Dolar 32,4639
Euro 34,7103
Altın 2.436,27
BİST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu

Başlıklar

A gazetesi Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu

”Paketler can oldu”. Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu. İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ekonomik gelişmeler ve yeni normalleşme süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Sınır kapıları kapanınca ihracat yapmamız hale geldik. Bizler, hükümetimizle birlikte esnafımıza, sanayicimize, tüccarımıza birçok destek paketi hazırlar noktaya geldik” diyerek, verilen desteklerin ekonomiye can olduğunu belirtti.

Bursa haber gazetesi ”Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu”. Video konferans yoluyla katıldığı bir konferans açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, salgının ülke ayırt etmeksizin herkesi etkilediğini söyleyerek ”Bu süreçte, acı bir şekilde olsa da küresel krizler karşısında etkili uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha fark ettik. Şimdiye kadar 125 ülkenin yardım talebini karşıladık. Yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Kapanış saat ayarı”. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lokanta, kafe, kıraathane, restoran gibi işletmelerin kapanış saatinin 22.00’den 24.00’e uzatıldığını söyledi. Erdoğan, ”Sinema ve tiyatrolar 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete başlayacak ifadelerini kullandı”. Nikah salonlarının 15 Haziran, düğün salonlarının ise 1 Temmuz’dan itibaren hizmet vereceğini ifade eden Erdoğan ”65 yaş üstü vatandaşlarımız her gün 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.

Bursa hayat gazetesi ”Emniyette virüs alarmı”. Hacıvat Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta bir polisin şehit olduğu 2 kişinin öldüğü kavganın ardından yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden birisinin korona virüs testi pozitif çıktı. Şahıs ile yakın temasta bulunan 50’ye yakın emniyet mensubuna karantina işlemi başlatıldı.

Bursa sancak gazetesi ”32 eser bağlantı hattı yapıldı”. Sağlıklı bir şehrin ancak sağlık bir altyapı üzerinde inşa edileceği anlayışıyla çalışmalarına ara vermeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer’deki Beşevler Sanayi Sitesi’nin altyapı sorunlarını da çözüme kavuşturuyor. Daha önceden 13 kilometrede 100 fondüktil içme suyu şebeke hattı, 500 metrede 300 fontüktil içme suyu şebeke hattı, 6 bin 500 metrede 32 eser bağlantı hattı yapıldı.

Bursa şehir gazetesi Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu

”Çırpan’da cinayet anı”. Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu. Çırpan Mahallesi’nde oto kiralama şirketi sahibi ile taksiciler arasında araç park etme sebebiyle çıkan 1 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 kişinin yaralandığı kavganın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Silahların ateşlendiği çatışma anı saniye saniye görüntülendi. Olay yerine kısa sürede gelen polislerin gözaltına aldığı 10 kişi ise geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Normalleşmede atılan adımlar değerlendirildi”. Uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirdiğimiz Kabine toplantımız az önce sona erdi. Toplantımızda normalleşme takvimi sürecinde attığımız adımların değerlendirilmesini yaptık. Türkiye aynı kararlılıkla yoluna devam ediyor. Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar maske mesafe temizlik ilkleri çerçevesinde düzenlememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bursa gazetesi ”Ağustos’ta bitecek”. Beşevler Sanayi Sitesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanayi esnafıyla sohbet etti, sorunları ilk ağızdan dinledi. Bursa gibi hızla büyüyen şehrin her konuda mükemmel olmasını istediklerini kaydeden Aktaş, ”Yaklaşık bin 300 dönüm alanda konuşlanan Sanayi Sitesi, Türkiye’deki birçok OSB’den daha büyük bir alana sahip, Bölgenin su şebeke hattıyla ilgili işin yüzde 50’lik kısmı yapılmıştı.

Yıldırım gazetesi Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu

”İnegöl’ün leylek köyü”. Türkiye 125 ülkenin yardımına koştu. İnegöl’e bağlı Hamzabey Mahallesi, yıllardır gelerek yaz ayını geçiren leylekler nedeniyle ‘Leylek Köyü’ olarak anılmaya başlandı. Mahallenin sembolleri haline gelen yüzlerce leylek, aydınlatma ve enerji nakil hattı direkleri ile evlerin bacaları ve cami kubbelerine yaptıkları yuvalarda, kuluçkaya yatarak yaz ayları boyunca yavrularının uçacak hale gelene kadar mahalleyi terk etmiyorlar. Yazın habercisi olan leylekler, Hamzabey mahallesinin çevresini bağlayan baraj sularında da balık avlıyorlar.

 

10 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522