Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

Başlıklar

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Akşam gazetesi

9 Nisan perşembe gazete özetleri ”Sakın ha rehavet olmasın”. Bilim Kurulu üyesi iki profesör, vakalarda kontrollü gidiş olduğunu uyardı: ”Rehavete kapılıp dışarı çıkarsak her şeyi sileriz.”

Analiz gazetesi, ”Jim Rogers Türkiye’ye yatırım çağrısı yaptı”. Yatırım gurusu Jim Rogers, Türkiye dahil gelişen piyasalarda yatırım fırsatlarının olduğunu söyledi. ABD’de ve büyük ihtimalle Avrupa’da daha fazla ekonomik bozulma ile karşı karşıya kalınacağını ifade eden Rogers, ”Şaşırtıcı miktarda harcama yapıp, para basıyorlar. ABD şu anda dünyanın en borçlu ülkesi durumunda.

Anayurt gazetesi, ”Diyarbakır’da terör saldırısı”. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, orman işçilerinin geçişi sırasında infilak ettirildi. Diyarbakır Valiliği, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı’nın saldırıya ilişkin açıklamasında ise şu ifadeler kullandı: ”Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, hain terör örgütü PKK’lı teröristlerin döşedikleri el yapımı patlayıcı sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

Aydınlık gazetesi, ”20 Bin öğretmen ortada kaldı”. Onlar 18 Mart’ta atandı. Fakat henüz kararnamelerini alamadılar. Ne özlük hakları ne maaşları ne de sigortaları var. Kiralarını, faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünen öğretmenlerin tek talebi atama kararnamelerinin elektronik ortamda gönderilmesi.

Cumhuriyet gazetesi

”Wuhan’da 11 haftalık esaret bitti”. Yaklaşık 90 bin can alan virüsün ortaya çıktığı Wuhan’daki 11 haftalık karantina bitti. Diğer kentlere tren ve uçak seferleri başladı. Karantina nedeniyle mahsur kalan on binlerce kişinin kenti terk etmesi bekleniyor. Çin’in Suifenhe kentinde ise vaka sayısı artınca kısmi karantina başladı.

Diriliş Postası gazetesi ”Kirli ittifaklarla savaş veriyoruz”. Dünya ve Türkiye, ”koronavirüs belası” ile mücadele ederken: hainler de puslu havayı fırsat bildi. Bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler, Diyarbakır’da 5 sivil insanı katletti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise bu saldırıların Türkiye’nin PKK’yla mücadelesinin ne kadar haklı bir mücadele olduğunu ispatladığını söyledi.

Doğru Haber gazetesi ”Koronadan beter siyanist virüs”. Arap Birliği, siyonist işgalcilerin Filistin topraklarını ilhak etmek ve Yahudi yerleşim birimleri inşaatlarını genişletmek için koronavirüs salgınını kullandığını belirtti. Birliğin açıklamasında, ”işgalci İsrail, koronavirüsle mücadelede küresel boyuttaki olağanüstü hali, yerleşim birimlerini genişletmek ve özellikle Doğu Kudüs ve çevresinde’de facto, bir durumu dayatmak için kullanıyor.

Dünya gazetesi ”Çin’deki toparlanma deniz taşımacılığını umutlandırdı”. Koronavirüs salgınının kaynağı Çin’deki toparlanma sinyali, taşımacıları umutlandırdı. Canlanmanın ilk etkisinin konteynerden önce dökme ve kuru yükte görüleceğini belirten Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, ”Baltık Kuru Yük Endeksi de bu sinyalleri veriyor” dedi.

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Evrensel gazetesi

”Tır şöförünün test isyanı”. Pozitif sonucunu üçüncü hastanede öğrenebildi. İzmir’de bir nakliye firmasında tır şöförlüğü yapan Hüseyin Taş. çalışma arkadaşının Kovid-19’a yakalanması nedeniyle gittiği başka bir hastane sadece kan ve idrar tahlili yaparak Taş’ı yine evine gönderdi. Eşi ve 3 yaşındaki kızını korumak için, Kovid-19 belirtileri varmış gibi yaparak üçüncü bir hastaneye gitti ve test sonucu pozitif çıktı.

Birgün gazetesi ”Yandaşa değil halka verim”. AKP iktidarı sadece Osmangazi Köprüsü’nden geçmeyen araçlar için bu ay içinde ‘garanti’ kapsamında Otoyol A.Ş’ye 2 milyar 35 milyon liralık ödeme yapacak. ‘Milli Dayanışma Kampanyası’nda bugüne kadar toplanan 1.4 milyar TL’nin bir köprü için verilecek tutarın altında kaldığını belirten CHP’li Akar, ”Bu para millete harcanmalıdır” dedi.

