatılacağına olan inancımız tamdır. Süreci tüm aşamaları ile takip edeceğiz” denildi.

Aydınlık Gazetesi ”Mısır’ın Türkiye’den beklentileri”. Aydınlık Gazetesi Manşet. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır’la istihbarat örgütleri seviyesinde görüşüldüğü açıklaması değerlendirilen Hassan, tarafların muhtemelen Doğu Akdeniz’den çok Libya’yı konuşmak için bir araya geldiğini söyledi. Mısır’ın Libya’da ABD’nin önerisine destek verip vermediği sorumuzu yanıtlayan Hassan, ”Görüşmeler sürüyor, bir sonuca heniz varılmış değil. Önemli olan Libya’daki arkadaşlarımızın kararı olacak. Askeri hareketlilik neredeyse durmuş durumda” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi ”Yatılı öğrenci risk altında”. 43 bini öğrencinin yatılı eğitim aldığını hatırlatan sendikalar, 21 Eylül için öneri ve uyarılarda bulundu. Yemekhane ve yatakhanelerde özel düzenleme gerektiğine vurgu yapıldı. Yatılı okulların açılabilmesi için sağlık personeli, yeterli maske, temizlik ve dezenfektan malzemesinin sağlanması, revirlerin eksiksiz hazırlanması gerektiğinin altı çizildi.

Doğru Haber Gazetesi ”87 milyon ailenin aylık geçim masrafı çöpe gidiyor”. 1950’li yıllarda kıtlıkla mücadele eden Türkiye, bugünlerde milyonları doyuracak ekmek ve yemek israfı yapıyor. Türkiye’de gıda israfı konusuyla ilgili çalışma yapan Fazla Gıda, Türkiye’de yıllık gıda israfının ekonomik karşılığının yaklaşık 280 milyar TL’yi bulduğunu belirtiyor. Bu rakamın özellikle pandemi dönemi ile yaşanan tedarik zincirindeki kırılmalar ile yıl sonunda 300 milyar TL’yi bulacağını söylüyor. Bu rakam yaklaşık 87 milyon ailenin aylık geçim masrafına eşit gösteriliyor. Bu israfın önlenmesi ile 109 milyon çocuğun yıllık eğitim masrafı çöpe gidiyor.

Dünya Gazetesi

”Fosil çağında sona doğru”. Helal sana adam. Dünyada 2012 yılında 13,3 trilyon dolar seviyesinde bulunan sürdürülebilir yatırımlar, hızlı artış temposuyla 2019 başında 31 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştı. GSIA verilerine göre, giderek artan sayıda büyük kurumsal yatırımcı, yatırım kararlarında çevresel ve sosyal kriterleri temel almaya başladı. 2012’den bu yana fosilden çekilen yatırımlar 11 trilyon doları aşarken, sürdürülebilir yatırım fonları da 1 trilyon dolara ulaştı.

Evrensel Gazetesi ”Yorgun ve moralsiziz”. Evrensel Gazetesi Manşet. Ceraahpaşa Tıp Fakültesi çalışan sağlık emekçileri, pandemide olağanüstü çalışmalarının karşılığını alamadıklarını belirterek ”Tükeniyoruz” dedi. SES İşyeri Temsilcisi Aydın Erol, sağlık emekçilerinin yorgun ve moralsiz olduklarına, istifa ve emeklilik taleplerinin arttığına dikkat çekerek iktidara seslendi: ”Çalışma koşullarımız iyileştirilmeli. Maaşlarımız yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmalıdır.

Birgün Gazetesi ”Yaşamı çalındı sorumlusu kim”. Batman’da Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırıya maruz bıraktığı iddia edilen ve 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İHD avukatlarından Bilge, Orhan’ın delilleri karartabileceğini savundu. Ailenin avukatı Aydın ise ifade sırasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Musa Orhan serbest bırakılmıştı.

Karar Gazetesi Helal sana adam

”Malatya’da mesai saatinde kovid ayarı”. Helal sana adam. Türkiye’de vaka sayılarındaki endişelendiren gidişat sert önlemleri zorunlu kıldı. Eşkişehir, Bursa, Sivas, Kayseri ve Manisa’nın aralarında bulunduğu 23 ilde 65 yaş üstü vatandaşlara sokak kısıtlaması getirildi, AVM’ye girişler ve düğünlere katılmaları yasaklandı. Malatya Valiliği, vakaların artması nedeniyle mesai saatlerine düzenleme getirdi. İçişleri Bakanlığı da bugün 81 ilde kapsamlı denetim yapılacağını duyurdu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522