Dolar 32,4538
Euro 34,8130
Altın 2.412,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

4 Mayıs Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 4 Mayıs Bursa Haberleri

”Henüz en kötüyü yaşamadık”. 4 Mayıs Bursa haberleri. DOSABSİAD’ın uzman konuklarla gerçekleştirdiği video konferans konuk olan eski ABD Merkez Bankası Ekonomisti Erkin Şahingöz, üyelere ”Yeni Ekonomi ve Dönüşüm’ konulu online sunum yaparken, salgın sonrası finansal piyasalarda henüz en kötünün yaşanmadığını vurguladı.

Bursa haber gazetesi ”Hastalıklara karşı önlemler sürüyor”. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı ekiplerin kayıt altına alınmış 1.756 adet besi çiftliğinde, geniş çaplı larva ilaçlaması gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Aktaş, özellikle Mudanya-Küçükyenice, Osmangazi-Ovaakça ve Gemlik-Karacaali’de yaz aylarında yoğun karasinek üremesine neden olan tavuk çiftliklerinin yüksek basınçlı makine ile kapsamlı bir şekilde ilaçlandığını kaydetti.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Kurtarma uçuşu”. Bursa’dan eğitim için gittiği Avustralya’da salgın nedeniyle mahsur kalan Bursaspor’lu eski futbolcu Bahtiyar Yorulmaz’ın 23 yaşındaki oğlu Umut Yorulmaz’ın yardım çağrısını duyan Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Yorulmaz, 7 Mayıs’taki kurtarma uçuşuyla Türkiye’ye getirilecek.

Hayat gazetesi ”Caddeler artık yetmiyor”. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ”Yıldırımın, Bursa’nın en küçük yüzölçümüne sahip ilçelerinden birisi olmasına rağmen nüfus olarak ise en kalabalık olanlardan birisi. Dolayısıyla mevcut yollar, trafik yoğunluğuna cevap vermekte zorlanıyor. Bunu çözmek adına yeni yatay ve dikey alternatif arterler oluşuyoruz.” dedi.

Sancak gazetesi ”Konuş Hacı Meral, kimden yanasın”. Ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol.. Bu değerli sözün ışığında bugün eskilerin hacı ablası Meral Akşener’in gündeme dair yaptığı akıl almaz açıklamalara Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu’nun köşe yazısından verdiği cevabı sizlerle paylaşacağız. Karahasanoğlu’nun nokta atışı yaptığı yazısını hiçbir ekleme veya çıkarma yapmadan aynen sizlerle paylaşıyoruz.

Şehir gazetesi 4 Mayıs Bursa Haberleri

”Bursa’nın 4 bir yanı ilaçlanıyor”. 4 Mayıs Bursa haberleri. Büyükşehir Belediyesi, ”3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata dönüştürerek’ şehir genelindeki tüm dere yatakları, besi çiftlikleri ve çöp konteynerlerinde larva ve karasinek ilaçlaması gerçekleştirildi. 231 personel ve 90 adet araç ile yaklaşıl 2 milyon metrekarelik alanda uygulama yaptıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ”İnşallah bu yaz Bursa’da, haşere kaynaklı hastalıklara karşı daha güvenli günler geçireceğiz” dedi.

Meydan gazetesi ”İmar kapsamında”. Yıldırım Belediyesi’nin yeniden düzenlenen alanlar uygulama imar planı ve Otosansit uygulama imar planı kapsamında, 75. Yıl ve Esenevler Mahalleleri içinde kalan imar planı kapsamında Erdoğan Caddesi ve Bağlaraltı 2. Cadde, Esenevler Kavşağı’na bağlanarak trafiğe nefes aldıracak. Şehrin güney kesiminde Ankara Yolu caddesi olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, ”kamulaştırmaya başvurmadan suyulandırma ile bu bağlantıyı sağlayacak alanı elde edeceğiz. Ankara Yolu ve Polis Okulu Kavşağı’ndaki yoğunluğu azaltacağız” dedi.