Hürriyet gazetesi

”15 miyon lira ceza”. Polis sık sık operasyon düzenleyip yasaklara uymakta direnen bu kişilere ceza yağdırdı. Okey, kağıt oyunları veya kumar oynayan 4 bin 960 kişiye toplam 15 milyon liraya yakın ceza kesildi. Gizlice faaliyet yürüten kahvehaneler mühürlendi, sahiplerine para cezası kesildi, davalar açıldı.

Karar gazetesi ”Sahtekarlığa direksiyon kırıyorlar”. Bilim insanlarının ‘izolasyon kurallarına uymazsak bu felaketin boyutu büyür’ uyarılarına rağmen bazı gruplar hala milyonları tehlikeye atmaya devam ediyor. İstanbul Meltepe’de minibüs sürücülerinin, polisin sosyal mesafe denetiminden kaçmak için Whatsapp grubu kurduğu ortaya çıktı. 9 Nisan perşembe gazete özetleri

Milat gazetesi ”21 çocuğu yetim bıraktılar”. Saldırıda şehit olan 5 kişiden geriye gözü yaşlı anne, baba, kardeş ve eşlerinin yanı sıra 21 çocuk kaldı. Olayda, Sedat Hazar, Burhan Tanrıkulu, Ahmet erboğa, Alaattin Yıldız ve Hacı Akdeniz şehit oldu. Köylü Abdulaziz Teyfur, ”Allah kimsenin hakkını bırakmasın” dedi.

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Milli gazete

”İşçi çıkarmak yasak”. Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir yasa teklifi hazırlandı. İş dünyasının görüşlerine de sunulan yasa teklifi taslağındaki maddelere göre işten çıkarmalar üç ay süreyle yasaklanıyor. Cumhurbaşkanı isterse bu yasağı altı aya kadar uzatabilecek. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek, bu durumda işçiye günşük 39 lira 24 kuruş ödenecek. Ayrıca 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de aynı miktar ödenecek.

Milliyet gaetesi ”Türkiye dünyanın ‘butiği’ olabilir”. Artık ihraç pazarlarında Çin gibi bir ‘fabrika’ yerine, kaliteli ve hızlı ‘butikler’ öne çıkıyor. Türkiye, bu ihtiyacı karşılamaya en aykın ülke. Martta ihracatçılar 205 farklı ihracat pazarına ulaştı. ABD’ye olan ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.97, Rusya’ya yüzde 6.02 ve Hollanda’ya ise yüzde 5.79 oranında arttı.

Posta gazetesi ”Çok iyi baktılar”. İtalya’nın Roma ve Milano kentlerinde okuyan 401 öğrenci, 25 Mart’ta uçakla Samsun’a getirildi ve münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. 14 günlük karantina süresi dün doldu ve öğrenciler Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da katıldığı törenle alkışlarla uğurlandı. 19 otobüsle evlerine dönen öğrenciler, ”Bize çok iyi baktılar, şimdi ailemizle kavuşma vakti” dedi.

9 Nisan Perşembe Gazete Özetleri Şok gazetesi

”Evde kumara 47 bin tl ceza”. Antalya’nın Alanya ilçesi’nde ‘kumar’ ihbarı alan emniyet birimleri, bir apartman dairesinde baskın düzenledi. Suçüstü yapılan 15 kişi hakkunda adli işlem başlatıldı. Bu kişilere ayrıca ”sosyal mesafeyi korumadıkları” gerekçesiyle adam başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 47 bin 250 TL para idare cezası kesildi.

Türkgün gazetesi ”İstanbul pilot bölge”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, ‘Vakaları, vaka teması olanları, şüpheli vakaları takip etmek için kullanımı zorunlu bir aplikasyon geliştirdik’ açıklamasından sonra, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, İstanbul’un pilot bölge olarak seçildiğini duyurdu. Vali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtılacağı sözünün yerine getirilmeye başlandığını, 1 milyon 150 bin paketin ilgilere ulaştırıldığını söyledi.

Türkiye gazetesi ”Başladığı yerde bitti”. Koronavirüsün çıktığı ilk yer olan Çin’in Vuhan şehrindeki karantina dönemi sona erdi. On bir hafta sonra tren ve uçak seferleri yeniden başladı. Mahsur kalanlar memleketlerine gitti. Endişe yerini sevinç gözyaşlarına bıraktı. Batı ülkelerindeki yıkım ise sürüyor. Dünyada ölü sayısı 87 bini geçti.

8 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522