Dolar 32,5668
Euro 34,9572
Altın 2.444,34
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

19 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 19 Nisan İstanbul Haberleri

”İyileşen hasta sayısı gittikçe artıyor”. 19 Nisan İstanbul Haberleri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans ile gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaparak, iyileşen vaka sayılarında son iki gündür tırmanış olduğuna dikkat çekti. Önceki gün bin kişi sayısının üzerinde bir iyileşme oranı yakalayan Türkiye’nin dün de bin 542 hastasının salgından kurtulduğunu belirten Koca, ”Daha iyi olacak. Bugünleri aşacağız. Elimizde iki gücümüz var: Tedbir ve tedavi” dedi. Koca, can kaybı sayısının 126 artarak, bin 769 olduğunu açıkladı.

Anadolu gazetesi ”55 taklit ürün ifşa”. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, enerji içecekleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve baharatların yer aldığı 46 firmaya ait 55 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikte yürütüldüğünü ifade edildi.

Damga gazetesi ”İETT filosunun iki katı araca ihtiyacımız var”. İstanbul’da bulunan 6 bin otobüsün sabah saatlerinde maksimum 100 bin yolcu taşımak durumunda kaldığını ifade eden Kösedağı, ”Elimizdeki otobüs filosunda pik saatlerde bu talebi karşılamamız mümkün değil. Sayın Valinin bize tebliğ ettiği karara göre, sabah saatlerinde yolcuların tamamını taşıyabilmek için bize 11 bin araç lazım yani filomuzun 2 katı. Sefer sayılarında azalma olmadığı gibi, normaldekinden daha fazla araçla İstanbullulara hizmet için yollardadır ve sefer sayılarında azalma söz konusu değildir” diye konuştu. Mesai saatleri için düzenleme isteyen Kösedağı, ”Valilik’e başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

Hürses gazetesi 19 Nisan İstanbul Haberleri

”Stok ve fahiş fiyata karşı yeni hamle”. 19 Nisan İstanbul Haberleri. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşları fahiş fiyat artışlarına karşı korumak amacıyla Reklam Kurulu eliyle yürüttükleri mücadelelerine yeni dönemde, çok daha etkin bir şekilde ve kapsamı da genişleterek oluşturdukları Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile devam edeceklerini belirterek, ”Böyle hassa dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılara geçit vermeyeceğiz.” dedi.

İstanbul gazetesi ”İmamoğlu’na tehdit iddianamesi tamam”. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tehdit mailleri gönderen Tuna Görgünoğlu hakkında, ”Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile zincirleme hakaret ve imzasız mektupla veya özel işaretlerle zincirleme tehdit” suçlarında hazırlanan iddianame, 50. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstiklal gazetesi ”Ücret alınmamasını lütuf gibi sundu”. Bektaş’ın, ”Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede misafir ettik. Devletimiz oturdu düşündü onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıklar için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular” ifadeleri de büyük tepki topladı. Mil-Sağlık-Sen Zonguldak İl Başkan Dr. Barış Fidan, Vali Bektaş’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından teki göstererek, ”Yedirdik, içirdik, şu an yük oldunuz” sözleri arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Yanlışı, yanlış yerde aramaktasınız. Yaptığımız fedakarlıklar ile bunları hak etmedik” dedi.

İttifak gazetesi ”En önemli davranışımız sabır ve umut olacak”. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Diyanet Tv’de yayınlanan ”İyilik Vakfı” programında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüsle mücadelede, sahada olan din görevlilerinin millete hizmet ettiğini belirten Erbaş, bu süreçte iyiliklerin en büyüğünün sokağa çıkma kısıtlamasına ve alınan tedbirlere uymak olduğunu vurguladı.

Vatan gazetesi 19 Nisan İstanbul Haberleri

”Muaf kuyruğu”. İzmit’te, sokağı çıkma yasağından muaf olanların bulunduğu araçlar, polisin denetim yaptığı yolda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kocaeli’de, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle polis ekipleri denetimlerde bulundu. Kentin en işlet caddelerine kurulan polis kontrol noktalarında, dışarıda bulunan kişilerin araçları durdurularak, denetim yapıldı. Denetimlerde, sokağa çıkma yasağı ihlalinde bulunan kişilere idari para cezası uygulandı. D-100 Karayolu’nda yapılan uygulamalarda, sokağa çıkma yasağı dışında bulunan ve işlerine gitmek isteyen kişilerin bulunduğu araçlar durduruldu. Denetim nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Son-An gazetesi ”Kovid-19 mobil uygulamasının gönüllü olmasını istedi”. Avrupa Birliği, üye ülkelerin yeni tip koronavirüse karşı geliştirdikleri mobil uygulamaların gönüllülük esasına dayanmasını talep etti. AB Komisyonu, Kovid-19 ile ilgili üye ülkelerde geliştirilen mobil takip uygulamalarına ilişkin tavsiyeler içeren belge yayımladı. Dijital araçların salgının önlenmesine ve sona ermesine yardımcı olabileceğine vurgu yaptı.

Son saat gazetesi ”Türkiye yine sessiz”. İçişleri Bakanlığı tarafından ikinci kez hafta sonu 2 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından mega kent tarihi günlerinden birini yaşadı. Hergün binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Beşiktaş, Ortaköy meydanı ile Galata Kulesi ve binlerce aracın geçtiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adeta sessizliğe büründü.

Tünaydın gazetesi ”.Kovid-19 tedbirlerine uyulmazsa ikinci dalga gelebilir”. 19 Nisan İstanbul özetleri. İstanbul ilk kez Çin’in Vuhan kentinde Aralık 2019’da görülen ve kısa sürede Antartika hariç tüm kıtalara yayılan Kovid-19’da vaka sayısı dünya genelinde 2 milyonu geçerken, iyileşenlerin sayısı 560 bini, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 150 bini aştı. Vuhan’da 76 günlük karantina sürecinin salgının kontrol altına alındığı gerekçesiyle sona erdirilmesi, tedbirlerin azaltılması ve ülke içi seyahatlere izin verilmesi, salgının ne ”İkinci dalga” endişesine yol açtı.

Yeni çağrı gazetesi 19 Nisan İstanbul Haberleri

”Polise çay ve börek ikramı”. Sultangazi’de ilçe belediyesi ve vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı nedeniyle görev yapan polislere çay, yaprak sarması ve börek ikram etti. Sultangazi’de ilçe belediyesi ve vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı nedeniyle görev yapan polislere çay, yaprak sarması ve börek ikram etti.

Yenidevir gazetesi ”Eczane ve fırınlar hizmete devam etti”. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderebilmesi için eczaneler ve fırınlar hizmet vermeye devam ediyor. Koronavirüs salgınını önlemek için hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu Cumartesi-Pazar günleri de devam ediyor.

 

18 Nisan Cumartesi İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522