Bursa gazetesi ”İnegöl’ün her karışı temizleniyor”. Korona virüs tedbirleri kapsamında 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrası boşalan İnegöl sokaklarında seferberlik ilan eden İnegöl Belediyesi, ilçenin 116 mahallesine de temizleme ve dezenfekte etme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Yıldırım gazetesi ”Yaşam mücadelesi”. Geçimlerini sağlayabilmek için Şanlıurfa’dan İnegöl’deki tarlalara gelen 100 tarım işçisi, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Brandalarla üstünü kapattıkları çadırlarda kalam işçiler, 60 lira yevmiye için kamyonla Şanlıurfa’dan İnegöl’e geliyor. Mevsimlik işçiler, yemeklerini dışarıda kurdukları ocakta pişiriyor, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını yine dışarıda sağlamaya çalışıyorlar. Kundaktaki bebeklerini, gecenin soğuğundan korumaya çalışan kadınlar, çocukların tüm ihtiyacını sağlamaya çalışıyorlar. Mevsimlik işçiler, yardımlaşmanın en yoğun olduğu Ramazan ayı nedeniyle hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Yörem gazetesi 4 Mayıs Bursa Haberleri

”Sırça köşklerden inip çarşı pazar gezin”. 4 Mayıs Bursa haberleri. Saadet Partisi Karacabey İlçe Sekreteri Adil Çalık ”Salgından etkilenen sosyal gruplara ve sektörlere dönük yeterli olmasa da bir kısım adımların hükümet tarafından atıldığını görmekteyiz. Ancak bu destek ve yardımların şartlarının objektif olarak belirlenip belirlenmediği, bu destek ve yardımlardan hangi şartlarla kimlerin yararlanacağı konusunda toplumda ciddi tereddütler bulunmaktadır. Açıklanan destek ve yardımların partizanca dağıtılacağı, eş dost ve yandaşın kayırılacağı gün değildir.

Kent gazetesi ”İhtimaller dahilinde”. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir televizyon kanalında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağına ilişkin soruya ”İhtimaller dahilindedir” diye yanıt verdi. Kısa, ”Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerilerini aldıktan sonra varılacak niai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır” dedi.

Okur gazetesi ”Tebessüm ettiren görüntü”. Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağına uymayarak sokağa hava almak için çıkan dede ve torunu, amatör kameralara yansıdı. Dede ve torunu gören vatandaşlar hem tebessüm etti. Hem de onları uyararak evlerine dönmelerini sağladı.

Olay gazetesi ”Hayata dönüş”. Son 2.5 ayda 28 bin 710 kişinin hayatını kaybettiği ülkede inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörleri işbaşı yapacak. Buna göre, ülkede 4.4 milyon çalışanın bugün işine dönmesi bekleniyor. İnsanlar 1 metrelik sosyal mesafeyi korumak şartıyla yakınlarıyla da görüşebilecek.

Yeni dönem gazetesi ”Şehitlere veda”. Bir yandan korona virüs diğer yandan ülkenin iç huzurunu bozmaya çalışan hainlerle mücadele eden Türkiye’nin, dün 2 farklı şehrinde hüzün vardı. Bitlis’te terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat Kıdemli Uzman Çavuş Eyüp Fidan, memleketi Aksaray’da, Uzman, Çavuş Hasan Kuzu ise memleketi Balıkesir’de toprağa verildi. Sınırlandırmalı ve sosyal mesafeli gerçekleştirilen törenlerde şehir yakınlarının feryatları yürekleri yaktı.

Marmara gazetesi 4 Mayıs Bursa Haberleri

”Yeni Arterler oluşturuyoruz”. 4 Mayıs Bursa haberleri. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin altında geçen Erdoğan Caddesi’nin, ilçenin en önemli trafik akslarından birisi olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ”Yıldırım, Bursa’nın en küçük yüzölçümüne sahip ilçelerinden birisi olmasına rağmen nüfus olarak ise en kalabalık olanlardan birisi. Dolayısıyla mevcut yollarımız, artan nüfusun beraberinde getirdiği trafik yoğunluğuna cevap vermekte zorlanıyor. Bunu çözmek adına yeni yatay ve dikey alternatif arterler oluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

2 Mayıs Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522