Dolar 32,4372
Euro 34,7377
Altın 2.438,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

14 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

14 Nisan İstanbul Haberleri

14 Nisan İstanbul Haberleri Ayrıntılı Haber gazetesi

”Cumhurbaşkanı istifayı uygun bulmadı” 14 nisan istanbul haberleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığını bildirdi. Soylu, ”Gayretle ve titizlikte yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine  yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulamasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum” dedi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süleyman Soylu’nun istifasını uygun bulmadığı belirtildi.

Anadolu gazetesi ”Kısıtlamalara devam kararı”. Çıkma yasağının sona ermesinden sonra önlemlerin sıkı bir şekilde devam ettiği gözlendi. Bu kapsamda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile 20 yaş altındakilerin dışarı kısıtları devam edecek. İstisnalar arasında yer alan 18-20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkabilecek.

Dokuz sütun gazetesi ”Psikososyal etkiler”. Salgın nedeniyle uzun süre evde kalmanın bireylerin ruh sağlığı üzerinde depresyon, stres, endişe ve öfke gibi ağır etkileri bulunuyor. Bu ruhsal etkiler fiziksel, cinsen, psikolojik şiddet içeren tutum ve davranışlarında tetikleyici olabiliyor. Salgın hastalıkların bireyler üzerindeki psikososyal etkileri araştırmalara da yansıyor.

Damga gazetesi 14 Nisan İstanbul Haberleri

”İhtiyaç duyuldukça yasak sürdürülecek”. Cumhurbaşkanlığı Kalibesi’nin toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin salgının kontrol altına alınması noktasında önlemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. ”Dünya sıralamasında test sayısında en başlarda yer alıyoruz” diyen Erdoğan, ”Taburcu olan hasta sayımız da 5 bine yaklaştı” bilgisini verdi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, ”17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum” dedi. Erdoğan, sürece destek verdiği için MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de teşekkürlerini sundu.

Günboyu gazetesi ”Gitarı ile konser verdi”. Erzurum’un Otlu ilçesindeki Şehitler Mahallesi Bayram Sokak’taki evlerinden çıkmayan Muharrem Taşçı ile Zöhre Taşçı’ya torunları Metehan Aydın sürpriz yaptı. Aydın, dedesi ile ninesine moral vermek için evlerinin önünde gitarı ile konser verdi. Kapı ve pencereden torunlarının konserini izleyen Muharrem ve Zöhre Taşçı, zaman zaman şarkılara eşlik etti. Evden çıkmayan dede ve ninesi için moral konseri verdiğini söyleyen Metehan Aydın, ”Salgın sebebiyle dedem ve ninem evden çıkamıyordu” dedi.

Hürses gazetesi ”Sanayi üretimi şubat ayında yüzde 7.5 arttı”: Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta 2019’un aynı ayına göre yüzde 7,5 arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise yüzde 10,5 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, şubatta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2019’un aynı ayına göre yüzde 1,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,4 yükseldi.

İstanbul gazetesi

”17 mahkumda virüs tespit edildi”. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, alınan tedbirlerle kapalı ceza infaz kurumlarında pozitif vaka görülmediğini belirterek, ”5 açık ceza infaz kurumunda 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu, bunlardan 3 tanesi tedavileri devam ettiği sırada maalesef hayatını kaybetti” dedi. Bakan Gül, izin hakkı kullanmayanlara ilave görüş hakkı verileceğini söyledi.

İstiklal gazetesi ”Vakalarımız yavaş yavaş azalacak”.Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, vaka sayısındaki artışın kaçınılmaz ancak artış hızının sağlık sistemine yük getirmeyecek şekilde kontrollü olmasının önemli olduğuna işaret etti. Okyay, ”Çin’de baskılama yöntemiyle ilgili sonuçlar, özellikle vaka sayılarının artması, baskılanması ve azalmasıyla berginleşti. Vaka sayısında çok büyük artış görülen Avrupa’da da şimdi vaka sayıları azalış göstermeye başladı. Böyle bir seyri biz de izleyeceğiz. Vakalarımız plato çizerek yavaş yavaş azalacak. Bu dönemde ölümlerimizin devam ettiğini göreceğiz, eski bakalardan kaynaklı” dedi.

İttifak gazetesi ”17 Hükümlüye virüs tanısı konuldu”. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını ile ilgili olarak, kapalı ceza infaz kurumlarında pozitif vaka görülmediğini belirtti. Bakan Gül, ”Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13’ünün sağlık durumu iyi, kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlü yoğun bakımda” açıklamasında bulundu. 5 açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Kovid-19 tanısı konulduğunu ifade eden Gül, 3 hükümlünün tedavi sırasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Vatan gazetesi

”Kıbrıs’ta Covid-19 krizi”. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum yönetiminin, koronavirüs nedeniyle 35 bin TL’lik 2 bin adet ilaç yardımı yapacağını açıklamasında Ada’da tartışmalara neden oldu. Rum Kesimi’nden yapılan tıbbi yardım malzemesi yardım teklifi tartışmalara yol açtı. KKTC Başkanı Ersin Tatar, ”İhtiyacımız yok böyle bir şeye, ihtiyaç olacaksa Türkiye’den istenir gelirdi, dedi.

Yeni çağrı gazetesi ”Rehavete kapılmayın yasak varmış gibi devam edin”. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının sonuçlarının 10 gün sonra görülebileceğini söyledi. Tezer, ”2 gün evde kaldık’ rehavetine kapılmamamız gerekiyor, Bütün uygulamaları, sanki sokağa çıkma yasağı varmış gibi devam ettirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günler bize yapılan uygulamalar yeterli mi yetersiz mi gösterceek. Ona göre de başka önlemler elbette ki düşünülecektir” dedi.

Yeni devir gazetesi ”Fazladan alınan ekmek, 2-3 günde tüketilemez hale geliyor”. Fırıncılar, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesinde fırınlara ve marketlere akın eden vatandaşların gereksiz bir telaşa kapıldığını söyleyerek ekmeğin uzun ömürlü bir gıda olmadığını, stok yapmanın gereksiz olduğunu belirtti. Fırıncı İbrahim Akçam, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların fırınlara akın etmesinin gereksiz olduğunu söyleyerek, ”Zaten fırınlar sokağa çıkma yasağında dahi açık oluyor, Un maya gibi malzemelerimiz  zaten mevcut, Gereksiz çok fazla miktarda ekmek alan vatandaşlar oldu. 2-3 günde o ekmek tüketilemez hale geliyor. Fazla ekmek almaya gerek yok. Bazı fırıncı arkadaşlarım vatandaşların kapısına kadar hizmet verdi. Hijyenik bir şekilde dağıtımı yapıldı” dedi.

 

Konya Gazeteleri ve Haber Siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522